Βογιατζάκης: «Για να έχεις μέλλον οφείλεις να σέβεσαι και να τιμάς το παρελθόν σου»

20:30 | 26/06/2022

Το μήνυμά του Μανώλη Βογιατζάκη με αφορμή το αφιέρωμα για το 1968.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μανώλης Βογιατζάκης αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε, μέσω youtube, την Κυριακή και αφορά στην πρώτη άνοδο του ΟΦΗ στην Α' Εθνική, το 1968.

Παράλληλα ανέλυσε το σκεπτικό της ΠΑΕ αναφορικά με το ιστορικό αρχείο του συλλόγου και την παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Με μήνυμά του στα social media, έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ένας από τους βασικούς στόχους που θέσαμε ως Διεύθυνση Επικοινωνίας του OFI Crete F.C. από τον Οκτώβριο του 2018 ήταν, όσο βρισκόμαστε εδώ, να κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας ώστε να μείνει ζωντανή η ιστορία της ομάδας μας και να διατηρηθεί ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές! Η ιστορία άλλωστε μας έχει διδάξει ότι για να έχεις μέλλον οφείλεις να σέβεσαι και να τιμάς το παρελθόν σου.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε ένα ακόμα – πολύ σημαντικό για εμάς – ντοκιμαντέρ που αφορά στην πρώτη άνοδο του ΟΦΗ στην Α’ Εθνική Κατηγορία, η οποία έγινε σαν σήμερα το 1968. Δεν μιλάμε απλώς για τον προβιβασμό μιας ομάδας. Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο, κάτι σπουδαίο και θα πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Αποτελεί ουσιαστικά την ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην ιστορία του κρητικού αθλητισμού και την πρώτη συμμετοχή νησιώτικης ποδοσφαιρικής ομάδας στην κορυφαία τι τάξει κατηγορία. Από εκείνη τη μέρα η Κρήτη εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά στα «σαλόνια» και η ομάδα μας άλλαξε επίπεδο.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ μικρής διάρκειας, σε συνδυασμό με την ταινία για την κατάκτηση του κυπέλλου το 1987 (https://bit.ly/3Ngky2Y), το αφιέρωμα στην κατασκευή του γηπέδου του ΟΦΗ το 1951 (https://bit.ly/3QM4PeR) και το «Trust the Process» – αφιέρωμα στα μπαράζ του 2019 με τον Πλατανιά (https://bit.ly/3I01tkv), αποτελούν μια οπτικοακουστική καταγραφή τεσσάρων εκ των πιο σημαντικών ιστορικών στιγμών του ΟΦΗ. Φυσικά υπάρχουν πολλές περισσότερες και στόχος μας είναι να κάνουμε τα πάντα για να τις καταγράψουμε με σκοπό να τις μάθουν, από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, όλες οι επόμενες γενιές!

Για μια ακόμα φορά το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» το οφείλω στη διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 για τη θετική ανταπόκριση σε κάθε πρόταση που αφορά στην παραγωγή ιστορικού αρχείου της ομάδας.

Επίσης ευχαριστώ πολύ την άμεση συνεργάτιδά μου, Menia Sideraki για την σημαντική συνεισφορά της και σε αυτό το βίντεο, τους Γιώργος Νιργιανάκης και Giorgos Sakellaris που κατέγραψαν με τον καλύτερο τρόπο σε εικόνα τις μαρτυρίες των πρωταγωνιστών εκείνης της εποχής, τον Andreas Troussas για το εξαιρετικό μοντάζ, τον… αειθαλή – παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας – κ. Μανώλη Τζιρίτα για την ουσιαστική βοήθεια που μας έδωσε και φυσικά ΟΛΟΥΣ όσοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από εκείνη τη σπουδαία εποχή – ορόσημο για το ποδόσφαιρο της Κρήτης.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.