Βαρδαβάς για Παγκρήτιο: «Άφαντη και αναξιόπιστη η διοίκηση της ΕΠΟ»

18:55 | 29/06/2020

Ολομέτωπη επίθεση στην ΕΠΟ από τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου, Κώστα Βαρδαβά, μέσα από την ραδιοφωνική συνέντευξη του στο Livetalks, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Παγκρήτιο

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς, μίλησε στην εκπομπή ''Sold Out'' του Livetalks με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την απόσυρση της υποψηφιότητας του Παγκρητίου από τον τελικό του Conference League, με απόφαση της ΕΠΟ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έμαθε από τα... ΜΜΕ τις προθέσεις της Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο στάδιο ενώ τόνισε ότι η διοίκηση της ΕΠΟ είναι ''άφαντη και αναξιόπιστη''!

Διαβάστε το μεγαλύτερο απόσμασμα από όσα είπε:

Για το αν ξάφνιασε η απόφαση της ΕΠΟ για την απόσυρση της υποψηφιότητας: Μάλλον δεν θα έπρεπε να μας ξαφνιάσει, έχοντας την προηγούμενη εμπειρία με την συνεργασία Εθνική Ελλάδας. Όμως δεν πιστεύαμε ότι μπορούσε να επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο. Ο Δήμος μπαίνει στην ιστορία της αναβάθμισης του Παγκρητίου, συμμετέχει, υπάρχει η πολιτεία και η ΕΠΟ. Και ξαφνικά μαθαίνουμε από τα Μέσα ότι αποσύρεται η υποψηφιότητα για την διεκδίκηση ενός πολύ μεγάλου event, μετά από μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει και από μια διαδικασία η οποία φαινόταν και από τα λεγόμενα των ίδιων στελεχών, που σήμερα λένε άλλα, ότι πήγαινε καλά. Το συμπέρασμα βγαίνει και είναι εύκολο. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την ουσία, αλλά συγκρούσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, με πιθανά κυβερνητικά στελέχη και εσωτερικά προβλήματα της ΕΠΟ στο γνωστό χώρο του ποδοσφαίρου. Θλίβομαι που το λέω, γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει.

Ο Δήμος Ηρακλείου δεν θα εξυπηρετήσει σκοπιμότητες κανενός, επιζητά μια καθαρή και θεσμική σχέση και συνεργασία με όλους αυτούς τους φορείς, δυστυχώς οι φορείς αυτοί έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν αξιοπιστία και το έχουν αποδείξει επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια, όμως είμαστε υποχρεωμένοι με αυτούς τους φορείς να συνεργαζόμαστε, ακόμα και αν μας απογοητεύουν σε μόνιμη βάση. Σε κάθε περίπτωση θα προασπίσουμε τα συμφέροντα και την φήμη της πόλης, το Παγκρήτιο στάδιο και γι αυτό εμείς εργαζόμαστε παρά τα ήξεις - αφίξεις. Συνεχίζουμε την δουλειά μας και αναβαθμίζουμε το Παγκρήτιο είτε με προμήθεια νέου υλικού, είτε με τεχνικά έργα.Το Παγκρήτιο του 2004, αν ήταν και σήμερα έτσι πάλι δεν θα πληρούσε τις προδιαγραφές.

Για το αν ο Δήμος είχε επικοινωνία με στελέχη της ΕΠΟ: Όχι δεν έχει επικοινωνία, η μόνη είναι των στελεχών μας με τα στελέχη της Ομοσπονδίας, που συνεργαζόταν και τελευταία στείλαμε νέες διευκρινίσεις για ένα θέμα. Το μόνο που ξέρουν είναι ότι έχουν πάρει εντολή, από την διοίκηση προφανώς, να διευρευνήσουν ποιες είναι οι απαιτούμενες ενέργειες για να αποσύρουν την υποψηφιότητα.

