Αυτά περιμένουν οι ομάδες της Κρήτης το 2019

08:28 | 06/01/2019

Οι 12 εκπρόσωποι της Κρήτης στις εθνικές κατηγορίες μπαίνουν στο νέο έτος με στόχο να κάνουν βήματα… προόδου.

Κάποιες εξ’ αυτών, μάλιστα, έκαναν ήδη το «ποδαρικό» τους, ενώ όλες φυσικά θέλουν το 2019 να κυλήσει βάσει του προγραμματισμού τους και να πάει ακόμη καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά. Μια χρονιά, πάντως, η οποία πέρασε ιδανικά για ορισμένους από τους συλλόγους του νησιού. Αναλυτικά:

ΟΦΗ

Το 2018 ήταν-κακά τα ψέματα-«παραμυθένιο» για τον Όμιλο και θα μείνει στην ιστορία. Άρχισε με τις χειρότερες προϋποθέσεις, αφού οι «ασπρόμαυροι» βρέθηκαν μπροστά από τη διάλυση, αλλά σημασία έχει πως ολοκληρώθηκε ονειρεμένα. Η είσοδος του Μιχάλη Μπούση στα διοικητικά ανέβασε επίπεδο το σωματείο, καθώς ο ομογενής επιχειρηματίας εμπνέει ασφάλεια και σιγουριά για ένα λαμπρό μέλλον.

Και αγωνιστικά, βέβαια, τα πράγματα πήγαν περίφημα, αφού ο ΟΦΗ κατέκτησε το πρωτάθλημα της Football League και επέστρεψε στη Super League. Το 2019, ωστόσο, το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου ψάχνει σε πρώτη φάση την παραμονή στην κατηγορία και έπειτα, αφού τα καταφέρει, να βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός ακόμη δυνατότερου συνόλου. Οι συνθήκες το ευνοούν και η παρουσία του Γιάννη Σαμαρά στον αγωνιστικό σχεδιασμό δίνει, αν μη τι άλλο, μια αισιοδοξία.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Το 2018 ολοκληρώθηκε με τον ιδανικό τρόπο. Ο πρώτος μήνας του νέου χρόνου θα είναι αρκετά... ζόρικος καθώς η μεταγραφική περίοδος δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την ομάδα του Ηρακλείου. Ήδη, από τις πρώτες ημέρες υπάρχει αρκετή κινητικότητα, με τους ''κιτρινόμαυρους'' να ευελπιστούν σε συγκεκριμένες προσθαφαιρέσης ώστε να ωφεληθεί το σωματείο. Αγωνιστικά, ο στόχος είναι οι πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος, χωρίς αυτό να αποτελεί αυτοσκοπό. Ο Εργοτέλης έχει κάνει ένα βήμα μπροστά σε σχέση με την περσινή σεζόν, θα προσπαθήσει για το κάτι παραπάνω και όπως όλα δείχνουν το 2019 θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ

Και στην περίπτωση του Ηροδότου το 2018 ήταν μία ξεχωριστή χρονιά. Η ομάδα της Ν. Αλικαρνασσού κόντρα στα προγνωστικά όχι μόνο κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή στον 8ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, αλλά κατάφερε μέσω των μπαράζ να επιστρέψει στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 36 χρόνια.

Στη Football League πλέον οι «κυανόλευκοι» θέλουν το καινούργιο έτος να φτάσουν χωρίς πρόβλημα στη σωτηρία και να σταθεροποιηθούν σ’ αυτό το επίπεδο. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, έτσι, προχωρούν σε σημαντικό «λίφτινγκ» στο έμψυχο δυναμικό τους και θα προσπαθήσουν ως νεοφώτιστοι ν’ ανανεώσουν το «εισιτήριο» του και στο ερχόμενο πρωτάθλημα. Με «όπλο» την έδρα του ο Ηρόδοτος δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Ο υποβιβασμός στη Football League έφερε τον Πλατανιά σε αρκετά δύσκολη θέση. Παρόλα αυτά, κατάφερε να «χτιστεί» γρήγορα, αλλά και καθυστερημένα και τηρουμένων των αναλογιών τα πηγαίνει πολύ καλά. Μέσα στη νέα χρονιά, επομένως, οι «κόκκινοι» φιλοδοξούν να συνεχίσουν να δείχνουν το καλό τους «πρόσωπο» και να παραμείνουν στις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης. Η ομάδα του Γιάννη Τάτση θέλει να παραμείνει στο γκρουπ των ισχυρών.

