Αστοχία, εφησυχασμός, χαλάρωση…

Απόψεις

Στο τρίπτυχο αυτό θα μπορούσε κανείς να εστιάσει τα αίτια της βαρύτατης ήττας του Εργοτέλη από τον Πανσερραϊκό…

Αστοχία, καθώς οι τελικές προσπάθειες της κρητικής ομάδας ήταν πάμπολλες, αρκετές των οποίων τέτοιες όπου ένα έμπειρο, ψύχραιμο ή πιο… τυχερό πόδι θα μπορούσε να είχε μετατρέψει κάποια σε γκολ. Η απουσία του Κάιπερς ο οποίος έβλεπε τον αγώνα από την εξέδρα, έδειξε πως επηρέασε αρκετά τον Εργοτέλη, καθώς ούτε η επιλογή του Τσέλιου να παίξει πιο μπροστά «βγήκε», αλλά ούτε και οι άλλοι επιθετικογενείς παίκτες είχαν επιτυχημένες προσπάθειες. 

Φάνηκε ξεκάθαρα πόσο καταλυτική είναι η παρουσία του Βέλγου στον εφετινό Εργοτέλη. Η πρώτη φορά που δεν έπαιξε, η ομάδα του είχε σωρεία ευκαιριών, γκολ όμως δεν ήρθε. Εξάλλου ήταν ξεκάθαρο καιρό τώρα, πως αν δεν σκοράρει ο Κάιπερς, ο Εργοτέλης δύσκολα παίρνει θετικό αποτέλεσμα, πόσω μάλλον όταν δεν παίζει καθόλου…

Εφησυχασμός, από το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι είχαν σωρεία προβλημάτων, φτάνοντας στο σημείο να είναι ακόμα και η παρουσία τους στον αγώνα αμφίβολη, στις αρχές της εβδομάδας. Ακόμα και όταν έγινε γνωστό πως κατάφερε ο Πανσερραϊκός να συγκεντρώσει τα χρήματα για να ταξιδεύσει, έστω και μετά κόπων και βασάνων, η αποστολή αποτελούμενη από μόλις 14 ποδοσφαιριστές, έδινε σε κάποιους την εντύπωση πως ο αγώνας θα ήταν εύκολος. 

Βέβαια σε αρκετές από τις προπονήσεις που προηγήθηκαν, είχε τονισθεί στους παίκτες πως ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος, αλλά θα πρέπει οι ίδιοι να τον κάνουν, κάτι που δεν έγινε. Οι τελευταίες εντυπωσιακές σε έκταση σκορ νίκες και το αήττητο σερί των τελευταίων αγώνων, οδήγησαν ορισμένους στο να νομίσουν πως το ίδιο θα γίνει και επί του «προβληματικού» Πανσερραϊκού.

Χαλάρωση, μιας και κρίθηκε σκόπιμο η αγωνιστική αδράνεια εξαιτίας των αναμετρήσεων με Αχαρναϊκό και Βέροια, δεν θα έπρεπε να καλυφθεί με κάποιο φιλικό αγώνα, έστω και με υποδεέστερο αντίπαλο. Ο αγωνιστικός ρυθμός του Εργοτέλη δεν ήταν ο γνωστός, τουλάχιστον των τελευταίων αναμετρήσεων, κάτι που επίσης ξεχώρισε στην εικόνα της ομάδας με τα νεκρά διαστήματα στην απόδοσή της. 

Στους εναπομείναντες τρεις αγώνες, είναι στα… πόδια όλων στον Εργοτέλη να δείξουν πως η «τριάρα» από τον Πανσερραϊκό ήταν μια κακή παρένθεση και όχι μια επιστροφή στα… παλιά. Κανείς δεν πρέπει να αποδομήσει την καλή εικόνα του δεύτερου γύρου είτε βρίσκεται στην εξέδρα, είτε στον αγωνιστικό χώρο…

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.