Αυτός ο ΟΦΗ εμπνέει σιγουριά

Απόψεις

Ο Όμιλος στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα ενόψει της νέας σεζόν.

Εντάξει, αλίμονο αν επαναληφθούν τα περυσινά στον ΟΦΗ. Όχι μονάχα οι αγωνιστικές ανορθογραφίες, μα και οι συνεχόμενες ατυχίες με τους τραυματισμούς, που είχαν αποτέλεσμα ν’ αποδεκατιστεί το ρόστερ των «ασπρόμαυρων» και η παραμονή να επιτευχθεί στο… παρά πέντε.

Στον ηρακλειώτικο σύλλογο κοιτάζουν πιο αισιόδοξα τη συνέχεια και τα πρώτα δείγματα γραφής είναι, αν μη τι άλλο, κάτι παραπάνω από θετικά.

Το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια έχει μπει πολύ καλά στη χρονιά και αυτό «αποτυπώνεται» από την εικόνα που έχει παρουσιάσει στα φιλικά που έχει δώσει μέχρι τώρα.

Η ιστορία, φυσικά, και έχει… διδάξει πως τέτοιου είδους αναμετρήσεις ενδεχομένως να μην αποκαλύπτουν στον απόλυτο βαθμό την πραγματικότητα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ομάδες «πετούσαν» στα τεστ προετοιμασίας και στα επίσημα… σέρνονταν ή και το αντίστροφο.

Οπότε το… μικρό καλάθι είναι ο προτιμότερος «δρόμος» για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την πρόοδο και την εξέλιξη της ομάδας. Υπάρχουν, βέβαια, στοιχεία που… αφήνουν υποσχέσεις για τη συνέχεια και «γεννούν» την πεποίθηση πως η «περιπέτεια» της προηγούμενης χρονιάς θα γίνει γρήγορα… περασμένη-ξεχασμένη.

Οι ποδοσφαιριστές του Νιόπλια δείχνουν ν’ αφομοιώνουν γρήγορα τα όσα ζητάει ο Μακεδόνας τεχνικός, αφού στο χορτάρι ο ΟΦΗ βγάζει πειστικό πρόσωπο. Εμπνέει μια σιγουριά ότι βαδίζει στην κατάλληλη πορεία για να παρουσιαστεί έτοιμος στην πρεμιέρα της Super League 1.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν παίξει με πιο… έτοιμους αντιπάλους, οι οποίοι βρίσκονται πιο μπροστά σε εβδομάδες προετοιμασίας κι όμως αντιδρούν εξαιρετικά.

Αποδίδουν κατά διαστήματα ποδόσφαιρο κυριαρχίας, έχουν καλή ισορροπία και γενικότερα δίνουν την αίσθηση πως όσο περνάει ο καιρός θα βελτιώνονται.

Όταν το ρόστερ αποκτήσει την τελική του μορφή, όταν επιστρέψουν όλοι οι απόντες, ο ΟΦΗ θα διαθέτει τρομερή ποιότητα και «βάθος» στον πάγκο. Οι αστάθμητοι παράγοντες μπορούν να διαφοροποιήσουν πάντα τα δεδομένα, ωστόσο αυτός ο Όμιλος μοιάζει να φτιάχνεται για ν’ ανταποκρίνεται απέναντι σε κάθε συνθήκη.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.