Αυτό είναι το νέο κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης

15:27 | 13/03/2023

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του νέου κτηρίου της Περιφέρειας Κρήτης, στην περιοχή του Λάκκου, στο Ηράκλειο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023 με αρχές του 2024.

Πρόκειται για οικόπεδο, που ανήκε στην Περιφέρεια, έκτασης 2.800 τ.μ. (πρώην Υγειονομικό συν το πάρκο που βρίσκονταν παραπλεύρως). Επίσης αγοράστηκε από ιδιώτη όμορο οικόπεδο εμβαδού 172 τ.μ. Συνεπώς η συνολική έκταση του οικοπέδου υπολογίζεται στα 3 στρέμματα περίπου.

Ήδη στο κυρίως κτήριο έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός του και έχει ξεκινήσει η κατασκευή των δαπέδων. Το τμήμα του οικοπέδου, που αγοράστηκε εκ των υστέρων, βρίσκεται στη φάση της θεμελίωσης.

Η ανάπτυξη του κτηρίου αποτελείται από έξι επίπεδα (υπόγειο β, υπόγειο α, ισόγειο , α’ όροφος, β’ όροφος και γ’ όροφος). Στο ισόγειο του κτηρίου χωροθετούνται διευθυντικά γραφεία, χώρος υποδοχής /γραμματείας /αναμονής καθώς και η μεγάλη αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και μια δεύτερη είσοδος-μικρό lobby.

Επίσης, η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα χρησιμοποιείται και για σεμινάρια ή/και διαλέξεις με τους χώρους κίνησης και αναμονής να έχουν το "ρόλο" του φουαγιέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φουαγιέ συμπεριλαμβάνονται προθήκες έκθεσης της τοπικής ιστορίας Ιατρικής (έκθεση ιστορικών ιατρικών εργαλείων κλπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες το κτήριο θα διαθέτει 21 θέσεις στάθμευσης στα υπόγεια και περίπου 25 θέσεις πάρκινγκ σε εξωτερικούς χώρους.


Περισσότερα στο CRETALIVE.GRΤο σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.