Αταμάν: "Πρέπει να δείξουμε μαχητικότητα, έχουμε πολλούς παίκτες με προσωπικότητα, ποιότητα και εμπειρία"

13:00 | 29/04/2024

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε εν όψει των δύο κομβικών αναμετρήσεων με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι για τα playoffs της EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει μπροστά του δύο καθοριστικές αναμετρήσεις με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα playoffs της EuroLeague και ο Εργκίν Αταμάν μίλησε εν όψει του Game 3 και του Game 4 στο Βελιγράδι.

Το τρίτο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την Μ. Τρίτη (30/4, 20:00, Novasports 4, Match Center από το SPORT24), ενώ το τέταρτο για τη Μ. Πέμπτη (2/5, 21:45, Novasports, Match Center από το SPORT24).

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Είμαστε στα playoffs, η σειρά είναι στο 1-1. Για να πάμε στο Final Four πρέπει να κερδίσουμε ακόμη δύο αγώνες. Φυσικά θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Η Μακάμπι είναι καλή ομάδα, το έδειξε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Από την πλευρά μας πρέπει να δείξουμε μαχητικότητα και καλή εικόνα".

Για τις προσαρμογές που μπορεί να υπάρξουν: "Μετά από το Game 1 είδαμε τα λάθη μας, τα αναλύσαμε. Παίξαμε με περισσότερη προσοχή, ειδικά στην επίθεση. Η Μακάμπι έπαιξε πολύ στο transition και τον αιφνιδιασμό.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Επίσης κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα, κάτι που βελτιώσαμε στο Game 2. Φυσικά, τα ριμπάουντ είναι ένα θέμα. Η Μακάμπι είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης ως τώρα στο επιθετικό ριμπάουντ. Πιέζουμε κι εμείς όμως στο ίδιο.

Θα πάμε βήμα - βήμα. Πρώτο μέλημα είναι να κερδίσουμε τον πρώτο αγώνα, την Τρίτη. Δεν έχει σημασία αν θα χάσουμε ή θα κερδίσουμε. Στο τέλος χρειάζεσαι τρεις νίκες για να πας στο Final Four.

Πιστεύω πως έχουμε πολλούς παίκτες με προσωπικότητα, με σπουδαία ποιότητα και εμπειρία. Η πραγματικότητα όμως είναι πως το ίδιο ισχύει επίσης για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όπως ο Λορέντζο Μπράουν, ο Γουέιντ Μπάλντουιν, ο Τζος Νίμπο".

Για τον Χουάντσο: "Δεν θα παίξει σε αυτούς τους δύο αγώνες".

Για τον Μπάλντουιν: "Ο Μπάλντουιν είναι ένας πολύ καλός παίκτης, ένας από τους καλύτερους σκόρερ της διοργάνωσης. Θα δούμε πώς θα είναι, αν θα παίξει ή όχι. Αν απουσιάζει, υπάρχουν άλλοι για να βγουν μπροστά όπως ο Ταμίρ Μπλατ και ο Τζον Ντιμπαρτολομέο ή ο Αντόνιους Κλίβελαντ. Φυσικά αν παίξει ο Γουέιντ Μπάλντουιν θα προσαρμόσουμε ανάλογα την στρατηγική μας".

Πηγή: Sport24

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.