Από το πρώτο τηλεφώνημα, σε όλες τις συναντήσεις, ο Δήμος δεν έκρυψε ποτέ τα θέματα που είχε το Παγκρήτιο. Εγγράφως έχω ενημερώσει για όλα, ποιες οι ενέργειες που έχουμε κάνει, ποιες προγραμματίζουμε να κάνουμε και ποια τα χρονοδιαγράμματα. Επίσης, αυτό που διεκδικούσαμε πάντα και έτσι καταφέραμε να πάρουμε το 1.5 εκ. από την πολιτεία, ότι στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συμβάλει και η Ομοσπονδία ώστε να αποκτήσει μια έδρα και ένα προπονητικό η Εθνική. Το στάδιο είναι ένα Εθνικό στάδιο, θα αναβαθμιστεί και θα αποτελεί κόσμημα για μια μεγάλη περιφέρεια και θα αποτελεί λύση για μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό δεν μπορεί να αποτελεί υπόθεση μόνο ενός Δήμου. Δεν θα επενδύουμε χρήματα για το... μήπως και κάτι έρθει στο Ηράκλειο, την ίδια ώρα που γνωρίζεται ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για τους αθλητές της Κρήτης σε όλα τα αθλήματα και τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλες ανάγκες. Στο Παγκρήτιο, εδώ και χρόνια, δεν φιλοξενείται ομάδα Α' Εθνικής στο ποδόσφαιρο, με ότι αυτό σημαίνει.Δεν έχουμε σκοπό να επενδύουμε εκ. ευρώ σε επιπλέον ανάγκες για ένα Conference Cup το οποίο αποσύρεται.

Για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο Παγκρήτιο: Έχουν γίνει επεμβάσεις στα αποδυτήρια ώστε να μπορούν να ενοποιούνται και να τηρούν τις προδιαγραφές μεγάλων αγώνων της UEFA. Αγοράσαμε νέο εξοπλισμό σε έπιπλα αποδυτηρίων, νέοι πάγκοι για το γήπεδο, επιπλέον VIP καθίσματα και εξοπλισμός στο σύνολο των δημοοσιογραφικών θεωρείων. Eπίσης, έχουμε ήδη ανάδοχο για τα δύο στούντιο Pitch view για τις τηλεοπτικές παραγωγές, προσθέσαμε πίνακα μεταγωγής, αναβαθμίζουμε τα δίκτυα για τα ΜΜΕ, αγοράσαμε νέα UPS, αυτά που σας λέω κάνουνε χιλιάδες ευρώ. Τοποθετείται μέσα στον Ιούλιο ένας πίνακας led matrix ο οποίος μόνο αυτός στοίχισε 150.000 ευρώ! Αυτά που σας λέω είναι τα πρώτα που μπορούσαν άμεσα να γίνουν και γίνανε, τα επιπλέον - και εκεί ήταν η παρέμβαση μας στον κύριο Αυγενάκη, τα χιλιάδες τετραγωνικά που χρειάζονται μέσα και γύρω από το στάδιο για να φιλοξενήσουν παροχές VIP, παροχές δημοσιογράφων, αξιοματούχων της FIFA, UEFA. Δηλαδή επιπλέον κτίρια και σκεπασμένοι χώροι. Αυτά είναι μια διεκδίκηση του Δήμου ώστε να γίνουν μόνιμα και να παραμείνουν στο στάδιο και να αξιοποιηθούν και μετά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Για το στέγαστρο: Επίσης, το μεγάλο μας θέμα είναι η δημοπράτηση του στεγάστρου για να τελειώσει και αυτό. Δεν ήταν ένα απλό έργο. Το Παγκρήτιο βρίσκεται μέσα σε ένα χώρο 270 στρεμμάτων με πολλά θέματα, υδροβιότοπους κ.α. με εγκαταστάσεις και του ΕΑΚΗ μέσα. Όλα αυτά έγιναν με μεγάλες προσπάθειες, με πόρους της Ανάπτυξης Αθλητισμού και καταφέραμε να τακτοποιήσουμε το σύνολο των κτισμάτων σε αυτό το οικόπεδο, να βρούμε χρηματοδότηση, να εκδώσουμε οικοδομική άδεια για ένα ειδικό έργο, να το συνδυάσουμε με την ενεργειακή αναβάθμιση και να φτάνουμε σήμερα στην 1η δημοπράτηση. Πάνω σε αυτά μπορεί αύριο η ΓΓΑ στις μελέτες που έχουμε κάνει και στις άδειες που έχουμε καταφέρει να πάρει, θα μπορέσει να σκεπάσει ίσως την πισίνα του Λίντο και να κατασκευάσει και μια νεα. Έχει γίνει μια τιτάνια προσπάθεια με πλήρη αξιοπιστία και καθαρότητα στις σχέσεις μας και απέναντι στην ΕΠΟ και απέναντι στο Υφυπουργείο Αθλητισμού σε ότι μας ζητήθηκε. Δυστυχώς υπάρχει μια αναξιοπιστία. Αυτή για 2η φορά από την ΕΠΟ, μας κάνει να σκεφτόμαστε πολύ την συνεργασία μας. Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά, μαζί με τους γονείς τους συμβάλλουν ώστε το Παγκρήτιο να παραμένει ένας ζωντανός πυλώνας αθλητισμού Εδώ θα μπει ένα τέλος, να μιλάμε με συμφωνητικά με όλους αυτούς, θα αναγκαστούμε να βάζουμε και ρήτρες? Μάλλον έτσι πρέπει να γίνεται!

