Βρούτσης: «Στο νέο νομοσχέδιο καταργούμε πλήρως την υποτροπή - Κάθε ποινή θα είναι ξεχωριστή και δεν θα πολλαπλασιάζεται»

20:15 | 23/06/2025

Ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και τοποθετήθηκε σχετικά με τις τιμωρίες των ομάδων από την ΔΕΑΒ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού τόνισε πως από στο νέο νομοσχέδιο θα καταργηθεί πλήρως η υποτροπή των ομάδων και κάθε ποινή για οποιαδήποτε ομάδα θα είναι ξεχωριστή.

Αναλυτικά:

Για τις ποινές της ΔΕΑΒ: “Ας δούμε τον νόμο για την αθλητική βία. Στο παρελθόν είχαν νομοθετήσει κι άλλοι υπουργοί, με καλές προθέσεις αλλά δίχως αποτέλεσμα. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων έβγαιναν μετά από 1-2 χρόνια κι έτσι χανόταν η αίσθηση της δικαιοσύνης. Η ΔΕΑΒ πλέον αποφασίζει εντός 10-12 ημερών. Επίσης, δεν ξέραμε ποιος ήταν μέσα στο γήπεδο. Τώρα, όμως, βάλαμε κάμερες σε όλα τα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Βλέπουν κάθε πλευρά του γηπέδου, ακόμα και στα αποδυτήρια.

Ένα άλλο ζήτημα ήταν πως δεν ξέραμε ποιος και πως έμπαινε στο γήπεδο. Κάναμε το καινοτόμο σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου με ταυτοπροσωπία και τα δεδομένα άλλαξαν. Από τότε 1.800.000 άνθρωποι μπήκαν στο σύστημα και στα γήπεδα μέσω αυτού. Πλέον βλέπουμε διαφορετική εικόνα στα γήπεδα.

Καταργήσαμε τον πολλαπλασιασμό της υποτροπής στις ποινές προς τα σωματεία. Στο νέο νομοσχέδιο καταργούμε πλήρως την υποτροπή. Άρα κάθε ποινή θα είναι ξεχωριστή και δεν θα πολλαπλασιάζεται λόγω της προηγούμενης. Θα υπάρξει περαιτέρω εξορθολογισμός, αν δούμε αποτελέσματα”.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο ΟΦΗ τιμωρήθηκε από τη ΔΕΑΒ για τον τελικό του κυπέλλου με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών που διπλασιάστηκε λόγω υποτροπής.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.