Βασιλακόπουλος: «Ο Πιτίνο θα είναι προπονητής της Εθνικής»

19:26 | 25/11/2019

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ξεκαθάρισε ότι ο Ρικ Πιτίνο θα είναι ο νέος τεχνικός της Εθνικής μπάσκετ παρά τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα sport24.gr, τόνισε: «Εμείς ούτε βάλαμε περιορισμό, ούτε συγκεκριμένες παραμέτρους στις ερωτήσεις που έγιναν σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου και νομίζω το απάντησε. Η ιστορία με τον Πιτίνο έχει αρχίσει εδώ και δύο μήνες. Εγώ επικοινώνησα μαζί του γιατί θεώρησα ότι είναι ένας πολύ μεγάλος προπονητής, ένα πολύ μεγάλο όνομα, που θα έδινε και άλλη διάσταση με την παρουσία του στην Εθνική μας ομάδα. Και λόγω αυτού που έλεγα πριν περί σχέσης παραγωγής και έκφρασης, έχει ανάγκη και την παρουσία όλων αυτών των ξενιτεμένων παιδιών που είναι ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καλό θα ήταν να έχουμε έναν προπονητή που θα μπορεί να κουβεντιάσει μαζί του και με το όνομά του να είναι και ένας τρόπος έλξης. Ξέρετε πόσους παίκτες έχουμε αυτή τη στιγμή που παίζουν εκτός Ελλάδας; Μία ολόκληρη Εθνική ομάδα παίζει εκτός Ελλάδας».

- Όταν μάθατε για τον Πιτίνο και τον Παναθηναϊκό προβληματιστήκατε; Άλλαξε κάτι στις μετέπειτα σκέψεις σας;

«Όχι. Από τον Μαΐο και μετά προπονητής της Εθνικής θα είναι ο Πιτίνο.»

- Το ότι πήγε στον Παναθηναϊκό δεν θεωρήσατε ότι ενδεχομένως σας δημιουργήσει πρόβλημα;

«Με την έννοια της ελληνικής πραγματικότητας πράγματι, αλλά εκτός Ελλάδας αυτά γίνονται και δεν ανοίγει καμία πληγή. Κάποιοι, που δεν είναι κατ' ανάγκη από πλευράς σωματείων, κάποιοι άλλοι, που είχαν σχέσεις με κάποια υποσυστηματάκια, θέλουν να επιβάλλουν τη δική τους άποψη. Ο Πιτίνο είναι μία καταξιωμένη προσωπικότητα στον παγκόσμιο μπασκετικό χώρο και δίνει μία άλλη διάσταση από πολλές απόψεις στην εθνική μας συγκρότηση και εκπροσώπηση. Και γι' αυτό επελέγη. Δέχτηκε πολύ ευχάριστα να έρθει στην Ελλάδα και η συμφωνία που κάναμε ήταν να αρχίσει από το τέλος Μαΐου. Τώρα από εκεί και πέρα, τι συνέβη και λοιπά δεν με ενδιαφέρουν και δεν με αφορούν. Διαβάζω που γράφουν “μα το 2008 είχες πει έτσι”.»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.