Ατσάλινος ο ΟΦΗ στο «Βικελίδης»!

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ έφυγε με βαθμό από το «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη (0-0) στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα.

Ο Όμιλος μπήκε θετικά στη νέα χρονιά και πήρε ένα βαθμό, στο... ντεμπούτο του στη σεζόν. Κατάφερε να... μπλοκάρει τους Θεσσαλονικείς και χωρίς να νιώσει απειλή κράτησε το μηδέν. Μεσοεπιθετικά, τώρα, είχε λίγες... εκλάμψεις και δεν έβαλε δύσκολα στον Ντένις.

Ο Επασί υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης και Κοροβέσης. Στη μεσαία γραμμή χρησιμοποιήθηκαν οι Γαγιέγος, ντε Γκουζμάν και Νέιρα, ενώ στις πτέρυγες οι Καμάου και φαν Ντάινεν και στην κορυφή της επίθεσης ο Καστάνιος.

Καλά «διαβασμένος»

Το παιχνίδι είχε «τρελό» ρυθμό από το ξεκίνημα. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την κατοχή, όμως με τον Καμάου η ομάδα του Νιόπλια ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις. Ο Αυστραλός, μάλιστα, έβγαλε μόνο του τον Καστάνιος στο 3’, αλλά ο Ολλανδός καθυστέρησε και τον πρόλαβε ο Μπράμετς.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» στέκονταν εξαιρετικά. Το σύνολο του Μάντζιου έγινε επικίνδυνο για πρώτη φορά στο 11’ με τη σέντρα-σουτ του Γκάμα.

Μετά το 15’ οι Θεσσαλονικείς είχαν την πρωτοβουλία, αλλά δεν έφτιαχναν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Επασί.

Και ενώ ο ΟΦΗ έδειχνε να ισορροπεί και κρατούσε περισσότερο την μπάλα, στο 33’ λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ, όταν ο Καμαρά «έκλεψε» από τον Πασαλίδη και πλάσαρε άστοχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Γενικότερα, βέβαια, ο Όμιλος εκτελούσε το τακτικό πλάνο του ικανοποιητικά και κρατούσε μακριά από τα καρέ του τον αντίπαλο. Στο ημίχρονο, έτσι, δεν υπήρχε σκορ, με τον ηρακλειώτικο σύλλογο να μην αισθάνεται ιδιαίτερη πίεση.

Κράτησε άνετα το μηδέν

Στην επανάληψη ο γρήγορος τραυματισμός του Μαρινάκη (52’) δεν άλλαξε τη λογική φυσικά των «ασπρόμαυρων» στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι ήταν συγκεντρωμένοι, είχαν κοντά τις γραμμές και είχαν ασφαλίσει καλά τα νώτα τους.

Με την είσοδο στην αναμέτρηση των Ντουρμισάι και Λάμπρου (63’), ο Νιόπλιας θέλησε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το ματς, αφού στο κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας τα πράγματα πήγαιναν περίφημα. Ήταν μία κίνηση που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα...

Σταδιακά, εξάλλου, οι παίκτες του ΟΦΗ εμφάνισαν σημάδια κόπωσης και ο Άρης μετά το 70’ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ των «ασπρόμαυρων», οι οποίοι, ωστόσο, χρειάστηκαν στο 83’ τη μεγάλη απόκρουση του Επασί, στη γυριστή κεφαλιά του Ντιαγέ, για να κρατήσουν το μηδέν.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμετς, Λούμορ, Ντιαγιέ, Σάσα, Μπερτόγλιο (78’ Μάνος), Μαντσίνι, Μπρούνο Γκάμα (57’ Ιτούρμπε), Καμαρά.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης (52’ λ.τρ. Διαμαντής), Βούρος, Πασαλίδης, Κοροβέσης, Καμάου (76’ Ουές), ντε Γκουζμάν, Γαγιέγος, Νέιρα (76’ Σελίμοβιτς), φαν Ντάινεν (63’ Λάμπρου), Καστάνιος (63’ Ντουρμισάι).

Δείτε το live του αγώνα

Δείτε τη μεγάλη ευκαιρία του Καστάνιος στο 3ο λεπτό

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.