Αυγενάκης: «Ανοικτή η αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

19:39 | 12/04/2020

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επανέλαβε σε συνέντευξη του ότι υπάρχει η σκέψη για αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε, είναι ανοιχτό. Αποψη έχω για το πώς μπορεί να γίνει, αλλά δεν είναι της παρούσης. Κάθε πράγμα στην ώρα του», ήταν συγκεκριμένα η τοποθέτηση του κ. Αυγενάκη στη συνέντευξη του στο σαίτ athlitiko.gr, χαρακτηρίζοντας παράλληλα αποτυχημένη την αναδιάρθρωση του προκατόχου του, Γιώργου Βασιλειάδη και τονίζοντας ότι εφόσον παραμείνει έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή η δομή των κατηγοριών, θα υπάρξει ζήτημα τη νέα περίοδο σχετικά με το οικονομικό και συγκεκριμένα με τα χρήματα της ΕΡΤ.

Σχετικά με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, επανέλαβε την εκτίμηση του ότι ενδεχομένως θα σταματήσουν, αλλά και πάλι τόνισε ότι η απόφαση ανήκει στην ΕΠΟ και ο ίδιος θα συνηγορήσει είτε έτσι είτε αλλιώς σε ό,τι αποφασιστεί.

Για την επιστολή της ΕΠΣΗ, είπε: «Εστάλη σε μένα η επιστολή, αλλά είμαι ο λάθος αποδέκτης. Δεν έχω αρμοδιότητα σ’ αυτό, είναι θέμα της ΕΠΟ. Σε αυτό το πράγμα είναι ξεκάθαρο, είναι αδιανόητο να εμπλέξουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, νόμιμα γιατί παράνομα έχει μπλεχτεί, ένα μέρος, όχι όλο, με το στοίχημα... Σε αυτό, είμαι κάθετα αντίθετος και δεν πρόκειται να συνηγορήσω. Παρ’ όλα αυτά, σε ό,τι αφορά το χορηγικό πρόγραμμα, δεν είναι δικιά μου αρμοδιότητα, αλλά θέμα της ΕΠΟ. Καλό θα είναι ν’ αποφανθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ και εδώ είμαστε εμείς να το κρίνουμε ώστε να το επικυρώσουμε ή να το απορρίψουμε».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.