Χάνει το «7» στη Μάντσεστερ ο Ρονάλντο

22:49 | 27/08/2021

Το Νο7, το σήμα κατατεθέν του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν γίνεται να ισχύσει στην Premier League, αφού ο αριθμός είναι πιασμένος στη Γιουνάιτεντ και οι κανονισμοί απαγορεύουν την αλλαγή του ως το τέλος της σεζόν, με μία μόνο εξαίρεση.

Συστήθηκε στο αγγλικό κοινό ως CR7, όμως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο καλείται να αλλάξει αριθμό και παρατσούκλι στη δεύτερη θητεία του στην Premier League. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ επιστρέφει μετά από 12 χρόνια στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά όσο αφορά το πρωτάθλημα, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον αριθμό που διατηρεί σταθερά στη φανέλα του από την πρώτη του μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2003, σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο (με μοναδική εξαίρεση την πρώτη του σεζόν στη Ρεάλ το 2009/10).

Κι αυτό διότι το «7» είναι ήδη πιασμένο από τον Έντινσον Καβάνι. Οι κανονισμοί στην Premier League προβλέπουν ότι άπαξ και «κλειδώσουν» οι αριθμοί των παικτών στην έναρξη της σεζόν, δεν υπάρχει δικαίωμα αλλαγής ως το τέλος της, εκτός αν ο κάτοχος του αριθμού αποχωρήσει από το κλαμπ. Αυτό δεν ισχύει στη La Liga για παράδειγμα, όπου οι αριθμοί «κλειδώνουν» στα τέλη Αυγούστου, παράλληλα με το τέλος της μεταγραφικής περιόδου όποτε και οριστικοποιούνται τα ρόστερ.

Ο Ουρουγουανός φορ ανανέωσε στο κλαμπ και παρά τον ερχόμο του Κριστιάνο δεν πρόκειται να αποχωρήσει τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών. Έτσι, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ θα πρέπει να διαλέξει νέο αριθμό, με το «9» να είναι επίσης πιασμένο από τον Αντονί Μαρσιάλ, ο οποίος, πάντως, δεν αποκλείεται να πωληθεί. Ανοιχτό είναι το Νο28, ο πρώτος του αριθμός στη φανέλα του με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αφού ο Φακούντο Πελίστρι, στον οποίο ανήκει, αγωνίζεται δανεικός στην Αλαβές.

Όλα αυτά, όμως, ισχύουν αυστηρά για την Premier League. Σε ό,τι αφορά το Champions League και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γενικότερα, επιτρέπονται κανονικά οι αλλαγές συνεπώς στα μεσοβδόμαδα παιχνίδια ο... CR7 θα κάνει την επανεμφάνισή του.

Πηγή: gazzetta.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.