«Αθάνατος» και Σουπερλιγκάτος ΟΦΗ!

21:13 | 22/05/2019

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, ο Όμιλος νίκησε στο 95’ 3-2 τον Πλατανιά και εξασφάλισε την παραμονή!

Η αναμέτρηση στο «Γεντί Κουλέ» ήταν γκραν γκινιόλ και επεφύλαξε το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων… Ο ΟΦΗ πέτυχε το μεγάλο στόχο του, έστω και στις καθυστερήσεις. Πήρε τη νίκη και σε συνδυασμό με το 0-0 στα Περιβόλια πανηγύρισε. Η συνάντηση επεφύλαξε δυνατές συγκινήσεις και το φινάλε ήταν απίστευτο!

Πως έπαιξαν

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπράουν, Παπάζογλου, Νάστος και Κοροβέσης. Οι Μεγιάδο και Σακόρ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και τον οργανωτικό ρόλο ανέλαβε ο Νέιρα. Στις πλευρές της επίθεσης έπαιξαν οι Βαζ και Φερέιρα και στην κορυφή ο Σασί.

Κάτω από την εστία των φιλοξενούμενων έκατσε ο Γκος και την τριάδα στα στόπερ συνέθεσαν οι Τσαμούρης, Ρουσσάκης και Κόρτσταμ. Στη δεξιά πλευρά έπαιξε ο Ουές και αριστερά ο Ποζατζίδης. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μποσέτι, Καραγκούνης και πιο μπροστά τους οι Νίλι και Παπανικολάου, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μπιανκόνι.

Μπήκε καλά, αλλά δεν είχε διάρκεια…

Από τις αρχές του ματς φάνηκε ότι το σύνολο του Βέρα ήθελε να γίνει επιθετικό και να κυριαρχήσει. Ο αντίπαλος, εξάλλου, θέλησε να περιμένει τον ΟΦΗ και σε πρώτη φάση ήταν τακτοποιημένος πίσω από το κέντρο.

Στο 9’, ωστόσο, οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ποζατζίδη στον Σασί και ο Νέιρα ήταν εύστοχος για το 1-0. Στη συνέχεια ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει, σκόραρε με τον Φερέιρα στο 15’, αλλά στο ξεκίνημα της φάσης ο Σασί υποδείχτηκε οφ σάιντ.

Μετά το 20’ οι γηπεδούχοι δεν είχαν τον ίδιο ρυθμό. Ήλεγχαν απόλυτα τον αγώνα, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις και ν’ απειλήσουν ουσιαστικά τον Γκοτ. Μετά το ημίωρο, μάλιστα, ο χανιώτικος σύλλογος ανέβηκε και στο 42’ ισοφάρισε, στην πρώτη ευκαιρία του στο παιχνίδι. Ο Νίλι εκτέλεσε το κόρνερ, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν σωστά και ο Τσαμούρης με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Ναμπί, ο «λυτρωτής»!

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν αρκετά αγχωμένοι και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υποπίπτουν σε πολλά λάθη. Δεν κατάφερναν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και το νευρικό παιχνίδι τους δεν τους επέτρεπε να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Ο Βέρα έκλεισε από νωρίς τις αλλαγές του και τα έπαιξε όλα για όλα… Οι ισορροπίες ήταν πλέον λεπτές. Από το 65’ και μετά, βέβαια, και με την είσοδο των Γιακουμάκη, Ντίνα και Ναμπί η εικόνα των «ασπρόμαυρων» βελτιώθηκε.

Στο 69’, έτσι, ο Νέιρα έκανε την επαναφορά από ασθενές διώξιμο και ο Γιακουμάκης με μονοκόμματο πλασέ πέτυχε το 2-1. Πάνω στον άκρατο ενθουσιασμό του, ωστόσο, έβγαλε τη φανέλα για να πανηγυρίσει, δέχτηκε 2η κίτρινη και αποβλήθηκε!

Το αριθμητικό μειονέκτημα, ωστόσο, το είχε για λίγα λεπτά, αφού στο 76’ ο Μπιανκόνι, μετά από εκτέλεση κόρνερ, χτύπησε Παπάζογλου και Νέιρα και αποβλήθηκε κι εκείνος. Το παιχνίδι ήταν στην… κόψη του ξυραφιού και ο Πλατανιάς «άγγιξε» την ισοφάριση στο 82’, αλλά ο Λουκίνας αστόχησε σε κενή εστία με το κεφάλι.

Κι ενώ ο ΟΦΗ δεν κινδύνευσε στα επόμενα λεπτά, στο 91’ ήρθε η ψυχρολουσία! Μετά από κόντρα σε σουτ, η μπάλα στρώθηκε στον Παπανικολάου, που με υπέροχο πλασέ έκανε το 2-2. Ο Όμιλος, παρά το σοκ, δεν το έβαλε κάτω και στο 95’ με εκτέλεση φάουλ του Ναμπί διαμορφώθηκε το τελικό 3-2!

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Παπάζογλου, Νάστος, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ (59’ Ναμπί), Νέιρα, Βαζ, Φερέιρα (59’ Ντίνας), Σάσι (46’ Γιακουμάκης).

Πλατανιάς (Γιάννης Τάτσης): Γκος, Τσαμούρης, Ρουσσάκης (77’ Παπουτσογιαννόπουλος), Κόρτσταμ, Ουές Ποζατζίδης (73’ Λουκίνας), Μποσέτι (88’ Γκατσολάρι), Καραγκούνης, Νίλι, Παπανικολάου, Μπιανκόνι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η εντυπωσιακή είσοδος του ΟΦΗ στο «καυτό» Γεντί Κουλέ

Το πέναλτι που έβαλε τον ΟΦΗ μπροστά στο σκορ

Θυμηθείτε το live του ματς

Και ο Δημήτρης Μάνος στο «Γεντί Κουλέ»

Πρώτα ο ΟΦΗ και μετά η προεκλογική συγκέντρωση

Δείτε τα γκολ της μεγάλης νίκης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.