Χαμός με Τζόκοβιτς: Όλο το στόρι μέχρι την απέλασή του

01:20 | 06/01/2022

Το χρονικό έως την απέλαση - Οι αντιδράσεις των Αυστραλών και του πατέρα του Τζόκοβιτς

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, μετά την απαγόρευση εισόδου του ανεμβολίαστου Νόβακ Τζόκοβιτς στη χώρα.

«Οποιοσδήποτε θέλει να εισέλθει στην Αυστραλία πρέπει να τηρεί τους νόμους. Ο Τζόκοβιτς πρέπει να αποδείξει ότι είναι ιατρικοί οι λόγοι που δεν του επιτρέπουν να εμβολιαστεί και αυτό περιμένουμε να κάνει. Σε αντίθετη περίπτωση θα πάρει την επόμενη πτήση και θα γυρίσει σπίτι του. Δεν θα υπάρξει ειδική μεταχείριση για τον Τζόκοβιτς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός των Αυστραλών, υπερθερματίζοντας την δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού αθλητισμού, Τζάλα Πούλφορντ πως:

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μας ρώτησε αν θα υποστηρίξουμε την αίτηση της βίζας του Νόβακ για την είσοδό του στην Αυστραλία. Δεν θα παρέχουμε στον Τζόκοβιτς μια ατομική αίτηση βίζας, για να συμμετάσχει στο Grand Slam του Australian Open το 2022. Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι σε δυο σημεία: οι εγκρίσεις για βίζα είναι θέμα της κυβέρνησης και οι ιατρικές εξαιρέσεις θέμα των γιατρών».

Μετά την επισημοποίηση της εντολής για αποχώρηση του Σέρβου τενίστα από την χώρα ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter τόνισε:

«H Visa του κ. Τζόκοβιτς απορρίφθηκε. Οι κανόνες είναι κανόνες, ειδικά όταν αφορούν τα σύνορά μας. Κανείς δεν είναι πάνω από τους κανόνες. Η ισχυρή πολιτική μας όσον αφορά την είσοδο στη χώρα ήταν καθοριστική, ώστε η Αυστραλία να έχει από τους χαμηλότερους μέσους όρους θανάτων από κορονοϊό στον κόσμο. Συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί».

Από την πλευρά του, ο πάτερας του Σέρβου τενίστα, Σέρτζαν Τζόκοβιτς, με σύντομή του δήλωση στο Informer.rs κάλεσε όλη τη χώρα να κατέβει στους δρόμους και να υποδεχθεί τον γιο του. «Ολόκληρη η Σερβία να κατέβει στους δρόμους για να υποδεχθεί τον Νόβακ. Αυτή είναι η μόνη μου δήλωση». ανέφερε συγκεκριμένα.

Θυμίζουμε πως μετά από εννιά ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης ο (ανεμβολίαστος) Νόβακ Τζόκοβιτς αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη Αυστραλία αφού η αίτηση για Visa που είχε κάνει απορρίφθηκε για υγειονομικούς λόγους που αφορούν τον κορωνοϊό και έτσι δεν θα δώσει το «παρών» στο Australian Open.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.