Copa America: Μέσι και Νεϊμάρ τα δίνουν όλα για το τρόπαιο

09:57 | 10/07/2021

Στο θρυλικό «Μαρακανά» του Ριο ντε Τζανέιρο θα παιχτεί τα ξημερώματα της Κυριακής (11/07, 03:00) η «τελευταία πράξη» του Copa America 2021.

Βραζιλία-Αργεντινή στο παραδοσιακό ντέρμπι της Νότιας Αμερικής, συνθέτουν το ζευγάρι του μεγάλου τελικού, με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο του τουρνουά, που αν και πέρασε από «σαράντα κύματα» εντέλει διεξήχθη, με τις δύο κορυφαίες ομάδες να μονομαχήσουν για το βαρύτιμο τρόπαιο.

Στην φάση των ομίλων η «Αλμπισελέστε» αναδείχθηκε ισόπαλη στην πρεμιέρα με τη Χιλή και στη συνέχεια πέτυχε τρεις σερί νίκες με Ουρουγουάη, Παραγουάη και Βολιβία.

Στα «νοκ άουτ» ματς «καθάρισε» τον Ισημερινό και στον ημιτελικό χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι για να προκριθεί εις βάρος της Κολομβίας, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Αήττητη ήταν και η πορεία της Βραζιλίας μέχρι τον τελικό. Ξεκίνησε με 3Χ3 στο γκρουπ (Βενεζουέλα, Περού και Κολομβία), παραχωρώντας ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική στον Ισημερινό. Στους ημιτελικούς ξεπέρασε το εμπόδιο της Χιλής και στην τετράδα έκανε το ίδιο απέναντι στο Περού.

Βάσει των αριθμών η πορεία των ομάδων παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες. Η Αργεντινή έχει σκοράρει 11 τέρματα, έχει παθητικό 3 και στα 6 παιχνίδια της έχει τέσσερις «καθαρές» νίκες, μια ακόμη στα πέναλτι και μια ισοπαλία.

Η Βραζιλία έχει ένα γκολ περισσότερο, ενώ έχει δεχθεί ένα λιγότερο από την Αργεντινή και στα 6 ματς που έδωσε μετρά 5 νίκες και μια ισοπαλία.

Η «Σελεσάο» μοιάζει να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα για το τρόπαιο, παίζει μέσα στο «σπίτ» της, αλλά τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Η... παρέα του Μέσι δεν έχει σκοπό να «καταθέσει τα όπλα» εύκολα. O κορυφαίος παίκτης του κόσμου πραγματοποιεί ένα εκπληκτικό τουρνουά. Με 4 γκολ και 5 ασίστ οδήγησε την Αργεντινή στον τελικό και είναι δεδομένο πως δεν θέλει να σταματήσει εκεί, αλλά να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής.

Το «αντίπαλο δέος» είναι ο καλός του φίλος και πρώην συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έχει σκοράρει δύο φορές κι έχει μοιράσει τρεις ασίστ, ενώ είναι εκείνος που έχει αναμειχθεί στα περισσότερα γκολ της ομάδας του.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.