Αυτό είναι το νέο πλάνο για το Κύπελλο Ελλάδας

Η ΕΠΟ πάει σε καινούργιο σύστημα διεξαγωγής.

Ο κορωνοϊός φέρνει αλλαγές και στο format του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα.

Η Επιτροπή Διοργανώσεων, μάλιστα, παρουσίασε δύο εναλλακτικά σχέδια. Το πρώτο θέλει τη συμμετοχή των ομάδων της Super League 1 και της Super League 2, ενώ το δεύτερο τη συμμετοχή μόνο των συλλόγων της μεγάλης κατηγορίας.

Για να «τρέξει», βέβαια, το πρώτο πλάνο, πρέπει οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας να έχουν πάρει άδεια μέχρι τις 5 Ιανουαρίου για ν’ αγωνιστούν.

Στη φάση των «16», όπου θα πάρουν μέρος και οι 6 πρώτοι της περασμένης Super League 1 και ανάμεσα τους βρίσκεται και ο ΟΦΗ, οι αγώνες θα είναι διπλοί.

Αν τελικά παίξουν και τα σωματεία της Super League 2, τo παζλ του α’ γύρου θα αποτελείται από τις 12 ομάδες της, αλλά και τις ομάδες της Super League 1 από τη 7η έως τη 14η θέση της σεζόν 2019-20.

Οι αγώνες θα είναι μονοί και θα διεξαχθούν 12-13-14/1.

Στη δεύτερη φάση, τώρα, θ’ αναμετρηθούν οι ομάδες που τερμάτισαν από 1η έως 6η θέση της Super League 1, συν φυσικά τις 10 ομάδες που θα έχουν πάρει την πρόκριση από την πρώτη φάση. Τα πρώτα ματς θα γίνουν 19-20-21/1 και οι ρεβάνς 2-3-4/2.

Η σχετική ενημέρωση: «Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21, μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Πολιτείας για παράταση του lock down έως τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Η Επιτροπή Διοργανώσεων παρουσίασε στην Ε.Ε. δύο εναλλακτικά σχέδια για τη συνέχιση της διοργάνωσης, το πρώτο με συμμετοχή των ομάδων των Super League 1 και Super League 2 και το δεύτερο με συμμετοχή μόνον των ομάδων της Super League 1, τα οποία εγκρίθηκαν και θα υλοποιηθούν κατά περίπτωση, με βάση αφενός τη δυνατότητα συμμετοχής στη διοργάνωση των ομάδων της Super League 2, και αφετέρου τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που θα εφαρμοστούν την περίοδο των αγώνων.

Αποφασίστηκε η ισομερής κατανομή του αναπτυξιακού προγράμματος solidarity της UEFA αγωνιστικής περιόδου 2019-20 στις ΠΑΕ της Super League 1, οι οποίες θα εισπράξουν από 333.110,46 ευρώ η καθεμία».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.