Champions League - α' προκριματικός: Τα αποτελέσματα και οι προκρίσεις-θρίλερ

09:28 | 14/07/2022

Tι έγινε στα ματς της Τετάρτης.

Η αρμενική Πιούνικ Γερεβάν σημείωσε τη μεγαλύτερη έκπληξη του α' προκριματικού γύρου του Champions League, αποκλείοντας την πρωταθλήτρια Ρουμανίας Κλουζ, με 4-3 στα πέναλτι (1-1 κ.α., 2-2 παρ.). Μετά το 0-0 στον πρώτο αγώνα στο Ερεβάν, οι Ρουμάνοι προηγήθηκαν μόλις στο 6' με τον Μπόατενγκ. Ο Γκάιτς έφερε το ματς στα ίσα στο 89', για να δώσει εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους ο Πετρίλα στο 94'.

Οι Αρμένιοι δεν τα παράτησαν και ισοφάρισαν ξανά στο 119' πάλι με τον Γκάιτς κι έστειλαν το ματς στη διαδικασία των πέναλτι. Οι παίκτες της Πιούνικ ήταν απόλυτα εύστοχοι έχοντας 4 στα 4 από τα έντεκα μέτρα, την ώρα που οι Ρουμάνοι αστόχησαν με τους Πετρίλα (οριζόντιο δοκάρι) και Καμόρα (απέκρουσε ο Γιουρτσένκο), γνωρίζοντας το "πικρό ποτήρι" του αποκλεισμού. Επόμενος αντίπαλος της Πιούνικ θα είναι η Ντουντελάνζ.

Στην παράταση προκρίθηκε και η Λίνφιλντ απ' τη Β. Ιρλανδία, επικρατώντας με 2-0 της Δε Νιού Σέιντς απ' την Ουαλία. Στο 90'+4' ο Μάλγκριου ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα κι έστειλε το ματς στο έξτρα 30λεπτο, όπου το γκολ του Ντεβάιν στο 95' χάρισε στην ομάδα του την μεγάλη πρόκριση. Στον β' γύρο η Λίνφιλντ θα αντιμετωπίσει την Μπόντο Γκλιμτ.

Λίγο νωρίτερα, με δύο γκολ του 22χρονου Κροάτη επιθετικού, Ρόκο Μπατούρινα, η Μάριμπορ πέρασε το εμπόδιο της Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ με 2-0 στην Λευκορωσία, στη ρεβάνς του 0-0 του πρώτου αγώνα επί σλοβένικου εδάφους και προκρίθηκε στον β' προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θ΄ αντιμετωπίσει την Σερίφ Τιρασπόλ.

Πρόκριση-"θρίλερ" πήρε η Σλόβαν Μπρατισλάβας, μετά το 0-0 της περασμένης εβδομάδας στην έδρα της με τη Ντιναμό Μπατούμι με 2-1 στην παράταση. Στην αποψινή ρεβάνς στη Γεωργία, παρότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 104΄ (στην κανονική του διάρκεια ο αγώνας τελείωσε χωρίς τέρματα), η ομάδα του Βλάντιμιρ Βάις πέτυχε δύο τέρματα στο 115΄ και στο 120΄+3, φέρντοντας τα πάνω κάτω και πανηγυρίζοντας την τεράστια πρόκριση.

Μάλιστα, το «χρυσό» γκολ των Σλοβάκων πέτυχε ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, Βλαντιμιρ Βάις. Αντίπαλος της Σλόβαν στον β΄ προκριματικό θα είναι η Φερεντσβάρος, η οποία διέλυσε στην έδρα της με 5-1 την Τομπόλ (0-0 το πρώτο παιχνίδι στο Καζακστάν).

Αναλυτικά τα αποτέλεσμα των δεύτερων αγώνων του α' προκριματικού γύρου του Champions League (σ.σ. σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

RFS Ρίγα (Λετονία)-Ελσίνκι (Φινλανδία) 4-5 πέν. (2-1 παρ.) (0-1)

Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ)-Σκούπι (Β.Μακεδονία) 2-0 (0-3)

Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Λεχ Πόζναν (Πολωνία) 5-1 (0-1)

Ζαλγκίρις-Λιθουανία)-Μπαλκάνι (Κόσοβο) 1-0 παρ. (1-1)

Σερίφ (Μολδαβία)-Ζρίνσκι (Βοσνία) 1-0 (0-0)

Χιμπέρνιανς (Μάλτα)-Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) 0-0 (0-3)

KF Τιράνα (Αλβανία)-Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) 1-2 (0-1)

Σουτιέσκα (Μαυροβούνιο)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 0-1 (0-2)

Βίκινγκουρ Ρέκιαβικ (Ισλανδία)-Μάλμε (Σουηδία) 3-3 (2-3)

Κλακσβίκαρ (Νησιά Φαρόε)-Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) 3-1 (0-3)

Ντιναμό Μπατούμι (Γεωργία)-Σλόβαν Μπρ. (Σλοβακία) 1-2 παρ. (0-0 κ.α) (0-0)

Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (Λευκορωσία)-Μάριμπορ (Σλοβενία) 0-2 (0-0)

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Τομπόλ (Καζακστάν) 5-1 (0-0)

Κλουζ (Ρουμανία)-Πιούνικ (Αρμενία) 3-4 πέν. (1-1 κ.α., 2-2 παρ.) (0-0)

Λίνφιλντ (Β.Ιρλανδία)-Δε Νιου Σέιντς (Ουαλία) 2-0 παρ. (0-1)

* Οι νικητές προκρίνονται στον 2ο προκριματικό γύρο (στον οποίο θα μετάσχει και ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζοντας τη Μακάμπι Χάιφα), με τα πρώτα παιχνίδια να είναι προγραμματισμένα για τις 19-20 Ιουλίου και τις ρεβάνς για τις 26-27 του ίδιου μήνα. Οι ηττημένοι του 1ου προκριματικού γύρου συνεχίζουν στα προκριματικά του Europa Conference League).

Τα ζευγάρια στον Β` προκριματικό γύρο, είναι τα εξής:

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Σκούπι (Β. Μακεδονία)

Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Ζυρίχη (Ελβετία)

Ελσίνκι (Φινλανδία)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)

Λίνφιλντ (Β.Ιρλανδία)-Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)

Ζαλγκίρις (Λιθουανία)-Μάλμε (Σουηδία)

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)

Μάριμπορ (Σλοβενία)-Σερίφ (Μολδαβία)

Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελλάδα)

Πιούνικ (Αρμενία)-Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)

Μίντιλαντ (Δανία)-ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)

Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 19-20 Ιουλίου και οι ρεβάνς στις 26-27 του ίδιου μήνα. Οι νικήτριες ομάδες προκρίνονται στον 3ο προκριματικό γύρο, ενώ οι ηττημένες μεταφέρονται στον 3ο προκριματικό του Europa League.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.