Χάθηκε το ματς... δεν χάθηκε ο κόσμος

08:30 | 21/10/2024

Η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στον αναιμικό Παναθηναϊκό που φέρνει αισιοδοξία - Άρθρο του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Πάντα απέναντι στις ομάδες του παλιού ΠΟΚ (ΠΑΟ - ΑΕΚ - Ολυμπιακός) συν τον ΠΑΟΚ πια, όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά, άρα δεν έχεις από τα πριν τίποτε δεδομένο! Περιμένεις μιαν ανταγωνιστική εμφάνιση, να βρεις τον αντίπαλο σε μια μέτρια βραδιά και να εκμεταλλευθείς τις στιγμές σου.

Ο ΟΦΗ είχε τα δυο στα τρία ζητούμενα χθες στο Γεντί Κουλέ αλλά δεν μπόρεσε να κάνει γκολ εκείνες τις στιγμές που αν το έκανε θα μπορούσε να γυρίσει τούμπα ολοκληρωτικά το ματς. Βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 6’ από μια κακή εκτίμηση της φάσης από το Χριστογεώργο και παρότι κουβαλούσε το ψυχολογικό βάρος ενός κρύου γκολ, δεν τον έβαλε κάτω ψυχολογικά, ίσα ίσα και πίεσε και τις καλές στιγμές του είχε και ουσιαστικά δικαιούτο τουλάχιστον ένα τέρμα.

Ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο από την ομάδα μας που έδειξε πως και ανταγωνιστική ήταν και φάσεις έκανε. Ο ΠΑΟ χωρίς φάσεις (με εξαίρεση αυτή με Μπακασέτα και Γερεμέφεφ) με μοναδικό παίκτη απειλητικό το Βραζιλιάνο Τέτε, του έδινε το δικαίωμα ο αναιμικός Παναθηναϊκός να ελπίζει σε κάτι παραπάνω.

Ελπίσαμε σε ένα εξίσου ανταγωνιστικό β' ημίχρονο αλλά διαψευστήκαμε. Ο ΟΦΗ έμενε στην εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, σαν να μην βγήκε ποτέ στην ανάπαυλα, χωρίς δυνάμεις, χωρίς ιδέες και με το Ράσταβατς να βλέπει να μην παίρνει το παραμικρό από τις αλλαγές του.

Το ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο στο τέλος, αποτελεί αναγνώριση για την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες και βέβαια το γήπεδο θύμισε επιτέλους Γεντί Κουλέ με τη μαζική επιστροφή του κόσμου, κάτι που αποτελεί κέρδος για τη συνέχεια.

Είναι αναγκαίο να επισημάνουμε κάτι: ο Χριστογεώργος καλός και άριστος αλλά δεν βοηθά την ομάδα. Δεν είναι το γκολ που δέχτηκε που έχει την κυρία ευθύνη, αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Κυρίως είναι ο τρόπος παιγνιδιού του, η αργοπορία του στο παιγνίδι και το κακό παίξιμο με τα πόδια που δεν βοηθά καθόλου στο επιθετικό χτίσιμο της ομάδας και γενικά δείχνει πως δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Νομίζω πως πρέπει να δοθεί χρόνος στο Βούλγαρο κίπερ που αποκτήθηκε ως λίρα εκατό, αλλά ακόμα δεν τον είδαμε!

Αρίστος ο Χριστόπουλος, ανεβασμένος ο Καραχάλιος που όμως δεν βοήθησε στη μετάβαση της ομάδας όταν έπαιρνε την μπάλα, πολύ καλός ο Γιουνγκ, σε χαμηλή πτήση οι ακραίοι Νους και Σεγκέλια. Καλός ο Χατζηθεοδωρίδης, εξακολουθεί να μην εμπνέει ο Ισπανός στην άλλη πλευρά του γηπέδου.

Με την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου κι όσο ο νέος προπονητής θα βάζει και τα δικά του στοιχεία στο παιγνίδι, ο ΟΦΗ θα βρει τους βαθμούς που χάνει στο Ηράκλειο εκτός έδρας, ωστόσο πρέπει να χτίσουμε την έδρα μας, ήταν ζητούμενο επί Δέλλα, παραμένει ακόμα άλυτος γρίφος και στη νέα εποχή.

Μπορεί στην ομάδα να γλυκοκοιτάζουν στο κύπελλο που η κληρωτίδα δίνει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει ο ΟΦΗ ως το τέρμα, αλλά χαρακτήρα ως ομάδα φτιάχνεις στο πρωτάθλημα!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.