Αυγενάκης: «ΟΦΗ είμαι αλλά και… ΟΦΙ»

20:42 | 09/04/2020

​Δηλώσεις σε ραδιόφωνο του Λασιθίου έκανε Λευτέρης Αυγενάκης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο διακοπής και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στο ποδόσφαιρο

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στο "Ράδιο Λασίθι", μεταξύ άλλων τόνισε ότι η ΕΠΟ θα αποφασίσει για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για οριστική διακοπή ενώ τόνισε την προτίμηση του και στην ομάδα της Ιεράπετρας, τον ΟΦΙ, μιλώντας με καλά λόγια για τον επικεφαλής της διοίκησης, Θανάση Χινόπουλο. «ΟΦΗ είμαι αλλά είμαι και… ΟΦΙ γιατί ως γνωστόν στο Λασίθι έχετε έναν καλό και άξιο πρόεδρο», τόνισε συγκεκριμένα.

Για το μέλλον των πρωταθλημάτων στο ποδόσφαιρο: «Σε ό,τι αφορά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα εξελίσσεται ήδη μια συζήτηση από πλευράς ΕΠΟ, που έχει και την τελική ευθύνη. Για μας, οτιδήποτε κι αν γίνει, πρέπει να γίνει σε συνεννόηση. Δεν θ’ αρνηθούμε το παραμικρό είτε αφορά τη διακοπή των πρωταθλημάτων ή την συνέχιση τους. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να προχωρήσουμε μονομερώς και να πάρουμε κάποια απόφαση, που να την επιβάλουμε. Άλλωστε αυτή η προσπάθεια θέλει πολλούς, άρα το να συνεχιστεί ή να μη συνεχιστεί ένα πρωτάθλημα πρέπει να υπάρχει συναίνεση των πολλών. Ο,τι κι αν αποφασιστεί θα γίνει σε συνεννόηση. Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα είναι το πιο πιθανό να μην προχωρήσουν, αλλά και αυτό με μια μικρή επιφύλαξη. Σίγουρα ομως το επαγγελματικό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο φαίνεται ότι υπάρχει μια διάθεση από την ΟΥΕΦΑ να το τραβήξει μέχρι το καλοκαίρι. Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν ταχθεί η Λίγκα αλλά και η ΕΠΟ όπως ακούγεται, ωστόσο όλα αυτά θα λειτουργήσουν εφόσον έχουμε τη σύμφωνη γνώμη και των ειδικών στην χώρα μας που μέχρι τώρα τους έχουμε ακούσει και δεν έχει βγει σε κακό… Ο,τι απόφαση πάρουμε θα πρέπει να είναι διασφαλισμένη η ζωή και η υγεία των αθλητών και όλων των παραγόντων. Δεν θα βάλουμε σε καμία περίπτωση πάνω απ’ όλα το ρίσκο ή τη βιομηχανία μπροστά στην υγεία των ανθρώπων, είτε αυτοί είναι αθλητές, είτε γιατροί, είτε φροντιστές, είτε παράγοντες. Για την απόφαση που θα ληφθεί, ενδεχομένως αυτό να γίνει σε 15 ημέρες από σήμερα, αλλά αυτό είναι και σχετικό».

Για το αν οι ποδοσφαιριστές εντάσσονται στην κατηγορία όλων όσοι πλήττονται και θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ: «Έχουν ενταχθεί οι επαγγελματίες και είναι η πρώτη φορά που η αθλητική οικογένεια της χώρας μας τυγχάνει των μέτρων στήριξης της πολιτείας, έμμεσων και άμεσων. Στα μέτρα στήριξης δεν μπορούμε να βάλουμε όμως τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Όποιοι δεν έχουν επαγγελματική σχέση, είτε αυτοί είναι παίκτες, είτε γιατροί, είτε οτιδήποτε, δεν μπορούμε ν’ ανοίξουμε την κάνουλα γιατί δεν ελέγχεται και κυρίως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Θα θέλαμε πάρα πολύ, αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα. Σίγουρα όμως ωφελούνται έμμεσα και άμεσα σωματεία, Ομοσπονδίες, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και επαγγελματίες παίκτες που έχουν συμβόλαια και άρα οικονομική συνεργασία, διοικητικό προσωπικό, φροντιστές, γιατροί και όποιοι άλλοι έχουν άμεση απασχόληση ή εργασιακή σχέση με κάποιο σωματείο. Κάνουμε παρ’ όλα αυτά κάποιες προσπάθειες να ενισχύσουμε τον ερασιτεχνικό και μαζικό αθλητισμό, που ούτως ή άλλως είναι η βάση της αθλητικής πυραμίδας, με δεδομένο όμως ότι δεν έχουμε τα ατελείωτα λεφτά και πόρους που να ξεχειλίζουν από το μπατζάκι μας. Πασχίζουμε να βρούμε τρόπους, συνέργιες και ευρωπαϊκά χρήματα ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μερικά πράγματα και νομίζω ότι θα καταφέρουμε να βρούμε ένα πακέτο πρωτοβουλιών και δράσεων για την επανεκκίνηση του αθλητισμού. Στόχος μας επίσης είναι να ενισχύσουμε και τον τουριστικό αθλητισμό, γιατί ειδικότερα στην Κρήτη ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός».

Για τα σενάρια της αναδιάρθρωσης: «Δεν είναι της παρούσης αυτή η συζήτηση, έχουμε χρόνο μπροστά μας για τέτοια πράγματα».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.