Αταμάν: «Όταν νικήσαμε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη πήραμε αυτοπεποίθηση»

14:22 | 25/05/2024

Το «διπλό» του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη, όταν υποχρέωσε τη Ρεάλ στην πρώτη εντός έδρας ήττα της στην εφετινή κανονική περίοδο της Euroleague, ήταν το στοιχείο που τόνωσε την αυτοπεποίθηση των «πράσινων» και άνοιξε της... όρεξη στους «πράσινους» για να φτάσουν μέχρι το φάιναλ φορ, μετά από δώδεκα χρόνια. Αυτό αποκάλυψε ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Εργκίν Αταμάν, στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αυριανού (26/5, 21:00) τελικού με τους υπερασπιστές του τίτλου Ισπανούς.

Παράλληλα, ο Τούρκος τεχνικός αστειεύτηκε με τον προπονητή της Ρεάλ, Τσους Ματέο, δηλώνοντας ότι δεν θα του επιτρέψει να κερδίσει back-to-back τίτλους Euroleague και υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είναι ο τελευταίος που έχει πετύχει, όταν είχε οδηγήσει την Αναντολού Εφές στην κορυφή το 2021 και το 2022.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από χρόνια ο Παναθηναϊκός θα παίξει στον τελικό. Προσωπικά, είμαι χαρούμενος που ύστερα από μια σεζόν εκτός, πέρυσι, θα βρω ξανά τη Ρεάλ στον τελικό. Συγχαρητήρια στη Ρεάλ, είναι σπουδαία ομάδα. Όμως, πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Περιμένω ένα εξαιρετικό παιχνίδι», είπε αρχικά ο Εργκίν Αταμάν και συνέχισε αναφερόμενος στη σύνδεση με τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Είμαι πολύ χαρούμενος για όλη την Αθήνα και τον κόσμο του Παναθηναϊκού που μας πίστεψε όλη τη σεζόν και τώρα απολαμβάνει αυτή την ατμόσφαιρα. Χθες η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή. Μας αρέσει στην ομάδα αυτή η στήριξη. Όλοι λέμε πως πρέπει να το απολαύσουμε, αυτό πρέπει να κάνουμε στον τελικό και θα δούμε το αποτέλεσμα. Χαίρομαι που ο κόσμος σέβεται εμένα και τους παίκτες μου».

Αναφερόμενος στο «διπλό» του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη, στον μεταξύ τους αγώνα στην κανονική περίοδο της Euroleague, είπε: «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε εκείνο το ματς, ήταν μετά τη διακοπή των Εθνικών Ομάδων. Για εμάς είναι σημαντικές όλες οι μεγάλες νίκες που κάναμε, απέναντι σε μεγάλες ομάδες, σε κρίσιμα παιχνίδια, όπως σε αυτά με την Μακάμπι. Η Ρεάλ είναι εξαιρετική ομάδα. Αύριο όλα θα είναι διαφορετικά. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε κάτι με τον τελικό».

Σχετικά με την πρόβλεψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τελικό Παναθηναϊκό-Ρεάλ, που θα βρει νικητές τους «πράσινους» με buzzer beater του Σλούκα, σχολίασε: «Το ελπίζω, φυσικά. Το ελπίζω. Μέχρι στιγμής έχουν βγει όλες οι προβλέψεις του προέδρου αληθινές, όπως και όλα τα όνειρα του κόσμου. Παίζουμε για την νίκη. Πιστεύω πως και ο Παναθηναϊκός και η Ρεάλ έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και δικαίως βρίσκονται στον τελικό. Νιώθουμε περήφανοι».

Για τις λεπτομέρειες που συνήθως κρίνουν τους τελικούς, δήλωσε: «Μάλλον βαρεθήκατε χθες με αυτά που είδατε. Θα συμφωνήσω με τον Ματέο να παίξoυμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο (γέλια). Σίγουρα, δίνει ενθουσιασμό όταν κρίνεται το ματς στο τέλος. Όμως, χθες ήμουν πιο άνετος στα τελευταία 4'. Ελπίζω να κερδίσουμε έτσι, το ίδιο θα ήθελε και ο Ματέο. Ξέρω ότι για εσάς είναι ενθουσιαστικό να κρίνεται ένα ματς στο τέλος, αλλά όχι και για εμάς».

Σε ερώτηση για το πότε κατάλαβε ότι οι «πράσινοι» μπορούν να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης: «Θα είμαι ειλικρινής, ήταν το ματς με τη Ρεάλ. Όταν τους νικήσαμε στην έδρα τους, για πρώτη φορά φέτος, πήραμε αυτοπεποίθηση. Καταλάβαμε τι μπορούμε να κάνουμε, σκεφτήκαμε το Φάιναλ Φορ. Ο Παναθηναϊκός είναι από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην Ευρώπη, όμως φέτος κάναμε ρεκόρ σε εκτός έδρας νίκες και αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση».

Σχολιάζοντας το πιθανό back-to-back που μπορεί να κάνει ο Τσους Ματέο με τη Ρεάλ, είπε: «Να σας πω κάτι αστείο... Ο Ματέο θέλει να πάρει το back-to-back, αλλά δεν θέλω να του το δώσω. Είμαι ο τελευταίος που το έχει πετύχει, αυτό θα είναι κίνητρο για εμένα».

Για το γεγονός ότι είναι ο πρώτος Τούρκος προπονητής σε ξένη ομάδα σε τελικό Euroleague: «Είμαι για έκτη φορά σε Φάιναλ Φορ, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Είμαι πολύ περήφανος. Πολλοί Τούρκοι οπαδοί υποστηρίζουν την ομάδα τους. Υπήρχαν προσδοκίες από τους Τούρκους δημοσιογράφους για τη Φενέρ, όμως εγώ θα είμαι ο μόνος Τούρκος στον τελικό. Με έχουν στηρίξει οι Τούρκοι πολίτες, από χθες λαμβάνω εκατοντάδες μηνύματα υποστήριξης από φίλους της Εφές, της Φενέρ, της Γαλατάσαραϊ. Να ευχηθώ καλή τύχη στη Γαλατάσαραϊ για τη συνέχεια της σεζόν.

Από την αρχή με πίστεψαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Είχα πολλές επιτυχίες πριν έρθω εδώ και προσπαθώ να περάσω αυτή τη γνώση στον Παναθηναϊκό. Δεν σκεφτόμαστε την υποδοχή στην Αθήνα τώρα, αλλά θέλουμε τον τίτλο».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.