Χηνόπουλος: «Δεν αλλάζουν οι στόχοι αν γίνει αναδιάρθρωση»

16:33 | 21/05/2020

​ Ο Θανάσης Χηνόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα athlitiko.gr για τον ΟΦΙ, αλλά και το λασιθιώτικο ποδόσφαιρο.

Τα σημαντικότερα μέρη στη συνέντευξη που έδωσε.

Για τη συμμετοχή του στις εκλογές της ΕΠΣ Λασιθίου: «Εληξε η θητεία του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου και επειδή ο κ. Λουτσέτης ο οποίος υπήρξε ένας επιτυχημένος πρόεδρος δεν είχε τη διάθεση για τους δικούς του λόγος να συνεχίσει, μου πρότειναν διάφοροι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, εντός και εκτός Νομού, ν' ασχοληθώ με τις εκλογές. Πράγματι, κατεβήκαμε και εκλεγήκαμε κάποιοι άνθρωποι μ’ εμένα ως πρόεδρο και ο στόχος είναι να συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία που έχει η ΕΠΣ Λασιθίου και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ακόμα δεν ξεκινήσαμε, δεν προλάβαμε να καθίσουμε στην καρέκλα και μας βρήκαν κάποια θέματα όπως η ιστορία της πανδημίας και κάποιες "καυτές πατάτες" μόλις παραλάβαμε. Εν πάση περίπτωση θα παλέψουμε και πρώτα ο Θεός εάν όλα πάνε καλά τα θέματα που μας απασχολούν σαν κράτος, θα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλό κι εμείς».

Για το θέμα που προέκυψε με την πρωταθλήτρια ομάδα στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Λασιθίου και σε τι σημείο βρίσκεται: «Η αλήθεια είναι ότι συνέβη ένα πρωτόγνωρο γεγονός στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ξαφνικά, διεκόπη το πρωτάθλημα ενώ ήθελε μία αγωνιστική για να ολοκληρωθεί. Εκεί η βαθμολογία όπως είχε διαμορφωθεί, ήταν στην πρώτη θέση η Νεάπολη, η οποία όμως είχε δώσει όλα της τα παιχνίδια, δηλαδή εάν παιζόταν η αγωνιστική που εκκρεμεί θα είχε ρεπό. Ακολουθεί με την ίδια βαθμολογία η Αναγέννηση Ιεράπετρας η οποία έχει ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα, για το οποίο, εντάξει, ποδόσφαιρο είναι, αλλά είναι σχετικό εύκολο, μιλάμε πάντα θεωρητικά. Και ακολουθεί πιο πίσω η Νίκη Σητείας με τρεις βαθμούς διαφορά, που και αυτή έχει ένα παιχνίδι να δώσει και με κάποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε και αυτή να βρεθεί πρώτη. Το θέμα είναι ότι μετά την απαγόρευση από την πολιτεία να διακοπεί το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, οι τρεις πρώτες ομάδες, έκαναν η καθεμία, γιατί μιλήσαμε, τους είπα ότι αυτό το θέμα είναι πρωτόγνωρο, απ’ τη νομοθεσία δεν μπορούμε ως ΕΠΣΛ να βρούμε λύση και το θέμα τους είπα ότι θα το παραπέμψουμε στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ. Τους είπα να μου στείλουν έγγραφως τις απόψεις τους, να τις διαβιβάσουμε πάνω και αν ερωτηθούμε για οτιδήποτε, ευχαρίστως να τοποθετηθούμε. Πράγματι, λοιπόν, όλες οι ομάδες απέστειλαν τις απόψεις τους. Η Νεάπολη έχει κι ένα θέμα με κάποιους τρεις βαθμούς που της αφαίρεσαν από μια ποινή που εξέτισε και η Αναγέννηση η οποία ζήτησε να διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική κι αν δε γίνει να εφαρμοστεί αυτό που έχει συμβεί και στο εξωτερικό, δηλαδή να ληφθεί υπόψη πόσα παιχνίδια έχει δώσει η κάθε ομάδα, ο μέσος όρος. Και η Νίκη Σητείας η οποία θα ήθελε να γίνει επίσης η τελευταία αγωνιστική. Αυτά έχουν γίνει περιληπτικά. Ολ’ αυτά τα έχω διαβιβάσει στην ΕΠΟ, στη νομική υπηρεσία και όπως έχω πληροφορηθεί, παρόμοια περιστατικά ίσως είναι 2-3 ακόμη σε όλη την Ελλάδα, σαν το δικό μας. Σίγουρα είναι ένα δύσκολο θέμα κι εμείς δεν μπορούμε να επικυρώσουμε "έτσι" με μια απλή άνεση την βαθμολογία. Θέλουμε να εξαντλήσουμε κάθε μέσο ώστε να μην αδικήσουμε κάποια ομάδα, γι’αυτό κιόλας απευθυνθήκαμε στη νομική υπηρεσία. Θεωρώ ότι με μια αναδιάρθρωση, την οποία κρίνω ως επιβεβλημένη, δύο τουλάχιστον ομάδες θ' ανέβουν στην Γ’ Εθνική και κάπως έτσι θ’ απαλύνουν τα πράγματα, εάν πάμε σε αναδιάρθωση».

