Χάλασε το πάρτι της Σιτι με τρελή ανατροπή η Γιουνάιτεντ!

21:55 | 07/04/2018

Τα όνειρα της Σίτι για φιέστα μπροστά στον κόσμο της διέλυσε η Γιουνάιτεντ η οποία επέστρεψε από την... κόλαση και με ανατροπή επικράτησε με 2-3 στο ματς της χρονιάς στην Premier League!

Τι ματσάρα ήταν αυτή! 

Για φιέστα ετοιμαζόταν η Σίτι σε… τραγωδία κατέληξε. 

Οι Πολίτες είχαν δημιουργήσει ονειρικό σκηνικό μπροστά στον κόσμο τους και ήθελαν απλά τους τρεις βαθμούς κόντρα στη μισητή αντίπαλο και δεύτερη της βαθμολογίας Γιουνάιτεντ, προκειμένου να σφραγίσουν και μαθηματικά την κατάκτηση της φετινής Premier League. 

Ωστόσο οι κόκκινοι διάβολοι είχαν αντίθετη άποψη και έδωσαν ένα από τα πιο σκληρά «μαθήματα» ποδοσφαίρου στην ομάδα του Γκουαρντιόλα, επικρατώντας 2-3 με κυνική ανατροπή, παρ’ ότι στο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ με 2-0. 

Κομπανί με κεφαλιά στο 25’ και Γκουντογκάν στο 31’ πέτυχαν τα τέρματα των γηπεδούχων. Ο Πογκμπά ήταν εκείνος που μέσα σε τρία λεπτά (53’, 55’) με δύο προσωπικά γκολ έφερε το παιχνίδι στα ίσια (2-2), με τον Σμόλινγκ στο 69’ να δίνει τη «χαριστική βολή» και να γράφει το τελευταίο κεφάλαιο του έπους του Μάντσεστερ! 

Το ματς



Με το μαχαίρι στα... δόντια ξεκίνησε το παιχνίδι η Μάντσεστερ Σίτι. 

Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα είχαν τον έλεγχο της μπάλας, γυρνούσαν τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Ντε Χέα και έψαχναν το τέρμα που θα βάλει φωτιά στις εξέδρες. 

Παρ’ όλα αυτά το πρώτο δεκάλεπτο δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις πέραν κάποιων διαμαρτυριών των γηπεδούχων για χέρι του Γιανγκ σε γύρισμα του Νταβίντ Σίλβα με το ριπλέι να δικαιώνει τον Άτκινσον. 

Η Σίτι εξακολουθούσε να πιέζει ασφυκτικά και το γκολ έμοιαζε να αποτελεί θέμα… χρόνου. Τελικά οι επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων καρποφόρησαν στον 25’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σίλβα ο Κομπανί ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Σμόλινγκ και έκανε το 1-0. 

Το τέρμα αυτό έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν οπισθοχώρησαν και κυνήγησαν το δεύτερο τέρμα που με το οποίο θα σφιχταγκάλιαζαν ουσιαστικά τον τίτλο. Κάπως στο 31’ ο Γκουντογκάν υποδέχθηκε την πάσα του Στέρλινγκ και μετά από μία εκπληκτική περιστροφή εκτέλεσε τον Ντε Χέα και έκανε 2-0. 

Το Έτιχαντ παραληρούσε με αυτά που έβλεπε και όλοι ετοιμάζονταν για το τελικό σφύριγμα το οποίο θα σηματοδοτούσε την έναρξη της φιέστας. Το 2-0 παρέμεινε ως την ανάπαυλα και βάσει των όσων συνέβησαν στο πρώτο μέρος, δύσκολα θα περίμενε κανείς αυτό που συνέβη στο δεύτερο. 

Παρ’ όλα αυτά η επιστροφή από τα αποδυτήρια βρήκε στο γήπεδο μία εντελώς διαφορετική Γιουνάιτεντ. Η πρώτη προειδοποίηση ήρθε στο 48’ με τον Πογκμπά να απειλεί από μακριά. 
Η δεύτερη ήταν και φαρμακερή. Μετά από σέντρα του Σάντσες και πανέμορφο στρώσιμο του Ερέρα ο Πογκμπά με ψύχραιμο πλασέ από κοντά στο 53’ έκανε το 2-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. 

Ωστόσο όπως αποδείχθηκε αυτή ήταν μόνο η αρχή του… κακού για τη Σίτι. Και πάλι ο Πογκμπά δύο λεπτά αργότερα στο 55’ είπε «ευχαριστώ» στην πάσα του Σάντσες στην πλάτη της άμυνας των «Πολιτών» και με σκαστή κεφαλιά έφερε στα ίσα το ματς (2-2) σκορπώντας …παγωμάρα στις κερκίδες του Έτιχαντ. 

Αυτό ήταν. Το παιχνίδι είχε γυρίσει για τα καλά κάτι που φαινόταν στις αντιδράσεις των παικτών του Γκουαρντιόλα που έμοιαζαν να τα έχουν… χαμένα. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι έγινε… ροκ με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω στο γήπεδο. Οι παίκτες του Μουρίνιο είχαν αποκτήσει τρομερή αυτοπεποίθηση και έδειχναν να πατούν καλύτερα στο χορτάρι του Έτιχαντ. Το πράγμα είχε στραβώσει για τα… καλά για τη Σίτι, ωστόσο ο εφιάλτης δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη. 

Στο 69’ μετά από νέα ασίστ του Σάντσες, ο Σμόλινγκ βρέθηκε ολομόναχος στη μικρή περιοχή του Έντερσον και με πλασέ από κοντά ολοκλήρωσε μία επική και παράλληλα απίστευτη ανατροπή κάνοντας το 2-3. 

Στο τελευταίο 20λεπτο οι «Πολίτες» τα έπαιξαν όλα για όλα προσπαθώντας να σώσουν ό,τι σώζεται από την αναμέτρηση. Και μάλιστα μπορούν να έχουν και δικαιολογημένα παράπονα από τον Άτκινσον για τη φάση του 77’ όπου ο Γιανγκ έχει κάνει ξεκάθαρο πέναλτι στον Αγουέρο, με τον Βρετανό ρέφερι να κλείνει τα… μάτια. 

Παρ’ όλα αυτά το παιχνίδι έκρυβε κι άλλες συγκινήσεις. Στο 89’ λοιπόν, μετά από σέντρα του Σίλβα ο Αγουέρο έπιασε από κοντά την κεφαλιά με τον Ντε Χέα να βρίσκει απάντηση ως από μηχανής θεός και ακουμπώντας τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα να τη διώχνει σε κόρνερ, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για την απόκρουση της σεζόν! 

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Οταμέντι έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο στήθος του Στέρλινγκ και να καταλήγει βασανιστικά αρχικά στο δοκάρι και εν συνεχεία στην αγκαλιά του Ντε Χέα. 

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη στιγμή του ματς, με τον Άτκινσον δευτερόλεπτα αργότερα να σφυρίζει τη λήξη του παιχνιδιού και να δίνει στους παίκτες του Μουρίνιο το έναυσμα προκειμένου να ξεσπάσουν σε έξαλλους πανηγυρισμούς! 

Πηγή:
sport-fm.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.