Αθλητισμός και νέα μέτρα: Τι ισχύει με τα πρωταθλήματα

SMS
18:35 | 31/10/2020

Διαβάστε τι προβλέπουν τα νέα μέτρα στο επίπεδο των πρωταθλημάτων - Όσα πρωταθλήματα μπορούν να εγγυηθούν το εβδομαδιαίο τεστ για τον κορωνοϊό και την τήρηση πολύ αυστηρών πρωτοκόλλων, θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά

Νωρίτερα, στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε μια σειρά από μέτρα τα οποία θα ισχύουν από τα ξημερώματα της Τρίτης (3/11) για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, όπως αναφέραμε, δεν υπήρχε και δεν υπάρχει πρόβλεψη για ''stop'' στα Εθνική πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσα πρωταθλήματα μπορούν να εγγυηθούν το εβδομαδιαίο τεστ για τον κορωνοϊό και την τήρηση πολύ αυστηρών πρωτοκόλλων, θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά. Αυτή είναι η νέα ''ντιρεκτίβα'' που θα ακολουθηθεί. Πέρα από τη Super League 1, τη Basket League και τη Volley League, εφόσον υπάρξουν και άλλα πρωταθλήματα που μπορούν να κάνουν τεστ στους αθλητές σε εβδομαδιαία βάση, τότε δεν θα χρειαστούν να σταματήσουν. Μάλιστα, σκοπός είναι να μην επηρεαστούν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των Ελληνικών ομάδων,

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν κάποιο πρωτάθλημα χαμηλότερης κατηγορίας εξασφαλίσει εγγυήσεις για την αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και φυσικά την υποβολή σε εβδομαδιαίο τεστ, τότε θα ανάψει το «πράσινο φως» για τη συνέχειά του.

Σε επίπεδο προπονήσεων, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η προετοιμασία όλων των αθλητών/τριών που προετοιμάζονται για Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ευρωπαϊκά.

Τέλος, προπονήσεις θα επιτρέπονται και στα ατομικά αθλήματα που διεξάγονται σε ανοιχτούς χώρους και δεν ενέχουν κίνδυνο διασποράς του ιού, όπως αυτά της σκοποβολής, του τένις, της κωπηλασίας (μέχρι δύο άτομα) και ιστιοπλοϊας (μέχρι δύο άτομα).

Παράλληλα, θα υπάρξει εξαίρεση για τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που προετοιμάζονται για Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τα παραπάνω θα ισχύσουν με την έκδοση της νέας ΚΥΑ, και γίνεται υπό την επίβλεψη και μελέτη του υφυπουργείου Αθλητισμού, έχουν βασικό κριτήριο τη συνέχεια ενός εθνικού πρωταθλήματος κορυφαίας κατηγορίας μόνο αν οι ομάδες που το απαρτίζουν θα τηρούν αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο και θα υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.