Βγάλαμε τα κουμπιουτεράκια: Τι θέλει ο ΟΦΗ για να μπει στα πλέι οφ;

ΟΦΗ

Πόσους βαθμούς χρειάζεται ο ΟΦΗ για να μπει στα πλέι οφ. Αναλύουμε τη μεγάλη μάχη δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Το θρίλερ για την τελική εξάδα που θα απαρτίζει τα πλέι οφ συνεχίζεται. Με δεδομένο ότι οι τρεις θέσεις έχουν "κλειδώσει" από τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, για τις υπόλοιπες τρεις γίνεται... χαμός ανάμεσα στον ΟΦΗ, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Άρη, τον Αστέρα Τρίπολης (αλλά και τον Βόλο).

Μετά το πέρας της 24ης αγωνιστικής, ο ΟΦΗ είναι στην 6η θέση με 34 βαθμούς, στο -2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό που ισοβαθμούν. Από πίσω είναι ο Αστέρας Τρίπολης με 32 και ο Άρης με 30. Κι εδώ ακριβώς αρχίζουν τα... μπλεξίματα.

Το τρομερό, κάτι που το τόνισε και ο Νίκος Νιόπλιας στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι στη Νίκαια, είναι πως το 2020, τη χρονιά που βγήκε στην Ευρώπη, ο ΟΦΗ μπήκε στα πλέι οφ με 34 βαθμούς και τώρα έχει 34 σε 24 ματς και δεν του φτάνουν!

Το πρόγραμμα του ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ δεν χρωστάει αγώνα, έχει δύο να δώσει μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου και ψάχνει τους -μίνιμουμ- 37 βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική ο ΟΦΗ πηγαίνει στο Φάληρο να παίξει με τον Ολυμπιακό και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται στο Ηράκλειο τον Απόλλωνα. Δεδομένα ο Όμιλος θέλει το τρίποντο με τον Απόλλωνα για να πάει στους 37, αφού δεδομένα το εκτός έδρας παιχνίδι με τον αήττητο και πρωτοπόρο Ολυμπιακό είναι δύσκολο. Του φτάνουν οι 37 βαθμοί;

Τα... χρωστούμενα των άλλων

Ο Αστέρας Τρίπολης που ακολουθεί στο -2 έχει δύο παιχνίδια λιγότερα, αλλά έχει δύσκολο πρόγραμμα. Έχει Ολυμπιακό και ΑΕΚ σε Καραϊσκάκη και ΟΑΚΑ, παίζει με τη Λαμία εκτός και υποδέχεται τον Άρη στην Τρίπολη. Το κακό για τον ΟΦΗ είναι ότι ο Αστέρας έχει την ισοβαθμία στα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά το καλό είναι ότι η αρκαδική ομάδα παίζει με τον επίσης άμεσο ανταγωνιστή για τα πλέι οφ, Άρη.

Ο Άρης έχει 30 βαθμούς και μία εκκρεμότητα από το CAS για το -6. Έχει τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο στην έδρα του και τον Αστέρα στην Τρίπολη. Αν πάρει πίσω τους 6 βαθμούς τότε η κατάσταση περιπλέκεται, θα πάει στους 36, θα ξεπεράσει τον ΟΦΗ και θα έχει και ένα ματς λιγότερο.

Ο "τελικός" του ΠΑΣ και το αθηναϊκό ντέρμπι

Όσον αφορά στις ομάδες που βρίσκονται πάνω από τον ΟΦΗ, το ευχάριστο για την Κρητική ομάδα είναι ότι αμφότερες έχασαν. ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός έχουν από 36 βαθμούς, χωρίς να χρωστάνε παιχνίδια. Ο ΠΑΣ έχει στην έδρα του τη Λαμία και στο Πανθεσσαλικό τον Βόλο. Ο Παναθηναϊκός έχει την ΑΕΚ στη Λεωφόρο και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Για τον ΠΑΣ ίσως να αρκεί η νίκη επί της Λαμίας, ο Παναθηναϊκός, όμως, είναι σε πιο δύσκολη θέση με δύο παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων.

