Αυτό να κρατήσετε από το πρώτο φιλικό του ΟΦΗ

Απόψεις

Η ουσία της ατάκας του Βάλντας Νταμπράουσκας είναι ο οδηγός για τον ΟΦΗ της νέας σεζόν.

To φιλικό του ΟΦΗ με τη Χέρενφεν μόνο για την ολλανδική ομάδα ήταν ένα κανονικό τεστ. Πιο έτοιμη, αρχίζει νωρίτερα τις υποχρεώσεις της στην Eredivisie, πολύ πιο μπροστά από τον ΟΦΗ στην προετοιμασία. Για τον ΟΦΗ ήταν το πρώτο φιλικό μετά από σχεδόν 20 μέρες προετοιμασίας. Να ζεσταθεί ξανά η μηχανή, το ξεμούδιασμα, κάτι σαν επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Συμπέρασμα από το προχθεσινό φιλικό; Τίποτα. Ο ΟΦΗ δεν παρουσίασε κάτι, ή μάλλον παρουσίασε όλα όσα περιμέναμε βάσει της χρονικής στιμής και της ετοιμότητάς του. Αν ψάχνετε τα αρνητικά σημεία και να βγάλετε από τη μύγα ξύγκι, κάντε το στις επόμενες φιλικές αναμετρήσεις. Στο πρώτο παιχνίδι που οι παίκτες πάτησαν ξανά χορτάρι μετά από σχεδόν δύο μήνες δεν χρειάζονται ούτε καταστροφολογία ούτε αποδόμηση.

Εξάλλου ο πλέον κατάλληλος για να αξιολογήσει την ομάδα του υπάρχει και κάθεται στην άκρη του πάγκου: Βάλντας Νταμπράουσκας. Το είπε και ο ίδιος πως η ομάδα του δεν ήταν καλή, έκανε λάθη και χρειάζεται δουλειά. Είπε, όμως και κάτι πολύ πιο σημαντικό που εγώ αυτό κρατάω: Δεν είναι ωραίο να χάνεις ακόμα και στα φιλικά.

Για ακόμα μία φορά ο Λιθουανός προπονητής έδειξε πόσο απαιτητικός είναι και πως θέλει να κρατάει πάντα ψηλά τον πήχη. Δεν είναι το αποτέλεσμα, είναι η νοοτροπία κι αυτή είναι που θέλει να αλλάξει στον ΟΦΗ, ξεκινώντας την προσπάθειά του από πέρυσι. Είναι σε καλό δρόμο, αν και έχει να διανύσει ακόμα μεγάλη προσπάθεια.

Αν θέλετε ντε και καλά να κρατήσετε κάτι για θέμα συζήτησης από το φιλικό με τη Χέρενφεν είναι τα λόγια του Νταμπράουσκας μετά το τέλος του αγώνα. Δείχνουν το αύριο της ομάδας και τα «θέλω» του Λιθουανού προπονητή.

Τούτο είναι που θέλει να «χτίσει» και θα έρθουν και τα συστήματα και οι τακτικές. Η νοοτροπία είναι πάνω απ' όλα γιατί πάνω σε αυτή οικοδομείται κάθε τρόπος παιχνιδιού. Όταν αποκτήσεις χαρακτήρα νικητή, τα αποτελέσματα θα έρχονται μόνα τους. Στα λόγια του Βάλντας Νταμπράουσκας είναι η ουσία του ΟΦΗ της νέας σεζόν κι αφήστε τα φιλικά σε αυτούς που πρέπει να ασχολούνται.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.