Για το σενάριο της πιθανής ισοβαθμίας μεταξύ Νίκη Σητείας - Νεάπολης όπου βάσει προκήρυξης θα πρέπει να γίνει παιχνίδι μπαράζ μεταξύ τους: «Μα γι’ αυτό έχουμε ζητήσει και τη συνδρομή της νομικής υπηρεσίας. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Ενδέχεται ν’ αδικήσεις κάποια ή κάποιες ομάδες χωρίς να το θέλεις. Η κάθε ομάδα δίνει τη δική της ερμηνεία. Π.χ. η Νεάπολη θεωρεί ότι εσφαλμένα της έχουν αφαιρεθεί οι βαθμοί. Δεν μπαίνουμε στην ουσία του θέματος, εάν σωστά ή λάθος συνέβη αυτό, απλά αναφέρω την άποψη της. Αυτό το θέμα θα το στηρίξει ο νομικός της σύμβουλος στην ΕΠΟ. Η Αναγέννηση έχει τις δικές τις απόψεις. Το θέμα είναι ότι πρέπει να δοθούν οδηγίες απ' τη νομική υπηρεσία διότι δεν είναι μια απλή ιστορία».

Για το αν οι τρεις ομάδες επιδεικνύουν πνεύμα συνεργασίας: «Και οι τρεις ομάδες έχουν σωστούς ανθρώπους στα Δ.Σ., είναι άνθρωποι με τους οποίους επικοινωνώ, έχω μια καλή επικοινωνία γιατί είμαι άνθρωπος που συζητώ και δε μου αρέσει να παίρνω αυθαίρετα αποφάσεις. Συζητώ και με το συμβούλιο μου και αυτό είναι αρχή μου, όπως κάνω άλλωστε και με τον ΟΦΙ. Δείχνω υπομονή και ψυχραιμία. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία σε αυτές τις ομάδες γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Υπάρχει μεν δέσμευση για δύο ομάδες να ανέβουν στην Γ’ Εθνική, αλλά φανταστείτε ν’ ανέβει τελικά μία ομάδα... Ποιος είναι ο πρωταθλητής; Είναι λίγο περίεργα τα πράγματα. Οι τρεις ομάδες πάντως έχουν καλά Δ.Σ. και καλούς προέδρους και είμαστε σε μια καλή επικοινωνία όλοι, αλλά η τελική λύση θα δοθεί από πάνω, από τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ. Θεωρώ ότι το θέμα θα εξελιχθεί ομαλά, είναι σίγουρο όμως ότι κάποιος θα βρεθεί απ’ έξω. Δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν όλοι».

