Βεζυρίδης: «Ο ΟΦΗ μπήκε αμέσως στην καρδιά μου»

ΟΦΗ

Ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης μιλά στο Capitano.gr για τον αγώνα της Κυριακής (15/4) ανάμεσα στις δύο ομάδες που αποτέλεσαν σταθμό στην ποδοσφαιρική του πορεία, τη Δόξα Δράμας και τον ΟΦΗ.

Γεννημένος στο Ζόλιγκεν της Γερμανίας, με καταγωγή από τη Δράμα και ξεκίνημα της ποδοσφαιρικής του πορείας στη Δόξα, ο Βεζυρίδης άφησε το στίγμα του στον ΟΦΗ στα χρόνια που αγωνίσθηκε, κλείνοντας στην κρητική ομάδα την μακρά και γεμάτη καριέρα του. 

Πλέον προπονητής τερματοφυλάκων στην ομάδα Κ19 της Δόξας Δράμας, αλλά και με συνεργασία με Ακαδημίες τερματοφυλάκων, ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης μιλά στο Capitano.gr για τον αγώνα της 26ης ημέρας του πρωταθλήματος, τα στοιχεία που ξεχωρίζει στις δύο ομάδες, τις αναμνήσεις του από τον ΟΦΗ, ενώ στέλνει και το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο του. 

Γενικά για την αναμέτρηση ο Βεζυρίδης λέει: «Είναι ένα ντέρμπι από τα παλιά ανάμεσα σε δυο ιστορικές ομάδες της περιφέρειας οι οποίες βρίσκονταν και στις υψηλές κατηγορίες. Έχουν και οι δυο προβλήματα, διαφορετικά η κάθε μία. Στον ΟΦΗ είναι το οικονομικό που το έχω ζήσει και εγώ όταν ήμουν και παραμένει. Έχει όμως αυτό που αναδεικνύει την ομάδα και είναι ο κόσμος και η ψυχή που βγάζει. Έχει επίσης και έναν αξιόλογο προπονητή που έχει να δώσει πολλά και στον ΟΦΗ, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δείχνει πως βρήκε την ομάδα που του ταιριάζει. 

Ο ΟΦΗ κρατά την τύχη στα χέρια του, είναι άξια στην πρώτος στη βαθμολογία και στοχεύει στην άνοδο στη Super League, η οποία θα μπορέσει να τον βοηθήσει και στο οικονομικό κομμάτι.
 
Η Δόξα μετά από πολλά χρόνια βρήκε έναν επενδυτή, έναν άνθρωπο που δυο χρόνια που είναι στην ομάδα έχει δώσει πολλά. Έρχεται από έναν διαφορετικό όμως χώρο και δεν γνωρίζει καλά το αντικείμενο και ψάχνει να βρει τον τρόπο που θα οδηγήσει την ομάδα στη Super League που είναι το όνειρό του. Υπάρχει το χρήμα, όχι όμως αυτό που χρειάζεται στο αγωνιστικό κομμάτι. 

Και οι δύο ομάδες αξίζουν να είναι στη Super League. Ο ΟΦΗ είναι πιο κοντά, η Δόξα προσπαθεί να βρει το δρόμο της, είναι δύσκολο να τα καταφέρει τώρα, εκτός αν “ανοίξουν” και άλλες θέσεις, αλλά αφού έχει το μεράκι ο Μπύρος θα μπορέσει να διορθώσει τα λάθη και να φτάσει την ομάδα εκεί που θέλει. 

Είναι ένας αγώνας που θα πρέπει να δουν όλοι οι φίλαθλοι, ανάμεσα σε ομάδες που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Αντίθετα έχουν πολλά κοινά και ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι αντάξιό τους».

ΒΕΖΥΡΙΔΗΣ-ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ.jpg#asset:12084

Για το ποια είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζει στις δύο ομάδες, τονίζει: «Ο ψυχισμός του ΟΦΗ, η στόφα της μεγάλης ομάδας που διαθέτει, σε όποια κατηγορία και αν ήταν, ακόμα και στη Γ’ Εθνική. Έχει τον κόσμο που του δίνει δύναμη σε αυτό. Η Δόξα ιστορικά είναι μεγάλο όνομα που έχει βγάλει μεγάλους παίκτες, ψάχνει όμως και αυτή την ταυτότητά και στον αγωνιστικό χώρο. Πρώτα θα πρέπει να δημιουργήσει μια ομάδα αντάξια του ονόματός της και θα μπορέσει να φτάσει στη συνέχεια και πάλι ψηλά.

