Αθλητική πρωτεύουσα της Ελλάδας το Ηράκλειο

16:00 | 28/12/2022

​Σε ένα μήνα από σήμερα, προς τα τέλη Ιανουαρίου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Λευτέρης Αυγενάκης, θα γίνει ο μακροβιότερος Υφυπουργός Αθλητισμού

Όπως όλα δείχνουν, θα συμπληρώσει μια ολόκληρη πλήρη θητεία στο χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού και πρέπει να γυρίσουμε πολύ πίσω στο χρόνο για να βρούμε κάτι αντίστοιχο.

Η παρουσία και η απλόχερη στήριξη του Λευτέρη Αυγενάκη από τον θώκο του Υφυπουργού Αθλητισμού, η συνεχής αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης –ειδικά του ΕΑΚ Ηρακλείου-, το μεγάλο ενδιαφέρον και η συμμετοχή που δείχνει η τοπική αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια και Δήμοι,έχουν συντελέσει ώστε το Ηράκλειό να είναι η αθλητική πρωτεύουσα της Ελλάδας το 2022!

Παράλληλα, η κατασκευή του Karteros Beach Sports Center, των πρώτων Εθνικών Παράκτιων Αθλητικών Εγκαταστάσεων της χώρας, έδωσε επιπλέον ώθηση στη διεκδίκηση και διεξαγωγή σπουδαίων διοργανώσεων στον τόπο μας, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και το 2023, με σημαντικότατα οφέλη από τον αθλητικό τουρισμό για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Έργα στο Ηράκλειο 45 εκατ. ευρώ

61663-750x430.jpg#asset:426930


Ξεχωρίζουν, βέβαια, οι αναβαθμίσεις και οι επεκτάσεις στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Ηρακλείου, οι οποίες μαζί με αντίστοιχα Έργα στους 7 Δήμους μας, φτάνουν συνολικά τα 45 εκατ. ευρώ, όπως πρόσφατα είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ποιοτικές και σύγχρονες υποδομές, εγκαταστάσεις που μας φέρνουν ακόμα πιο κοντά σε όλα τα είδη των αθλημάτων, ενισχύοντας την αθλητική μας κουλτούρα, αλλά και την οικονομία μας μέσω του αθλητικού τουρισμού.

Τα έργα που ολοκληρώθηκαν στο Ηράκλειο

– Karteros Beach Sports Center, οι πρώτες Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις, που μαθαίνουμε ότι σύντομα θα μπουν στη β’ φάση με τη δημιουργία, μεταξύ άλλων και γηπέδων Padel, σκουός, τοίχων αναρρίχησης, πίστας BMX, παρκούρ κι ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, εκεί που ήταν οι καταπατητές και απομακρύνθηκαν, για να εξυπηρετηθούν οι ομάδες μας ποδοσφαίρου γυναικών.

– Αντικατάσταση του ελαστικού συνθετικού τάπητα του στίβου στο Στάδιο Ελευθερίας, με τα γνωστά θέματα κακοτεχνίας του Εργολάβου. Βάσει του ρεπορτάζ, ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η έκπτωση του Αναδόχου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες, για να αποκατασταθεί το ταρτάν αμέσως μετά από άλλον Εργολάβο και επιτέλους να λυθεί το ζήτημα.

– Βελτιωτικές εργασίες, Αποκατάσταση φθορών, Δημιουργία νέων εγκαταστάσεων στο Στάδιο Ελευθερίας, στο κολυμβητήριο και στο κλειστό γυμναστήριο Λίντο, αντικατάσταση της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου Λίντο και ολοκλήρωση της μόνωσης της, καθώς και αποκατάσταση βλαβών στα δίκτυα ανακλυκλοφορίας και στον μηχανολογικό εξοπλισμό του κολυμβητηρίου Λίντο, που ήταν παλαιότητας άνω των 30 ετών.

Εκείνα που προγραμματίστηκαν:

– Νέα κλειστό κολυμβητήριο στο Λίντο μήκους 33 μέτρων για υδατοσφαίριση, παραπλεύρως στην υφιστάμενη πισίνα. Ολοκληρώνονται τα Τεύχη Δημοπράτησης στις αρχές Φεβρουαρίου 2023.

– Νέο κλειστό προπονητήριο μπάσκετ δίπλα στο υπάρχων κλειστό γυμναστήριο στο Λίντο και δημιουργία γηπέδων Μπιτς Βόλεϊ, 3Χ3 και πίστας Σκέιτμπορντ. Άμεσα ο διαγωνισμός.

– Ναυταθλητικό Κέντρο Κρήτης στον Λιμένα Ηρακλείου, με πλωτή εξέδρα με πρόσβαση στη θάλασσα, αίθουσα Εξομοιωτή Ναυτικών Αθλημάτων, τρεις αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία ναυταθλητικών σωματείων, γυμναστήριο για τους αθλητές – αθλούμενους, έκθεση ναυτικής παράδοσης, αποδυτήρια, αποθηκευτικούς χώρους ναυταθλητικού εξοπλισμού, με υποδομές για ΑμεΑ, κατάστημα πώλησης ναυταθλητικού εξοπλισμού και αναψυκτήριο.

Βρισκόμαστε στο στάδιο σύνταξης των Τευχών Δημοπράτησης, που θα είναι έτοιμα τον Μάρτιο του 2023.

Έργα σε εξέλιξη:

– Μελέτη προσθήκης κατ’ έκταση νέου τετραώροφου κτιριακού συγκροτήματος στη δυτική πλευρά του Παγκρητίου Σταδίου και Μελέτη σχεδιασμού νέων θέσεων ΑΜΕΑ. Αναμένεται η δημοπράτηση των Μελετών από τη Δημοτική Αρχή.

– Mετατόπιση των γηπέδων τένις από το χώρο της τάφρου Sabbionara – Bembo – Αγ. Φραγκίσκου των Ενετικών Τειχών Ηρακλείου, για τη συντήρησή τους. Αναμένεται η σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης από τη Δημοτική Αρχή.

– Προμήθεια υλικών για εργασίες ανακαίνισης γραφείων και αποδυτηρίων κλειστού γηπέδου μπάσκετ «Μελίνα Μερκούρη» και Επισκευή οροφής ισογείου κτιρίου και συντήρηση κερκίδων δημοτικής αθλητικής εγκατάστασης Νέας Αλικαρνασσού / γήπεδο Ηροδότου.

– Ξεκίνησε η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5, γηπέδου μπάσκετ, εργασιών περίφραξης και αντιστήριξης στο Αθλητικό Κέντρο Αγίας Αικατερίνης.

– Αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο «Γιάννης Σκουρέλος».


KarterosBeachSportsCenter.jpg#asset:395834


πληροφορίες από εφημ. Πατρίς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.