Αυτός είναι ο «killer» Ερικ Πέρσον

15:17 | 29/12/2018

Ο υψηλόσωμος Σουηδός φορ του ΟΦΗ που «ματώνει» τα δίχτυα και ο λόγος που διάλεξε το 94 στην φανέλα.

Ο Ερικ Πέρσον είναι ο επιθετικός που αναζητούσε διακαώς ο ΟΦΗ για να λύσει το πρόβλημά του μπροστά και αν κρίνουμε από τα στατιστικά του τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως πέτυχε διάνα.

Ο 24χρονος (7 Απριλίου 1994, γεννημένος στο Χόλβικεν, ύψος 1.88) αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, έχει έφεση στο σκοράρισμα τόσο με τα πόδια όσο και με το κεφάλι και τις τελευταίες δύο σεζόν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα της σουηδικής Φάλκενμπεργκ, η οποία ειρήσθω εν παρόδω, τερμάτισε δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα.

Η καριέρα του Σουηδού φορ άρχισε από τις ακαδημίες της Μάλμε και το 2013 δόθηκε δανεικός στη Λουντς. Στα δύο χρόνια παραμονής του στην ομάδα σκόραρε πέντε φορές σε 31 αγώνες, ενώ το 2015 μεταγράφηκε στη Χέλβικεν, με τη φανέλα της οποίας πέτυχε 12 γκολ σε 26 ματς. Αυτές οι επιδόσεις ήταν ο λόγος της μεταγραφής του στη Λαντσκρόνα και την επόμενη σεζόν σκόραρε 18 γκολ σε 22 παιχνίδια. 

Τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε με την φανέλα της Φάλκενμπεργκ με τα χρώματα της οποίας είχε συνολικά 23 γκολ σε 60 αγώνες. Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε σκόραρε 11 φορές με 20 συμμετοχές.

Για τον ποδοσφαιριστή είχαν άριστες συστάσεις οι άνθρωποι του ΟΦΗ που φρόντισαν να συζητήσουν μαζί του και να ταξιδέψει στο Ηράκλειο χωρίς να βγει προς τα έξω το όνομά του. Ο Πέρσον πήγε στο ΒΑΚ το πρωί του Σαββάτου και συζήτησε τις τελευταίες λεπτομέρειες με τους ανθρώπους του ΟΦΗ και έπειτα η κρητική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτησή του.

Ο Σουηδός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ως το καλοκαίρι του 2020 και διάλεξε το νούμερο 94, τη χρονιά, δηλαδή, της γεννήσεώς του.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.