Αυτό δουλεύει πάνω απ' όλα ο Δέλλας

Απόψεις

Το στοιχείο εκείνο που ο Τραϊανός Δέλλας δίνει μεγάλη σημασία και ίσως είναι αυτό που τη νέα σεζόν κάνει τη διαφορά.

Σε ποιο στοιχείο δίνει βάση ο Τραϊανός Δέλλας και ποια είναι τα κριτήρια εκείνα για να χαρακτηριστικά μία ομάδα, ο ΟΦΗ στην προκειμένη περίπτωση, «δική» του;

Τις απαντήσεις τις έδωσε χθες ο ίδιος, μιλώντας στο «Euro Morning Show» της ιστοσελίδας Sport24.gr και έχουν ενδιαφέρον γιατί δείχνουν τι ακριβώς θέλει από τον ΟΦΗ.

Πολλές φορές λέμε για συστήματα, τακτικές και τρόπους προσέγγισης των αγώνων, αλλά υπάρχει κι ένα γενικότερο πλαίσιο για έναν προπονητή, όπως ο Δέλλας, ο οποίος δίνει τεράστια σημασία στη φυσική κατάσταση. Χαρακτηριστικά τα λόγια του: «Η φυσική κατάσταση είναι ένα παρεξηγημένο στοιχείο του ποδοσφαίρου και εγώ δίνω αρκετά μεγάλη βάση σε αυτό. Όσο καλός παίκτης και να είσαι αν δεν είσαι σε καλή φυσική κατάσταση, στη διάρκεια της σεζόν και όχι στα πρώτα παιχνίδια, γιατί βλέπουμε πολλές φρέσκιες ομάδες που είναι δυνατές στην αρχή και μετά τρέχουν ακατάπαυστα, να είναι γρήγοροι και στη μέση της σεζόν να κάνουν μια τεράστια κοιλιά».

Όπως συμπλήρωσε ο προπονητής του ΟΦΗ, σε αυτό ακριβώς το κομμάτι δουλεύει τώρα: «Αν το βάλουμε ποσοστιαία 70% έχουμε δουλέψει σε φυσική κατάσταση και σιγά σιγά μπαίνουμε σε κομμάτια τεχνικά. Τα πόδια είναι βαριά, τα χιλιόμετρα είναι πολλά. Σίγα – σιγά θα περνούμε όσα θέλουμε από το ποδόσφαιρο».

Σημασία, λοιπόν, για τον Μακεδόνα τεχνικό -κι αυτό το κρατάμε ενόψει της νέας σεζόν- δεν είναι μόνο ο τρόπος παιχνιδιού του ΟΦΗ, αλλά να φτιάξει μία ομάδα που θα έχει σταθερότητα και δεν θα παρουσιάσει κοιλιά και παίκτες «ξεφουσκωμένους» στην κρίσιμη καμπή της σεζόν. Ο Δέλλας θέλει έναν ΟΦΗ δυνατό κι αν είναι δυνατός τότε θα μπορούν οι παίκτες να αποδώσουν αυτό που θέλει, έτσι όπως το θέλει.

Είναι αυτές οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε μία ομάδα και μπορεί να μην είναι ιντριγκαδόρικες και να δίνουν αφορμή για ποδοσφαιροσυζητήσεις, είναι όμως αυτές που καθορίζουν μία ομάδα. Πάντοτε ο Δέλλας σαν προπονητής έδινε μεγάλη σημασία στη φυσική κατάσταση και φέτος, που ο ΟΦΗ είναι δικός του και κάνει προετοιμασία, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε επί χόρτου αυτό που έχει στοχεύσει. Ισως είναι αυτό που, τελικά, κάνει τη διαφορά.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.