Δ. Γιαννακόπουλος: «Φάγαμε πολλά "Χ", με πόνεσε ο Παπαγιάννης, έπεσαν οι μάσκες με Ιτούδη»

20:16 | 31/07/2023

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα SDNA.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις μεταγραφές που έκανε ο Παναθηναϊκός και στους Εργκίν Αταμάν, Κώστα Σλούκα, αλλά και σε εκείνους που… έχασε, όπως τον Γιώργο Παπαγιάννη, καθώς και στο παρελθόν με τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρη Ιτούδη. Ξεχωριστή αναφορά και στους επικεφαλής του Ολυμπιακού, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.

Για τον Αταμάν είπε μεταξύ άλλων: «Διαχρονικά είχα εμπιστοσύνη στον Αταμάν, με κερδίζει και ως πρόσωπο και ως προπονητής. Ο Ομπράντοβιτς είναι μια λίγκα μόνος του και θεωρώ πως ο Αταμάν είναι ο κορυφαίος στην Ευρώπη και ο πιο πετυχημένος την τελευταία πενταετία. Μοιράζεται την ίδια φιλοσοφία μαζί μου και πιστεύω πως θα φτιάξουμε κάτι ωραίο. Με τον Λάσο υπήρχε μια επικοινωνία, δεν μας απέρριψε. Η επιλογή μας ήταν ο Αταμάν».

Για τον Σλούκα και τις μεταγραφές: «Αυτό το καλοκαίρι έγιναν πολλές προσπάθειες. Προσπαθήσαμε να φέρουμε και τον Καμπάτσο και τον Ταβάρες, και τον Σλούκα και τον Βιλντόζα. Ήταν μια δύσκολη περίπτωση. Αισθάνθηκα άσχημα στην αρχή της περιόδου με την αντιμετώπιση κάποιων αθλητών και των ατζέντηδων.

Φάγαμε πολλά "Χ" αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Η εξυπνάδα του Αταμάν έκανε το Plan Z ή όποιο γράμμα θέλετε να δείχνει ότι κουμπώνει σωστά και φτιάχνει μια ομάδα που θα κάνει τον κόσμο ευτυχισμένο. Για τις μεταγραφές τα ξέρει ο προπονητής. Φέτος είπαμε πως δεν υπάρχει μπάτζετ, πάρε ό,τι θέλεις. Εγώ διαχρονικά ακούω τον προπονητή. Αυτή τη στιγμή έχουμε την ομάδα που έχουμε. Ενδεχομένως την έχουμε πληρώσει λίγο παραπάνω. Αλλά θέλω να πιστεύω πως θα έρθουν ξανά οι στιγμές πως οι παίκτες θα έρθουν στον ΠΑΟ χωρίς να τους νοιάζει το οικονομικό. Έχει γίνει και αυτό τώρα τελευταία... Ο ένας παίκτης έφερε τον άλλο, είναι ένα ντόμινο.

Ο Σλούκας έχει πάει σε 10 F4, έχει αυτό ήθος. Βοηθάει να προσεγγίσεις άλλους. Παλαιότερα ήταν ο Ζέλικο, τώρα είναι κάποιοι άλλοι. Ο στόχος είναι να είναι ο Παναθηναϊκός 1η επιλογή. Τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να ήταν ή Ρεάλ ή ο ΟΣΦΠ. Θέλουμε οι παίκτες να θέλουν να έρχονται στον Παναθηναϊκό. Πάντως, από όλα τα "Χ" που φάγαμε φέτος, αγωνιστικά με πόνεσε περισσότερο αυτό του Ουίλι Ερνανγκόμεθ».

Για τον Ομπράντοβιτς και το αν θα μπορούσε να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό: «Ο Ζέλικο είναι ένας άνθρωπος που διαχρονικά εκτιμώ πάρα πολύ. Έχουμε ζήσει αμέτρητες στιγμές χαράς και στεναχώριας και σε προσωπικό επίπεδο. Το 2012 πήρε μια απόφαση, που με στεναχώρησε. Όμως, υπάρχει σεβασμός. Αν δεν υπήρχαν κακόβουλοι άνθρωποι να προσπαθούν με κάθε ευκαιρία με ψέματα να διαταράξουν αυτή τη σχέση ενδεχομένως δεν θα υπήρξε και κανένα σκαμπανέβασμα. Σε κάθε τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" πάντα θέλω την ομάδα του Ομπράντοβιτς. Πάντα λέει "Δημήτρη θα είμαι εκεί". Υπάρχει τεράστιος σεβασμός. Θα τολμήσω να πω ότι ο ΠΑΟ είναι πάνω από πρόσωπα και θέλει πάντα το καλύτερο. Νομίζω αυτό απαντάει την ερώτηση».

