Χαμηλοί τόνοι, αλλά και αισιοδοξία

20:08 | 23/07/2018

Δίχως διάθεση για πολλά λόγια και βαρύγδουπες εκφράσεις, αλλά με αισιοδοξία και πίστη για μια καλή χρονιά, ξεκίνησε επίσημα η προετοιμασία του Εργοτέλη.

Μοναδικός απών από την πρώτη της κρητικής ομάδας ο Κάιπερς ο οποίος επικαλούμενος… ωτίτιδα δεν έχει ταξιδεύσει για το Ηράκλειο, με τους διοικούντες να μελετούν σοβαρά τις επόμενες κινήσεις τους πάνω σε αυτό το θέμα. 

Στην πρώτη συγκέντρωση του Εργοτέλη, το παρών έδωσαν οι παρακάτω παίκτες: Κώστας Οικονόμου, Αντώνης Μπουρσέλης, Ηλίας Τσέλιος, Γιάννης Ιατρούδης, Κυριάκος Μαζουλουξής, Άμπερτ Μπρούς, Γιώργος Μανουσάκης, Νίκος Πάττας, Στέλιος Λαμπάκης, Χρήστος Μπάτζιος, Βασίλης Βογιατζής, Γιάννης Μπουτσάκης, Γιώργος Χανιωτάκης, Μανόλης Ροβίθης, Δημήτρης Κατσιμήτρος, Τζόζεφ Έφορντ, Μανόλης Καλογεράκης, Αντώνης Σταθόπουλος, Δημήτρης Βουτσάς, Ορέστης Κατσούρι, Γιακούμπου Ισαχάκου, Σαϊτάκης Χάρης, Πλαϊτάκης Αρκάδιος, Κουτσογιαννάκης Μάνόλης, Τσακάνι Ορέστης και Μανόλης Κορνηλάκης. 

Ο νέος προπονητής του Εργοτέλη, αλλά καθόλου νέος στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Κρήτης, Νικόδημος Παπαβασιλείου, μίλησε τόσο για την ομάδα που θέλει να δημιουργήσει, όσο και τη δουλειά που πρέπει να γίνει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και έχουμε μια ολόκληρη προετοιμασία, για να ετοιμάσουμε πράγματα που θέλουμε. Να δουλέψουμε πάνω στη φιλοσοφία για το τι ομάδα θέλουμε να είμαστε. Αυτά τα είπαμε και στα παιδιά. 

Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο όπου ο κόσμος θα χαίρεται να έρχεται στο γήπεδο να βλέπει, αλλά από την άλλη να προσπαθήσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους της ομάδας. Οι στόχοι αυτοί είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι με επιθετικό ποδόσφαιρο, να έχουμε σωστή ισορροπία, ενώ περιμένουμε και την αναδιάρθρωση για να δούμε τι θα γίνει».

Για τις μετεγγραφές που απομένουν να γίνουν, ο Κύπριος τεχνικός απάντησε: «Θα κάνουμε άλλες 2 με 3 κινήσεις σίγουρα και θα έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα παιδιά. Θα δούμε και κάποια πράγματα στην προετοιμασία και να δούμε ότι η ομάδα μπορεί να χρειαστεί κάτι έξτρα, είμαι σίγουρος ότι η διοίκηση θα εκπληρώσει την επιθυμία».

Ενώ για το πώς περιμένει το νέο πρωτάθλημα της Football League, τόνισε: «Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα και το γνωρίζουμε. Εμείς θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε στο τι ομάδα θέλουμε να είμαστε εμείς και μετά θα γίνει προετοιμασία και στο τι είναι ο κάθε αντίπαλος, ώστε να πηγαίνουμε στα παιχνίδια πολύ καλή προετοιμασμένοι». 

Ο τεχνικός διευθυντής του Εργοτέλη Σταύρος Λαμπράκης ξεκίνησε τις δηλώσεις του αναφερόμενος στον αείμνηστο ηγέτη της ομάδας Απόστολο Παπουτσάκη, καθώς συμπληρώνονται έξι χρόνια από τον θάνατό του: «Είναι μια ιδιαίτερη ημέρα καθώς είναι σήμερα έξι χρόνια από τον θάνατο του κυρ’ Απόστολου και είναι μια φορτισμένη ημέρα. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος πρόσφερε τα μέγιστα στον Εργοτέλη και το κρητικό ποδόσφαιρο και μας λείπει πάρα πολύ…».