Για τους στόχους του στην ΕΠΣ Λασιθίου: «Ο κ. Λουτσέτης είχε μια επιτυχημένη πορεία. Θα κοιτάξω άμεσα να επικοινωνήσω με όλους τους προέδρους. Ηδη έχω ξεκινήσει κάποιες επαφές, να τους δω από κοντά και να μιλήσω και να δω τα θέματα τους. Το Λασίθι έχει και μια γυναικεία ομάδα η οποία κατά πάσα πιθανότητα θ’ ανέβει κατηγορία, τη Βασίλισσα Νότου. Γίνεται μια πολύ καλή δουλειά γιατί την παρακολουθώ τα τελευταία τρία χρόνια. Στα συμβούλια είναι σωστοί άνθρωποι, ο προπονητής κλπ. Θεωρώ πολύ θετικό το γεγονός ότι το Λασίθι θ’ αντιπροσωπεύεται από μια γυναικεία ομάδα στην Β’ Εθνική, εάν είμαστε και τυχεροί και γίνει αναδιάρθρωση και ανέβει και ο ΟΦΙ -μιλώ σαν πρόεδρος της ΕΠΣ- το Λασίθι θα έχει δύο ομάδες στην Β’ Εθνική. Τα τελευταία τρία χρόνια που είμαι στο Λασίθι, η Ιεράπετρα ακούγεται συνεχώς σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας της ομάδας. Θα νιώσω πολύ περήφανος να έχουμε δύο ομάδες στην Β’ Εθνική, εάν αυτό συμβεί γιατί ακόμα για την Βασίλισσα Νότου δεν είναι σίγουρο, αλλά έχουμε την αίσθηση ότι θ’ ανέβει. Θα είναι ένα πολύ θετικό γεγονός. Από ‘κει και πέρα υπάρχουν και κάποια άλλα σοβαρά θέματα, όπως ότι δεν έχουμε ικανό αριθμό διαιτητών, να δούμε πώς θα προσελκύσουμε κάποιους νέους ανθρώπους στη διαιτησία και διάφορα άλλα, όπως υποδομές. Η ΕΠΣ έχει πάρα πολλή δουλειά όπως είναι γνωστό, το σίγουρο είναι ότι θα ήθελα να συνεχίσω με επιτυχία το έργο του κ. Λουτσέτη σε συνεργασία με τους ανθρώπους του συμβουλίου, που είναι κιόλας οι ίδιοι συνεργάτες του κ. Λουτσέτη».

Για τις ομάδες του Λασιθίου και την ιδιαίτερη διαχείριση που πρέπει ίσως να κάνει ως πρόεδρος της ΕΠΣ: «Δε νομίζω ότι θα υπάρξει κάποια παρεξήγηση. Ολες τις ομάδες τις αντιμετωπίζω ισότιμα και εύχομαι ολόψυχα όσο είμαι πρόεδρος της ΕΠΣΛ να βλέπω τις ομάδες του Λασιθίου ν’ ανεβαίνουν κατηγορίες, το θέλω να το ζήσω. Θα νιώσω πάρα πολύ όμορφα να βλέπω το Λασίθι να προοδεύει και ποδοσφαιρικά. Με τη συμπαθέστατη ομάδα του Αγίου Νικολάου έχω άριστες σχέσεις και γενικότερα με όλες τις ομάδες. Επειδή με το που εκλεγήκαμε μετά από λίγες εβδομάδες αναγκαστήκαμε να κλείσουμε, δεν είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με όλες τις ομάδες λόγω κορονοϊού. Δεν θα υπάρξει καμία παρεξήγηση και θα προσέξω πάρα πολλά πράγματα που είδα ότι έγιναν αντικείμενο παρεξήγησης και κυρίως τα βλέπουμε αυτά στις περιπτώσεις των διαιτησιών, πολλές φορές έχουμε ατυχείς διαιτησίες και νομίζουν οι φίλαθλοι και οι ομάδες ότι φταίει η ΕΠΣΛ. Μην τα μηδενίζουμε όλα και οι διαιτητές άνθρωποι είναι και συμβαίνουν παρεξηγήσεις. Με αγάπη, συμπάθεια και εκτίμηση προς όλες τις ομάδες θα είμαι κοντά τους και προς τις διοικήσεις τους».

