Άστοχος ο Γιάννης, νίκη για Σέλτικς

08:48 | 26/12/2022

Η ομάδα της Βοστώνης πάτησε τους Μιλγουόκι Μπακς με σκορ 139-118, ανεβαίνοντας στο 24-10, που είναι πλέον το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρο το ΝΒΑ!

Το ματς των Χριστουγέννων δεν ήταν το Νικς - Σίξερς, ούτε το Μάβερικς - Λέικερς. Το ματς των Χριστουγέννων ήταν το Σέλτικς - Μπακς και είχε εκ διαμέτρου αντίστροφα συναισθήματα για τους φίλους των δύο ομάδων. Αυτή της Βοστώνης πήρε την νίκη (139-118) με τον Τζέισον Τέιτουμ να κάνει πράγματα και θαύματα και εκείνη του Μιλγουόκι γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της στο δρόμο, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μένει μακριά από τον καλό του εαυτό στο TD Garden.

Ο Greek Freak μπήκε στο ματς με σουτ μέσης απόστασης και έδειξε έτοιμος να "διαβάσει" όσα του έδινε η αντίπαλη άμυνα, ωστόσο ήταν άστοχος σε σημεία που τα Ελάφια είχαν ανάγκη από τις επελάσεις του ώστε να ανοίξει και η περιφέρεια. Τζρου Χόλιντεϊ, Μπρουκ Λόπεζ και Πατ Κόνατον (starter) έκαναν εξαιρετική δουλειά στο σκοράρισμα, από εκεί και πέρα όμως το Μιλγουόκι δεν είχε το βάθος που χρειαζόταν για να αντιμετωπίσει τους περσινούς φιναλίστ στο σπίτι τους. Στο 22-11 έπεσαν οι Μπακς (14-3 εντός και 8-8 εκτός έδρας), που έχουν ακόμη ένα παιχνίδι στο μεγαλύτερο road trip της σεζόν πριν γυρίσουν στο σπίτι τους.

Οι Σέλτικς είχαν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα, οι Μπακς ωστόσο μέχρι το ημίχρονο ήταν μέσα στο ματς. Στην τρίτη περίοδο, οι πολύ εύστοχοι από τα 7.25 γηπεδούχοι (19/39) ξέφυγαν στο σκορ, και τελικά πανηγύρισαν μια πολύ εύκολη νίκη στο «TD Garden».

Κορυφαίος του ματς ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ, που έδειξε με κάθε τρόπο ότι φέτος πάει για...MVP! Ο Αμερικανός φόργουορντ σκόραρε 41 πόντους σε 36 λεπτά, μαζεύοντας παράλληλα 7 ριμπάουντ και μοιράζοντας 5 ασίστ. Εξαιρετικό βράδυ και για τον Τζέιλεν Μπράουν, που πρόσθεσε 29 πόντους, οι δυο τους δηλαδή είχαν μαζί 70!

Για τους Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε μεν 27 πόντους με 9 ριμπάουντ, ήταν όμως άστοχος (9/22) και άρχισε να μπαίνει στο πνεύμα του ματς στην τέταρτη περίοδο, όταν όλα πια είχαν τελειώσει. Πολύ θετικός ήταν ο Χόλιντεϊ με 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ βοήθησαν Λόπεζ (16π.) και Κόνατον (15π.)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.