Βελτιωμένος ο ΟΦΗ, αλλά και πάλι χαμένος

08:30 | 18/12/2023

Βελτιωμένος ο ΟΦΗ, έδειξε καλά δείγματα, αλλά no goal… no party. Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Αν είναι να μας μείνει κάτι από το παιγνίδι στο Βικελίδης είναι η αδικία του ΟΦΗ στο 78’ από την οφθαλμα - απάτη του βοηθού που στέρησε από την ομάδα το γκολ της ισοφάρισης στο ντεμπούτο του Πέπε Μελ στον πάγκο.

Βελτιωμένη η ομάδα έδειξε καλά δείγματα ως προς την κυκλοφορία της μπάλας, φλύαρη όμως και ανούσια στο παιγνίδι της και βέβαια no goal… no party! Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο ο ΟΦΗ πληρώνει φέτος την αδυναμία του, τις όποιες ευκαιρίες κάνει να μην μπορεί να τις μετατρέψει σε γκολ και χωρίς γκολ δεν υπάρχει νίκη.

Βέβαια δεν περιμένεις μια μεταμόρφωση από τη μια στιγμή στην άλλη, ο προπονητής δεν ξέρει ακόμα τα ονόματα των παικτών, ωστόσο αλλαγή στη διάταξη, στη σύνθεση και στη διάθεση των παικτών είδαμε, όμως ένας Πέπε δεν αρκεί για να φέρει την άνοιξη.

Η ομάδα δυστυχώς πληρώνει τις μεταγραφικές επιλογές του καλοκαιριού, παίζει χωρίς ακραίους, φτύνει αίμα για να γευτεί γκολ και γενικά το πολυσυζητημένο ρόστερ θέλει αλλαγές αν θέλει η διοίκηση να στηρίξει το νέο προπονητή στο έργο του.

Για να τα συζητάμε μέχρι να τα βρούμε: ο κόσμος πρέπει να οπλιστεί με υπομονή. Δεν γίνεται να γίνει μεταμόρφωση της ομάδας από τη μια μέρα στην άλλη. Δυστυχώς ο χρόνος δεν θα είναι βοηθός σε αυτήν την προσπάθεια των επόμενων εβδομάδων, αφού ο ΟΦΗ σε συνθήκες καραντίνας θα προσπαθήσει να σπάσει το ζυγό της αφλογιστίας, να βρει την ταυτότητα του και να ξαναγίνει ομάδα όπως θα την ήθελε ο Ισπανός.

Πολύπειρος και μπαρουτοκαπνισμένος είναι, ξέρει (κι αν δεν ξέρει τώρα γρήγορα θα μάθει) τι πρέπει να κάνει- γι’ αυτό ήλθε άλλωστε, αλλά και πίσω από την δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο ΟΦΗ υπάρχει μια πικρή αλήθεια: αυτή η ομάδα με αυτούς τους παίκτες έχει χαμηλό ταβάνι. Ο μύθος πως είναι το καλύτερο ρόστερ επί Μπούση ταΐζει με… όνειρα, αλλά δεν θα πρέπει να μας παραπλανήσει για το τι είναι ικανή να κάνει αυτό το γκρουπ.

Πάνω απ’ όλα όμως θέλει νίκη στο επόμενο κρίσιμο παιγνίδι με τον Αστέρα (που ω τι σύμπτωση κάθε φορά που ο ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια αναζητεί ένα σταυροδρόμι στην πορεία του πέφτει πάνω στους Αρκάδες) να αγοράσει κι άλλο χρόνο κι αν αγοράσει και κάποιους παίκτες… έχει ο Θεός!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.