Βέβαιος για «μεγαλειώδη» τελετή έναρξης ο Μακρόν

20:00 | 15/04/2024

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε σήμερα (15/4) πως είναι βέβαιος ότι η χώρα θα φιλοξενήσει μια «μεγαλειώδη» τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων τον Ιούλιο, παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια και τον κίνδυνο της τρομοκρατίας.

«Μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε», είπε ο Μακρόν στο RMC Radio και στο BFM TV για το σχέδιο να πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου με τεράστια πλήθη γύρω από τον Σηκουάνα, όπου περίπου 160 σκάφη θα ξεκινούσαν για ένα ταξίδι 6 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει ότι οι γαλλικές αρχές «δεν είναι αφελείς», όσον αφορά τον κίνδυνο για την ασφάλεια.

Ο Μακρόν είπε ότι οι επιλογές του «Σχεδίου Β» είναι πάντα στο τραπέζι, εάν η αξιολόγηση ασφαλείας της κυβέρνησης πριν από τους Αγώνες στο Παρίσι, το καλοκαίρι του 2024, αποκαλύψει ότι θα ήταν πολύ επικίνδυνο να γίνει η τελετή όπως έχει προγραμματιστεί, στον ποταμό Σηκουάνα.

Μια επιλογή, πρόσθεσε ο Μακρόν, θα ήταν να περιοριστεί η τελετή στην κεντρική πλατεία Τροκαντερό του Παρισιού που βλέπει στον Πύργο του Άιφελ. Ένα άλλο θα ήταν να μεταφερθεί η εκδήλωση σε κλειστό χώρο, στο στάδιο «Σταντ ντε Φρανς».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.