«Big-4»: Η μεγάλη συνάντηση, τα μέτρα ασφαλείας και οι λεπτομέρειες

Διάφορα

Σήμερα στις 15:00 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ» συγκεκριμένα, θα λάβει χώρα η περιβόητη συνάντηση του λεγόμενου «Big-4», όπου θα κρίνει το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, με το ενδεχόμενο του «Grexit» να είναι ορατό.

Η συνάντηση, για την οποία υπήρχαν... καλοθελητές που παρουσιάστηκαν ως αυτόκλητοι σωτήρες και δήθεν έπαιξαν ρόλο στην πραγματοποίησή της, γίνεται μετά από απόφαση των Μαρινάκη, Σαββίδη, Αλαφούζου και Μελισσανίδη, οι οποίοι αποφάσισαν να αφήσουν, έστω για λίγο, τις κόντρες και να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι. Για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται, αν δεν ήθελαν να συναντηθούν οι τέσσερις τους ουδείς θα τους έπειθε.

Τουλάχιστον πρέπει να αναγνωρίσουμε την πράξη... καλής θέλησης των τεσσάρων «μεγάλων» να συναντηθούν και να δημοσιοποιήσουν τις διαφωνίες τους, θέτοντας επί της ουσίας θέση Περέιρα.

Στην, ιστορική κατά πολλούς, συνάντηση θα δώσουν το παρών οι Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών - μελών UEFA), Μάριος Γεωργίου (διεύθυνση ομοσπονδιών - μελών UEFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης), Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA), Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA), Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός αθλητισμού), Βαγγέλης Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΟ) και Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος Super League).

Στην αίθουσα θα επιτραπεί η είσοδος μόνο σε κάμερα της ΕΡΤ, η οποία και θα μοιράσει πλάνα σε κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ αναφορικά με τους φωτορεπόρτερ, ζητήθηκε το κάθε πρακτορείο να έχει μόνο έναν εκπρόσωπο, που θα μπορεί να πάρει θέση στην αίθουσα το αργότερα 20 λεπτά πριν την έναρξη της συνάντησης.

Όσον αφορά τους δημοσιογράφους, δε θα επιτραπεί η είσοδός τους στο ξενοδοχείο.

Οπως προαναφέραμε, η διαιτησία θα είναι στο επίκεντρο όπως και η προεδρία της ΕΠΟ. Θα πέσει στο τραπέζι πρόταση να μπει συναινετικός πρόεδρος από τον Ιούλιο στην ΕΠΟ, ενώ θα τεθεί θέμα αντικατάστασης του Βίτορ Περέιρα όταν λήξει η θητεία του.

Ερωτηματικό αποτελεί η στάση των τεσσάρων για τους Έλληνες διαιτητές. Θα στηριχτούν ή θα αποφασιστεί να σφυρίζουν τα ματς έως το τέλος του πρωταθλήματος ξένοι;

Το σίγουρο είναι ότι η συνάντηση έχει ενδιαφέρον, αλλά το θέμα είναι να συζητηθούν πράγματα επί της ουσίας που θα ηρεμήσουν τα πνεύματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα απομακρύνουν τον κίνδυνο του «Grexit».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.