Για το χρονοδιάγραμμα της UEFA: Εμείς θεωρούσαμε ότι το 2023 θα μπορούσαμε πολύ άνετα να είμαστε έτοιμοι. Είπαμε ότι το στέγαστρο θα δημοπρατηθεί εντός τους έτους και θα είναι έτοιμο ένα χρόνο πριν τους αγώνες του 2022. Αν δείτε τις παρατηρήσεις που στέλνει η UEFA, έχει να κάνει με λεπτομέρειες. Αυτά δεν έχουν σχέση με την απόρριψη του φακέλου. Και μάλιστα, τα στελέχη της ΕΠΟ και ο κύριος Δέδες, μας διαβεβαίωνε ότι θα το πάρουμε και ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ότι κάποιες ελλείψεις μπορούν να καλυφθούν με κάποιες συζητήσεις με την UEFA.

Για το αν κάποιος πρέπει να δώσει εξηγήσεις: Έχουμε μια άφαντη διοίκηση της ΕΠΟ, δεν τοποθετείται. Έγινε συνάντηση στο Ηράκλειο μεταξύ Δημάρχου - Περιφερειάρχη και ΕΠΟ, συμφωνήθηκαν για την Εθνική πράγματα, φτιάχτηκαν συμφωνητικά, δεν υπέγραψαν μετά χωρίς να πουν τίποτα! Τα μάθαμε από τα site χωρίς καμιά εξήγηση. Φαίνεται ότι κάποιοι είναι υπεράνω φορέων, ο Δήμος δεν θα εμπλακεί στη διαδικασία αυτή και στις διενέξεις μεγάλων ΠΑΕ ούτε στα πολιτικά τέτοιου είδους θέματα παραπολιτικής.

Για το τι μέλλει γενέσθαι: Είμαστε εδώ για να διεκδικούμε μεγάλα γεγονότα που δεν βλάπτουν ούτε τους δημότες, ούτε Δήμο, ούτε Περιφέρεια. Το κάνουμε για να τους ωφελήσουν. Υλοποιούμε έργα αναβάθμισης του Παγκρητίου, ώστε να χρειάζεται το κερασάκι για να είναι έτοιμο, ανάλογα με το τι διεκδικεί.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.