«Χάλκινη» η Εθνική Νέων Γυναικών στο Ισραήλ

20:46 | 11/07/2022

Αλλο ένα μετάλλιο σε επίπεδο υποδομών εξασφάλισε η ελληνική υδατοσφαίριση, με την Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών να κατακτά την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ19, που ολοκληρώνεται απόψε στη Νετάνια του Ισραήλ.

Το συγκρότημα της Ευτυχίας Καραγιάννη επικράτησε στον “ μικρό” τελικό της Ολλανδίας με 10-9 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η ελληνική ομάδα βρεθηκε πίσω στο σκορ με 2-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά στη συνέχεια κράτησε απαραβίαστη την εστία της για πάνω από 12 λεπτά και, με πρωταγωνίστρια στην επίθεση τη Στεφανία Σάντα, ξέφυγε 6-2 και 8-4 στο φινάλε του τρίτου οκταλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο οι διεθνείς έδειξαν τάσεις... αυτοχειρίας, καθώς δέχθηκαν ένα σερί 4-0 (τα τρία γκολ μέσα σε ένα λεπτό!) και η Ολλανδία ισοφάρισε 8-8, αλλά τα τέρματα της Σιούτη και της Τορνάρου χάρισαν στην εθνική τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Ολλανδία): 2-1, 0-3, 2-4, 5-2

Η σύνθεση της εθνικής: Μαυρωτά, Σάντα 3, Καϊάφα, Σιούτη 1, Μουστακαρία, Ευδ. Τσιμάρα, Τορνάρου 2, Κουρέτα, Ευφ. Τσιμάρα 1, Τριχά 2, Χαλδαίου, Αγγελίδη 1, Καραγιάννη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.