Για τις πληροφορίες που έχει για την άνοδο και των δευτεραθλητών των τοπικών στην Κρήτη στην Γ’ Εθνική: «Το έχω σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνει. Βάζω το "σχεδόν" για να μην πάει κάτι στραβά. Προσωπικά και μένα μ’ ενδιαφέρει η αναδιάρθρωση στην Γ’ Εθνική σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου, αλλά και πιο πάνω, στην Φούτμπολ Λιγκ και τη Σούπερ Λιγκ 2. Ολοι έχουμε τις πληροφορίες μας ότι πάμε προς τα εκεί. Πιστεύω και θεωρώ πολύ σωστό να γίνει η αναδιάρθρωση. Θα βοηθηθούν πάρα πολλές ομάδες. Για την Φούτμπολ Λιγκ θέλω να πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε αναδιάρθρωση και αν τελικά δε συνεχιστεί το πρωτάθλημα θεωρώ ότι έχει σοβαρές πιθανότητες ο ΟΦΙ ν’ ανέβει γιατί αυτή τη στιγμή είναι τέταρτος στη βαθμολογία μαζί με τη Νίκη Βόλου, αλλά στα μεταξύ μας παιχνίδια έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, τους κερδίσαμε εδώ και φέραμε ισοπαλία πάνω. Εάν πάμε σε αναδιάρθρωση στην Φούτμπολ Λιγκ, νομίζω ότι το λιγότερο που θ' ανέβουν θα είναι τέσσερις, οπότε έχουμε κάποιες σοβαρές πιθανότητες εάν παραμείνει η βαθμολογία ως έχει γιατί δεν ξέρουμε ακόμα εάν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, διότι έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια».

Για τον ΟΦΙ: «Αν γίνει αναδιάρθρωση και βρεθούμε στη Σούπερ Λιγκ 2 ο πρώτος στόχος που βάζουμε σαν Δ.Σ. είναι μια αξιοπρεπής πορεία της ομάδας. Ετσι το μεθοδεύουμε πάντοτε μαζί με το συμβούλιο μου και θέλω με την ευκαιρία να επισημάνω ότι έχω ένα πολύ καλό Δ.Σ.. Είμαστε 11 αξιόλογοι άνθρωποι που μιλάμε και βγάζουμε τις αποφάσεις μας. Ολες οι επιτυχίες του ΟΦΙ όλ’ αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στην θέση του προέδρου οφείλονται όχι στο Θανάση Χηνόπουλο μόνο, αλλά και στο συμβούλιο του, στις τεχνικές ηγεσίες που είχαμε όλ’ αυτά τα χρόνια, εννοώντας όλο το τιμ, καθώς και στους φιλάθλους του ΟΦΙ και ειδικότερα στους Κουρήτες. Το Βουζουνεράκειο σε κάθε παιχνίδι έχει από 1500 μέχρι 2000 φιλάθλους και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γεγονός διότι ο κόσμος αυτός είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας και επανειλημμένως χάρη στην ενέργεια του έχουμε καταφέρει να "γυρίσουμε" παιχνίδια. Σε αυτά τα χρόνια καταφέραμε να πάρουμε το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, παίξαμε και με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο κερδίζαμε και μας ισοφάρισαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Εχουμε πολύ καλές εμφανίσεις, αναδειχθήκαμε πρωταθλητές Γ’ Εθνικής... Ο πρώτος στόχος που βάζουμε πάντα είναι να έχουμε μία αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα. Πηγαίνοντας στη Σούπερ Λιγκ 2, εάν βοηθήσει ο Θεός λόγω αναδιάρθρωσης, το πρώτο πράγμα που θα επιδιώξουμε θα είναι μια αξιοπρεπής πορεία και όπως κάνουμε κάθε Δεκέμβριο, θα κάνουμε το ταμείο μας. Μέχρι τώρα αυτό κάνουμε κάθε χρόνο, βλέπουμε πού βρισκόμαστε, πού είμαστε, πού πονάμε, τι έχουν οι άλλες ομάδες, τι παιχνίδια έχουμε στο δεύτερο γύρο και από ‘κει και έπειτα επαναπροσδιορίζεται ο στόχος. Γίνονται και οι σχετικές μεταγραφές και προσπαθούμε για ό,τι καλύτερο, περιμένοντας. Μην ξεχνάτε ότι πριν από τρία χρόνια ο ΟΦΙ έπαιζε με ομάδες τοπικού».

