Champions League: Ο «πεντάστερος» Χάαλαντ και η πρόκριση της Ίντερ

00:04 | 15/03/2023

Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League.

Το «φαινόμενο» της Μάντσεστερ Σίτι, ο Έρλινγκ Χάαλαντ, «σπάει» τα ρεκόρ στο πέρασμά του. Στο Έτιχαντ, στη ρεβάνς του 1-1 επί γερμανικού εδάφους, έκανε απίθανα πράγματα στην εμφατική πρόκριση της ομάδας του στους προημιτελικούς του Champions League με το 7-0 επί της Λειψίας, σκοράροντας 5 φορές!

Τους «Πολίτες» ακολούθησε στην επόμενη φάση και η Ίντερ με το 0-0 που απέσπασε στην Πορτογαλία από την Πόρτο (1-0 το πρώτο παιχνίδι). Δύο δοκάρια στις καθυστερήσεις είχαν οι «Δράκοι» με τους Ταρέμι και Γκρούγιτς!

Ο Νορβηγός killer με 5 γκολ έγινε σε ηλικία 22 ετών και 236 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης που έφτασε τα 30 στο Champions League (33 συνολικά) ξεπερνώντας τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος το έκανε σε ηλικία 22 ετών και 352 ημερών.

Έγινε μόλις ο 3ος παίκτης στα χρονικά της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη σε συλλογικό επίπεδο, που πετυχαίνει 5 γκολ, μετά τον Λιονέλ Μέσι (7 Μαρτίου 2012 στο 7-1 επί της Λεβερκούζεν) και τον Λουίς Αντριάνο στη νίκη της Σαχτάρ με 7-0 επί της Μπάτε Μπορίσοφ στις 21/10/2014.

Στο άλλο ματς, το γκολ του Ρομέλου Λουκάκου στο «Σαν Σίρο» αποδείχθηκε «χρυσό» για την Ίντερ. Στη ρεβάνς του «Ντραγκάο» με την Πόρτο οι «νερατζούρι» υπερασπίστηκαν το 1-0 του Μιλάνου και με το 0-0 που απέσπασαν προκρίθηκαν στους προημιτελικούς του Champions League.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.