Η χρονιά -αριστούργημα- του Πραξιτέλη

Απόψεις

O Γιάννης Χαμαλάκης αποθεώνει τον Πραξιτέλη Βούρο, αναλύει τα στατιστικά της σεζόν ενώ περιγράφει το τι ισχύει με το συμβόλαιο του

Το πρώτο πρωτάθλημα στην σεζόν ολοκληρώθηκε, τα επόμενα (πλέι οφ / αουτ) θα ακολουθήσουν και όμως μας έχει δείξει η ιστορία, είναι αγώνες εντελώς διαφορετικοί από αυτούς της κανονικής περιόδου. Όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, ψάχνοντας τον πολυτιμότερο της σεζόν, ο Βούρος σίγουρα μπαίνει στη συζήτηση

Φέτος είναι η χρονιά του Πραξιτέλη Βούρου. Στο δικό μου το μυαλό, μαζί με τον Φελίπε Γκαγέγος είναι οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές στο φετινό ρόστερ. Ποιότητα, συνέπεια, προσωπικότητα. Ο Πραξιτέλης ορθώς μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφαση που πήρε το καλοκαίρι του 2020 να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ''ξανασυστηθεί'' στο Ελληνικό κοινό, όπως δικαίως μπορεί να αισθάνεται αδικημένος για την μην κλήση του στην Εθνική, αλλά το τελευταίο είναι μια άλλη κουβέντα.

Στατιστικά σέντερ φορ

Στην 2η σεζόν του στο Ηράκλειο, ολοκλήρωσε μια γεμάτη χρονιά παίρνοντας πολύ υψηλό βαθμό. Έπαιξε τα περισσότερα λεπτά από κάθε άλλον στην ομάδα (2.160), αγωνίστηκε 24 φορές (1ος μαζί με Λάμπρου) και πέρα από την εξαιρετική του αμυντική παρουσία και την ηγετική του συμπεριφορά εντός γηπέδου είχε και στατιστικά... σέντερ φορ.

Ο Πραξιτέλης με το γκολ της Κυριακής έφτασε τα 3 ενώ έχει μοιράσει και 2 ασίστ. Και προσέξτε: Όλα του τα γκολ κρίσιμα (ΑΕΚ, Βόλος, Απόλλων) το ίδιο και οι ασίστ του (Παναθηναϊκό και Άρη). Σίγουρα οι μόλις 4 κίτρινες αποτελούν μια απεικόνιση εξαιρετική για στόπερ, ένας ποδοσφαιριστής που - για να μην ξεχνάμε - σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε εκείνο το ΑΠΙΘΑΝΟ 3-3 με την ΑΕΚ, στα μέσα του Σεπτέμβρη.

Μαζί με τον εκπληκτικό Εραμούσπε του ΠΑΣ (πέτυχε και 6 γκολ φέτος), νομίζω ότι ο Βούρος είναι το καλύτερο αμυντικό δίδυμο της Superleague. Όχι οι πιο ποιοτικοί αλλά εκείνοι που έκαναν την καλύτερη σεζόν με τις ομάδες τους.

Παίζει σαν Ιταλός στόπερ

Τα νούμερα του τα αναφέραμε παραπάνω. Πέρα όμως από αυτά, οι αμυντικοί συνήθως αδικούνται από τους αριθμούς, γι αυτά που δεν καταγράφονται, γι αυτά που κάνουν μέσα στο γήπεδο και ευτυχώς τα τελευταία χρόνια προσφέρονται στις υπεραναλυτικές στατιστικές. Ο Βούρος είναι μια περίπτωση παίκτη που προσφέρει περισσότερα από όσα είναι... καταγεγραμμένα που έλεγε και μια ψυχή σε γνωστό ριάλιτι. Μιλάει συνεχώς στο τέρμα και στους συμπαίκτες του, κατευθύνει, γρήγορος στην κάλυψη, είναι πολύ καλός στο ένας με έναν, καλό τάιμινγκ στο άλμα και μπορεί να μην είναι το ατού του, αλλά με την μπάλα στα πόδια βελτιώνεται συνεχώς. Ο 27χρονος στόπερ του ΟΦΗ έχει στοιχεία... Ιταλικά, και όσοι παρακολουθείτε Καμπιονάτο ξέρετε τι εννοώ.

Είναι ένας πληθωρικός ποδοσφαιριστής και όπως μου έλεγε ένας γνωστός προπονητής, θα είχε επίσης διακρίσεις αν έπαιζε σαν ''σκούπα'' σε Ιταλική ομάδα με τρεις στόπερ, είναι ιδανικός σε αυτή την θέση.

Το δέσιμο με το Ηράκλειο και το νέο συμβόλαιο

Ο ερχομός του στο Ηράκλειο για τον ΟΦΗ δεν είχε να κάνει μόνο με το ελκυστικό γι αυτόν project του ΟΦΗ, αλλά και με εξωαγωνιστικά θέματα. Ο Πραξιτέλης έχει κάνει καλούς φίλους στο Ηράκλειο, περνάει πολύ καλά με την ομάδα, θέλει να συνεχίσει, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ομάδες που θα τον ήθελαν στο ρόστερ τους. Θυμίζω ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει μια κουβέντα με την διοίκηση για την ανανέωση του συμβολαίου του. Μια επέκταση που την αξίζει, στην καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Μια χρονιά που και ο ίδιος θέλει να εξαργυρώσει, μια σεζόν - αριστούργημα - για τον Έλληνα στόπερ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.