Οπως γίνεται αντιληπτό, η αποστολή του ΟΦΗ είναι δύσκολη και οι δύο βαθμοί που χάθηκαν στη Νίκαια (αλλά και αυτοί στο Περιστέρι την περασμένη Τετάρτη) ίσως αποδειχθούν καθοριστικοί.

Οι μεσοβδόμαδοι, κρίσιμοι, αγώνες

Tην προσεχή Τετάρτη ο Άρης καθαρίζει με τα χρωστούμενα και ο Αστέρας δίνει το ένα από τα δύο. Οι Θεσσαλονικείς υποδέχονται τον Ατρόμητο και η ομάδα της Τρίπολης παίζει με τη Λαμία εκτός (μετά απομένει το ματς με τον Ολυμπιακό).

Οπως καταλαβαίνετε ελλοχεύει για τον ΟΦΗ ο κίνδυνος να πέσει στην 7η θέση αν κερδίσει ο Αστέρας και να αισθάνεται και την απειλή του Άρη αν και αυτός πάρει το τρίποντο.

Το καλύτερο για την Κρητική ομάδα είναι να λήξουν και τα δύο ματς... ισόπαλα. Το ιδεατό θα ήταν να χάσουν Άρης και Αστέρας Τρίπολης. Όπως και να 'χει, την προσεχή Τετάρτη με τα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια το ενδιαφέρον για τον ΟΦΗ είναι τεράστιο που βρίσκεται στη δύσκολη θέση να περιμένει.

Η επόμενη αγωνιστική

Μετά τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια, την επόμενη αγωνιστική ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Άρη, ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενεί τη Λαμία και ο Παναθηναϊκός παίζει με την ΑΕΚ. Την ίδια ώρα ο ΟΦΗ θα δοκιμάζεται στην έδρα του Ολυμπιακού και θα ψάξει κάτι το υπερβατικό, περιμένοντας συνάμα απώλειες των αντιπάλων.

Εν κατακλείδι, ο ΟΦΗ θέλει μίνιμουμ 37 βαθμούς (με νίκη του Απόλλωνα, το ιδανικό είναι οι 40 με "δύο στα δύο" τις τελευταίες αγωνιστικές) και ό,τι μπορεί παραπάνω να πάρει κόντρα στον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα θα περιμένει και θα ζει με την αγωνία για τα υπόλοιπα ματς για να δει αν θα καταφέρει να μπει στην τελική εξάδα των εφετινών πλέι οφ.

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ:

4) Παναθηναϊκός 36 βαθμοί (24 αγώνες)

2 Φεβρουαρίου: ΑΕΚ

6 Μαρτίου: Ατρόμητος*

5)ΠΑΣ Γιάννινα 36 βαθμοί (23 αγώνες)

28 Φεβρουαρίου: Λαμία

6 Μαρτίου: Βόλος*

6) ΟΦΗ 34 βαθμοί (24 αγώνες)

27 Φεβρουαρίου: Ολυμπιακός*

6 Μαρτίου: Απόλλων Σμύρνης

7) Αστέρας Τρίπολης 32 βαθμοί (22 αγώνες)

23 Φεβρουαρίου: Λαμία*

26 Φεβρουαρίου: Αρης

2 Μαρτίου: Ολυμπιακός*

6 Μαρτίου: ΑΕΚ*

8) Αρης 30 βαθμοί (22 αγώνες)

23 Φεβρουαρίου: Ατρόμητος

26 Φεβρουαρίου: Αστέρας Τρίπολης*

6 Μαρτίου Ολυμπιακός

1) Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

2) Ο Αρης έχει ξεκινήσει τη σεζόν με «-6» βαθμούς



Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.