Χωρίς βιασύνη για προπονητή και παίκτες

08:45 | 02/07/2019

Ο ΟΦΗ προχωράει με ηρεμία το πλάνο του για την εύρεση νέου τεχνικού, αλλά και για την ολοκλήρωση των υπόλοιπων μεταγραφών.

Η αρνητική εξέλιξη με την αποχώρηση του Χάιμε Βέρα είναι αλήθεια ότι ήταν ένα υποχρεωτικό… πισωγύρισμα για τον Όμιλο, καθώς οι «ασπρόμαυροι» αναγκάζονται από το πουθενά να βγουν στην αγορά για να ψάξουν προπονητή.

Από’ κει και πέρα, το ρόστερ έχει ακόμη αρκετά κενά, κάτι που σημαίνει ότι αναμένονται άλλες 4-5 τουλάχιστον προσθήκες, πλην των Μάνου και Μαρινάκη, οι οποίοι θεωρούνται ήδη παίκτες του ηρακλειώτικου συλλόγου.

Γίνεται, επομένως, εύκολα αντιληπτό ότι τα… ζητούμενα είναι ουκ ολίγα για τους «ασπρόμαυρους» και ενώ η προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει.

Αυτό, πάντως, δεν προκαλεί άγχος και διάθεση για γρήγορες επιλογές. Ο Γιάννης Σαμαράς, εξάλλου, ήταν ξεκάθαρος στην «πρώτη» της Δευτέρας (01/07). Όλες οι κινήσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς βιασύνη.

Και στο «κεφάλαιο» προπονητής, αλλά και στο μεταγραφικό κομμάτι. Τόσο ο καινούργιος τεχνικός, όσο και τα νέα αποκτήματα πρέπει να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στην οικογένεια του ΟΦΗ.

Οι ξένοι και ο νεαρός Έλληνας

Ιδιαίτερα όσον αφορά στον αντικαταστάτη του Χιλιανού, οι άνθρωποι του Ομίλου θέλουν να μειώσουν στο ελάχιστο τις πιθανότητες αστοχίας. Ο «εκλεκτός» πρέπει να διαθέτει όλο το… πακέτο πριν κάτσει στον «ασπρόμαυρο» πάγκο.

Βάσει των απαιτήσεων και της φιλοσοφίας, το προφίλ ταιριάζει-κακά τα ψέματα- πιο πολύ σε ξένο προπονητή και η προτεραιότητα μοιάζει να είναι αυτή.

Όπως επεσήμανε, πάντως, και ο Διευθυντής ποδοσφαίρου, ο ΟΦΗ κοιτάζει παντού και αυτό σημαίνει πως δεν αποκλείει και την εγχώρια αγορά. Μία περίπτωση, μάλιστα, που σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πέσει στο «τραπέζι» και το όνομα ενός νεαρού Έλληνα τεχνικού.

Φημολογείται πως υπάρχει θετική άποψη για την αξία του, αλλά το μοναδικό στοιχείο που μοιάζει να προβληματίζει είναι η έλλειψη υψηλών «παραστάσεων» και εμπειριών. Στην όλη υπόθεση, βέβαια, θα έχει, επίσης, ενδιαφέρον να φανεί αν η ομάδα του Ηρακλείου στραφεί σε… φίλους από τα παλιά ή αν πάει ξανά σε λύση «τύπου» Βέρα. Προσώπου, δηλαδή, που έχει ισχυρούς «δεσμούς» με το ιστορικό σωματείο.

Τα «λαχεία» του Αυγούστου

Σχετικά, τώρα, με τα μεταγραφικά, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και κοντά στον ΟΦΗ βρίσκονται δύο ακόμη ποδοσφαιριστές, πιθανότατα εκτός Ελλάδας. Δεν έχουν «κλείσει», όμως θεωρείται πως η απόκτηση τους έχει μπει στην τελική της ευθεία.

Είναι, ωστόσο, δεδομένο πως στην Ολλανδία ο Όμιλος θα πάει με ελλείψεις στο ρόστερ, αλλά και πάλι αυτό δεν προκαλεί βιασύνη και πρεμούρα για προσθήκες. Μέσα από τα φιλικά και τις προπονήσεις, άλλωστε, δεν αποκλείεται οι ανάγκες ν’ αυξηθούν ή και να μειωθούν, αντίστοιχα.

Δε θ’ αποτελέσει, έτσι, έκπληξη αν ο ηρακλειώτικος σύλλογος πάρει παίκτες και τον Αύγουστο. Και δε θα πρόκειται για περιπτώσεις σαν του Γιακουμάκη, που εκ προοιμίου στον ΟΦΗ γνώριζαν ότι θα είναι χρονοβόρα.

Οι «ασπρόμαυροι» ξέρουν καλά ότι ο Αύγουστος κρύβει «λαχεία». Στην αγορά, δηλαδή, θα κυκλοφορούν παίκτες, που νιώθοντας την πίεση να βρουν ομάδα, θ’ αναγκαστούν να «ρίξουν» το κασέ τους και θα γίνουν πιο προσιτοί.

Οι διαπραγματεύσεις τότε γίνονται από διαφορετική αφετηρία και σίγουρα στον ΟΦΗ θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν αυτές τις… ειδικές συνθήκες για να πάρουν ποδοσφαιριστή, που στην παρούσα φάση θεωρείται εκτός οικονομικού πλαισίου του οργανισμού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  

Προς αλλαγή δεδομένων στο σίριαλ με τον Νέιρα

Ο αδικημένος Μίγγος: Το «παιδί» του Σαμαρά

Τι ισχύει με τον Γιακουμάκη

Πότε έρχονται Μάνος και Φερέιρα


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.