ΑΟΧ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ

Η περυσινή εξαιρετική πορεία στη Football League δημιούργησε υψηλές προσδοκίες. Σε πρώτη φάση οι «κυανόλευκοι» δεν… ανταποκρίθηκαν και το 2019 με τον Αλέκο Βοσνιάδη στον πάγκο τους επιθυμούν να ξεκινήσουν την αντεπίθεση τους. Θέλουν να «σκαρφαλώσουν» θέσεις στη γενική κατάταξη και ν’ αποδείξουν ότι η παρουσία τους στο προηγούμενο πρωτάθλημα δεν ήταν «πυροτέχνημα».

ΠΟΑ

Ο ΠΟΑ έκανε μια στροφή στη φιλοσοφία του μέσα στο 2018, που σηματοδότησε ραγδαίες εξελίξεις, με βασικότερη την αποχώρηση του Γιάννη Καλέμπουμπα από τον προεδρικό θώκο και την ανάληψη των «ηνίων» από τον Νίκο Αγγελάκη.

To ζητούμενο, έτσι, για το σύλλογο του προσφυγικού προαστίου δε θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό από το να μπορέσει να υλοποιήσει το αγωνιστικό του πλάνο. Και σ’ αυτό το κομμάτι σημειώθηκε σημαντική αλλαγή και ήταν δεδομένο πως οι Ατσαλενιώτες θα χρειαστούν μια πίστωση χρόνου. Το 2019, έτσι, το συγκρότημα του Μανώλη Σκύβαλου θέλει να εμφανιστεί βελτιωμένο και να κερδίσει χωρίς άγχος την παραμονή του στη Γ’ Εθνική, της οποίας αποτελεί μια παραδοσιακή δύναμη.

ΓΙΟΥΧΤΑΣ

Το 2018 πήρε το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ και επέστρεψε στη Γ’ Εθνική. Τα πράγματα με δυο λόγια ήταν ιδανικά για τους Αρχανιώτες, που θέλουν ανάλογη, αλλά και ακόμη καλύτερη συνέχεια τη νέα χρόνια.

Με τον Μηνά Πίτσο στο «τιμόνι» τους οι «πράσινοι» έχουν ξεκινήσει εξαιρετικά τις υποχρεώσεις τους και είναι ξεκάθαρο πως θέλουν να πράξουν το ίδιο και το 2019. Να διατηρηθούν, δηλαδή, στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας και να βάλουν, παράλληλα, τα θεμέλια για να φτιαχτεί ένα ακόμη ισχυρότερο σύνολο. Ο Γιούχτας έχει το δικό του σχέδιο και στόχος του είναι να προχωράει αργά και σταθερά.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ

H Επισκοπή αγωνίζεται και πάλι στη Γ’ Εθνική και στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος έχει θετικότατη παρουσία. Οι Ρεθυμνιώτες, επομένως, θα προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο και μέσα στο 2019 για να κρατηθούν χωρίς πρόβλημα στην κατηγορία. Διαθέτουν αρκετά καλό ρόστερ και θα κυνηγήσουν το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα.

ΟΦΙ

Η κατάσταση στον ΟΦΙ είναι ξεκάθαρη… Ο σύλλογος της Ιεράπετρας θέλει μέσα στο 2019 να… τελειώσει τη δουλειά που έχει ξεκινήσει το 2018. Να κατακτήσει, δηλαδή, τον τίτλο στον 5ο όμιλο (είναι 1ος έως τώρα) και να φτάσει στην άνοδο στη Football League. Οι «ασπρόμαυροι» διαθέτουν πολύ καλή ομάδα, ισχυρή διοίκηση, αλλά και κόσμο και έτσι έχουν θέσει ψηλά τον πήχη.

ΝΕΑΠΟΛΗ

Η παρουσία της Νεάπολης στην Γ’ Εθνική αποτελεί μία, αν μη τι άλλο, πρωτόγνωρη εμπειρία. Το καινούργιο έτος οι Λασιθιώτες θέλουν να δείξουν σημάδια βελτίωσης στο αγωνιστικό τους «πρόσωπο» και φυσικά να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

Η Παλαιόχωρα στη δεύτερη χρονιά της στη Γ’ Εθνική δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά. Το 2019, επομένως, η ομάδα του Αστέριου Θέμελη καλείται να… ανεβάσει στροφές, να καταφέρει να «φτιάξει» την εικόνα της και, βεβαίως, να παραμείνει στην κατηγορία.

ΣΥΝΚΑ

Οι περυσινοί πρωταθλητές της Α’ ΕΠΣΧ δεν μπήκαν καλά στο πρωτάθλημα, ωστόσο σταδιακά βελτιώθηκαν. Μέσα στο 2019, έτσι, το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη θα προσπαθήσει να εμφανιστεί πιο δυνατό για να σωθεί και να κλείσει επιτυχημένα ως νεοφώτιστο την αγωνιστική περίοδο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.