Για το νέο ξεκίνημα ανέφερε: «Είναι μια νέα χρονιά με όνειρα και φιλοδοξίες. Ευελπιστούμε να υπάρχει υγεία στους παίκτες, πρόοδος, εξέλιξη και μέσα από καλό ποδόσφαιρο να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται την ομάδα. Στόχος μας είναι να είμαστε καλύτεροι από πέρσι σε όλα τα επίπεδα. Αν αναλογιστούμε ότι πέρσι μαζευτήκαμε τέλος Αυγούστου με 14 παιδιά και πήγαμε στην προετοιμασία, τώρα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση και η ομάδα ξεκινά σε καλύτερες βάσεις. 

Ευελπιστούμε ότι με πολλή δουλειά και σεμνότητα, έχουμε παιδιά με κίνητρο και φιλοδοξίες και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται. Σύντομα θα έχουμε άλλες δύο προσθήκες στην ομάδα, θα γίνει μια αξιολόγηση και αν χρειαστεί κάτι άλλο, εδώ θα είμαστε… Είναι ένας παίκτης από την ελληνική και ένας από τη ξένη αγορά».

Ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και την υπόθεση Κάιπερς: «Μας έχει στείλει ένα μήνυμα ότι έχει ωτίτιδα και δεν μπορεί να ταξιδέψει. Εμείς να του ευχηθούμε περαστικά, είμαστε εδώ και τον περιμένουμε. Αυτό που θέλω να πω όμως είναι ότι με τον Εργοτέλη δεν μπορεί να παίξει κανείς…».

Από του πλέον παλιούς παίκτες της ομάδας ο Αντώνης Μπουρσέλης τόνισε για την εφετινή χρονιά: «Αρχικά θέλω να ευχηθώ σε όλους εντός και εκτός της ομάδας να έχουν μια καλή χρονιά με υγεία. Για εμάς είναι μια διαφορετική χρονιά σε σχέση με πέρσι, όπου ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα στο ξεκίνημα. Εφέτος είμαστε οργανωμένοι σε όλους τους τομείς, ξεκινάμε στην ώρα μας και πιστεύω πως θα τα πάμε καλύτερα. 

Οι στόχοι που έχουμε είναι μεγαλύτεροι από τους περσινούς, θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν υψηλότερα. Θα είναι δύσκολο και το εφετινό πρωτάθλημα, καθώς όλες οι ομάδες θα είναι καλές και επινίνδυνες, εμείς όμως έχουμε την εμπειρία της περσινής χρονιάς και πιστεύω θα βοηθήσει όλους μας να έχουμε μια καλή πορεία». 

Από τους παίκτες που ξεχώρισαν πέρσι ήταν ο Γιάννης Μπουτσάκης, ο οποίος επεσήμανε: «Σε σχέση με πέρσι ξεκινάμε στην ώρα μας και θα έχουμε μια καλύτερη προετοιμασία. Έχει περάσει μια χρονιά αυτή η ομάδα και πάμε για τη δεύτερη που θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη. 

Οι στόχοι σε αυτή την ομάδα είναι πάντα ψηλά και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να το πετύχουμε. Όπως ο στόχος για την ομάδα είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, έτσι και ο προσωπικός μου στόχος είναι να φτάσω ψηλά, ακολουθώντας την ομάδα. Είναι νωρίς και δεν ξέρει κανείς πως θα κυλήσει το πρωτάθλημα, όμως εμείς θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε. 

Είναι επίσης σημαντικό που η ομάδα θα συνεχίσει να επιδιώξει να παίζει ένα καλό ποδόσφαιρο κυριαρχίας, το οποίο σε συνδυασμό με τα νέα παιδιά που διψάνε για διάκριση, θα είναι καλό για την ομάδα».

Ένας από τους νέους παίκτες που αποκτήθηκαν από τον Εργοτέλη και μάλιστα ο τελευταίος χρονικά, ο Αντώνης Καπνίδης, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της νέας του ομάδας: «Είναι μια νέα σελίδα για εμένα ο Εργοτέλης, μια επιλογή που δεν χρειάστηκε πολύ για να τη σκεφτώ. Ο τρόπος που με προσέγγισαν οι άνθρωποι της ομάδας ήταν τέτοιος, όπως και το πλάνο που έχει η ομάδα με έκαναν να είμαι πολύ θετικός στο να έρθω. 

Αυτό που θέλουμε τώρα όλοι στην ομάδα είναι να έχουμε την υγεία μας, να δουλέψουμε με ταπεινότητα και πολύ, ώστε να βελτιωθούμε και ατομικά και ομαδικά, ώστε να πάμε ψηλά. Το κυριότερο είναι ότι όλα τα παιδιά στην ομάδα είναι νέα και έχουν στόχους και ατομικούς και για την ομάδα. Έχουμε θέληση και θα το δούμε και στις προπονήσεις και τους αγώνες. Θέλουμε να έχουμε όλοι πνεύμα νικητή στην ομάδα».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.