Ο ΟΦΗ είναι επιθετική ομάδα και πλήρης σε όλες τις γραμμές και στην άμυνα και στην επίθεση. Έχει δε έναν τερματοφύλακα που θα αφήσει πολλά στον ΟΦΗ και στο ποδόσφαιρο, καθώς εκτός από την ικανότητα και το ταλέντο του, είναι και σε μια ηλικία που τον βοηθά να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Έχει έμπειρους παίκτες σε όλες τις θέσεις, οι οποίοι έχουν δέσει μεταξύ τους και με τον προπονητή. Αντιμετωπίζει όλα τα ματς το ίδιο, είτε εντός, είτε εκτός έδρας και για αυτό και έχει πανομοιότυπα σκορ. Έχει επίσης και την ψυχολογία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

Αγωνιστικά η Δόξα δεν έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό, υπήρξε και αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, είναι όμως τώρα μια πειθαρχημένη ομάδα, αλλά είναι δύσκολο να βρει την ταυτότητα που χρειάζεται. Οι άνθρωποι ακόμα ψάχνουν να δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατό».

Ερωτηθείς για την πορεία ΟΦΗ και Δόξας ως τώρα στο πρωτάθλημα, ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης απαντά: «Του ΟΦΗ η πορεία σίγουρα είναι σπουδαία αν αναλογιστούμε να προβλήματα που είχε. Άξια είναι στην πρώτη θέση και το έχει αποδείξει αυτό στις αναμετρήσεις απέναντι στους ανταγωνιστές του.

Η Δόξα δεν έχει την αγωνιστική σταθερότητα που χρειάζεται. Είναι στις ομάδες που έχει ξεχωρίσει, όμως για αυτές τις ομάδες είναι ουσιαστικά αποτυχία αν δεν ανέβουν. Πρέπει να βρει μια αγωνιστική ταυτότητα αντάξια της ιστορίας της». 

ΒΕΖΥΡΙΔΗΣ-ΟΦΗ.jpg#asset:12085

Ενώ για το τι είναι αυτό που θα γείρει την αναμέτρηση υπέρ του ενός ή του άλλου, υπογραμμίζει: «Ο κάθε ένας θα έχει διαφορετικό στόχο. Ο ΟΦΗ θα έρθει για να πιστοποιήσει την ανωτερότητά του, η Δόξα να αποδείξει ότι έχει στοιχεία και πράγματα για να δώσει στο μέλλον. Θα θέλουν να δείξουν οι παίκτες της Δόξας ότι άδικα αμφισβητούνται. Ο ΟΦΗ δεν θα πρέπει να επαναπαυτεί, ο κόσμος εδώ βοηθά την ομάδα και αυτός που θέλει τον αγώνα περισσότερο, κυρίως για το γόητρο και για τους δικούς του λόγους, αυτός θα είναι ο νικητής». 

Σχολιάζοντας συνολικά ως τώρα το πρωτάθλημα της Football League, αναφέρει: «Είναι αποδυναμωμένο, όχι όπως το θυμάμαι εγώ. Είναι ένα όμως ένα νεανικό πρωτάθλημα με τις ομάδες να στηρίζονται σε Έλληνες νέους παίκτες και αυτό είναι το θετικό, καθώς δεν το βλέπαμε τόσο πολύ το παρελθόν και είναι η ευκαιρία για αυτούς τους παίκτες που αγωνίζονται να αναδειχθούν».

Μιλώντας για το τι του έχει μείνει από την παρουσία σου στον ΟΦΗ: «Ταυτίζομαι με την πορεία και του τότε και του τώρα, καθώς είχαμε και εμείς τότε προβλήματα παρόμοια με τα σημερινά. Όμως αυτά που εισπράττεις και ζεις όταν αγωνίζεσαι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα δεν πληρώνονται με το χρήμα. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που μπήκε αμέσως στην καρδιά μου».

Τέλος ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης στέλνει μέσω του Capitano.gr, το δικό του μήνυμα προς τους φιλάθλους του ΟΦΗ: «Δεν ξεχνάω όλα αυτά που έζησα μαζί τους. Ήταν ο λόγους που αντέχαμε τα προβλήματα που υπήρχαν. Βλέπουν και μόνοι τους ότι όσο στηρίζουν την ομάδα θα βγαίνουν νικητές πάντα…».

ΒΕΖΥΡΙΔΗΣ-ΦΑΝΕΛΑ.jpg#asset:12086

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.