Για την απόφαση ενασχόλησης του με τον ΟΦΙ, όταν την περίοδο που ανέλαβε την ομάδα το σωματείο δήλωνε ότι δεν θα συμμετάσχει στην Γ’ Εθνική: «Πράγματι όταν παρέλαβα τον ΟΦΙ είχε βγάλει ανακοίνωση, την είχα διαβάσει, ότι δεν θα συνέχιζε για οικονομικούς λόγους γιατί τότε δεν μπορούσε το Δ.Σ. να συνεχίσει. Είχαν έρθει κάποιοι άνθρωποι και με είχαν βρει, άνθρωποι που είναι ακόμα και σήμερα στο συμβούλιο και παρέλαβα έτσι την ομάδα. Δεν μπορώ να πω ότι περίμενα όλη αυτή την πορεία που έχει υπάρξει, απλά αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι στη ζωή μου ό,τι αναλαμβάνω και το βλέπω ζεστά, πετυχαίνω. Για να πετύχει κανείς κάποια πράγματα θέλει πολλή δουλειά, τύχη, διπλωματία, πολιτική, θέλει δημόσιες σχέσεις... Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος που είναι "μονοκόμματος" να πετύχει σε οτιδήποτε θέμα. Ενας άνθρωπος που επιδεικνύει ψυχραιμία, υπομονή, ευγένεια, αγάπη, σεβασμό έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει. Δεν κάνουν μόνο τα λεφτά τις επιτυχίες. Υπάρχουν ομάδες που έχουν διαθέσει πάρα πολλά λεφτά και ο ΟΦΙ με τα μισά λεφτά έχει πετύχει πολλά περισσότερα. Συναντήσαμε αυτές τις ομάδες και στην Γ’ Εθνική και στην Φούτμπολ Λιγκ… Δεν έκαναν τίποτα γιατί δεν υπήρχε αγάπη και ομόνοια, δημοκρατική αντίληψη, συζήτηση, ο καθένας κάνει ότι θέλει κλπ. Εμείς κάνουμε συμβούλιο στο γραφείο μου 11 άνθρωποι και τελειώνουμε μετά από 3-4 ώρες, συζητώντας πράγματα ουσιαστικά. Χρησιμοποιώντας την αγάπη και το σεβασμό προς τον συνάνθρωπο θεωρώ ότι έχω κερδίσει την εκτίμηση στο Λασίθι».

Για το αν υπάρχει σκέψη για τη δημιουργία κάποιου προπονητικού κέντρου για τον ΟΦΙ: «Ηδη πέρσι καταφέραμε και βγάλαμε μια απόφαση το δημοτικό συμβούλιο για τη δημιουργία ενός προπονητικού κέντρου, για το οποίο θα μας βοηθήσει και η Περιφέρεια. Εχω μιλήσει και με τον κ. Αρναουτάκη ώστε να το φτιάξουμε. Υπάρχει 10 λεπτά έξω από την πόλη της Ιεράπετρας μία έκταση, ένα γήπεδο το οποίο θα διαμορφωθεί σε προπονητικό κέντρο. Είμαστε στο στάδιο των συζητήσεων και των εξελίξεων για το συγκεκριμένο θέμα».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.