Χωρίς άγχος ο ένας, με μεγάλη πίεση ο άλλος…

08:01 | 05/03/2018

Βίοι αντίθετοι για ΑΟΧ/Κισσαμικό και Εργοτέλη, οι οποίοι αναμετρώνται σε λίγες ώρες (5μ.μ) στα Περιβόλια για την 19η αγωνιστική της Football League.

Η ομάδα των Χανίων υπό τον Γιώργο Πετράκη έχει πραγματοποιήσει ως τώρα μια εξαιρετική πορεία και μπορεί κάλλιστα να χαρακτηρισθεί ως η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, καθώς φιγουράρει στην 4η θέση της βαθμολογίας και μάλιστα με αγώνα λιγότερο, επάνω από ομάδες με πολλαπλάσιο μπατζετ.

Η διαφορά που τον χωρίζει βέβαια από την 3η ή τη 2η θέση είναι πάρα πολύ μεγάλη και δύσκολο έως απίθανο να καλυφθεί, παρόλα αυτά ο ΑΟΧ/Κισσαμικός δείχνει πως έχει επιτύχει από τώρα το στόχο τους που ήταν η παραμονή και πλέον στους αγώνες που απομένουν θα αναζητήσει ότι το καλύτερο. 

Εννέα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες είναι ο ως τώρα απολογισμός της ομάδας των Χανιών, ενώ απομένει το τυπικό σκέλος του αγώνα του πρώτου γύρου με τη Βέροια, η οποία ούτως ή άλλος έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. «Σκληρό καρύδι» στην έδρα του ο ΑΟΧ/Κισσαμικός, έχει ηττηθεί μόλις μια φορά και έχει νικήσει στους άλλους επτά αγώνες που έχει δώσει, ενώ δεν έχει καμία ισοπαλία! 

Αντίθετα είναι τα πράγματα για τον Εργοτέλη. Δεν έκανε καθόλου καλό πρώτο γύρο, βρίσκεται καθηλωμένος κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα πασχίσει να ανατρέψει αυτή την εις βάρος του κατάσταση στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, προκειμένου να καταφέρει να παραμείνει. 

Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να βελτιώσει την ουσιαστική του αγωνιστική εικόνα και κυρίως να πάρει βαθμούς. Οι κιτρινόμαυροι έχουν συνολικά ως τώρα τέσσερις μόλις νίκες, επί της ουσίας τρεις καθώς η μία είναι «στα χαρτιά» επί του Αχαρναϊκού, πέντε ισοπαλίες και εννέα ήττες!

Το παράδοξο για την ομάδα του Ηρακλείου είναι πως από τις τρεις αυτές νίκες, τις δύο τις έχει κάνει μακριά από την έδρα του, με Βέροια 0-2 και Πανσερραϊκό 0-1, ενώ μόλις μια φορά έχει νικήσει στο Παγκρήτιο. Εκτός έδρας έχει πάρει και τη μια από τις πέντε ισοπαλίες, αυτή την περασμένης αγωνιστικής στην Καλλιθεά.   

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.