Για την αποχώρηση του Παπαγιάννη: «Με πόνεσε προσωπικά. Όσα χρόνια ζω τέτοια προδοσία δεν έχω ξαναβιώσει ποτέ στη ζωή μου. Ποτέ, ποτέ, ποτέ. Μόνο προδοσία ταιριάζει σε αυτή την υπόθεση. Συνεχίζω να τον αγαπάω και θα τον αγαπάω για πάντα. Δεν θα αλλάξω γνώμη επειδή δεν είχε το σθένος να υποστηρίξει την απόφασή του. Υποσχέθηκα στον πατέρα του όταν μου τον έφεραν σπίτι μου 15 ετών ότι θα τον προσέξω και θα το κάνω για πάντα.

Αν δεν υπήρχαν ο Ιτούδης και ο Σπανός μπορεί να ήταν εδώ ο Γιώργος. Ο Παπαγιάννης για εμένα είναι παικταράς. Το θέμα του είναι ότι επηρεάζει πολύ. Αφήνει το γύρω - γύρω να του πειράζει το μυαλό του. Είναι εξαιρετικό παιδί, έχει καρδιά μικρού παιδιού, εξαιρετικός αθλητής. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πιτίνο τον έκανε να πετάει. Μακάρι μια μέρα να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, χωρίς αυτόν που αυτοαποκαλείται ατζέντης δίπλα του. Ο ΠΑΟ θέλει τους καλύτερους, ο Γιώργος είναι από τους καλύτερους. Στο μυαλό μου πάντα θα είναι στόχος μας.

Τις αποφάσεις τις παίρνει ο προπονητής. Ο προπονητής τον ήθελε, τον είχε πρώτο στόχο. Είχα πει το πλάνο μου στον Γιώργο και είχα πάει σε εκείνον πρώτα. Πήγαμε στην ταβέρνα στο "Συρτάκι" στο Σούνιο, του είπα πως είναι προτεραιότητα. Μου είπε πως ήθελε μόνο Παναθηναϊκό ή ΝΒΑ και να μην ακούω για Φενέρμπαχτσε και τα λοιπά. Anyway... Μίλησα και με τον ίδιο όταν έφυγε, μου έστειλε ένα μήνυμα για να μου εξηγήσει τους λόγους που ήθελε να φύγει. Στην ηλικία που είμαι καταλαβαίνω πότε κάποιος λέει αλήθεια και πότε όχι. Καλή επιτυχία να έχει ο Γιώργος. Δυστυχώς με τον ατζέντη που έχει, τον προπονητή που πήγε και το περιβάλλον του θεωρώ πως θα έχει δυσκολίες μπροστά του. Αλλά, του εύχομαι το καλύτερο».

Για τον Ιτούδη: «Έχω εκφραστεί από το 2012. Δείτε τι είχα πει. Έντεκα χρόνια μετά οι μάσκες πέφτουν. Οι μάσκες πάντα πέφτουν, αρκεί να έχεις την υπομονή και να βλέπεις διαχρονικά ποιοι επιβεβαιώνονται. Τα πάντα βγαίνουν στην επιφάνεια. Το θέμα είναι να βλέπεις ποιοι επιβεβαιώνονται και ποιοι είναι παρτάκιδες. Οι μάσκες πέφτουν για όλους. Ο χρόνος δεν αφήνει κανέναν».

Για την ελληνοποίηση του Ουόκαπ και τους αδελφούς Αγγελόπουλους: «Ως Έλληνα με ενοχλεί πάρα πολύ. Ως Παναθηναϊκός θα πω το εξής. Θα πρέπει να αρχίσετε να συνηθίζετε τις πιο light αντιδράσεις. Θέλουμε την ανάπτυξη του μπάσκετ. Δεν μπορούμε να παίζουμε σε ένα πρωτάθλημα που οι περισσότερες ομάδες δεν βγαίνουν. Δεν γίνεται στην Ευρωλίγκα το άθλημα να φέρνει ζημιά. Δεν θέλω καμία αντιπαλότητα. Μακάρι να καταλάβουν οι κ. Αγγελόπουλοι τι κρατάμε εγώ και εκείνοι στα χέρια μας. Ό,τι γίνεται λάθος ευθυνόμαστε εκείνοι και εγώ. Κρατάμε όλο το ελληνικό μπάσκετ, δεν γίνεται να βρωμάει και να μην έχουμε ευθύνη. Τους κάνω κάλεσμα να κάτσουμε κάτω να δούμε πώς θα φτιάξουμε το προϊόν.

Είμαι βέβαιος πως τους ενοχλούν πράγματα. Έκατσαν να αλλάξουμε τον Μπερτομέου. Δεν είχαν κάποιο παράπονο, αλλά τους ενδιαφέρει το μπάσκετ. Ας κάτσουμε και ας βρούμε τον τρόπο. Θα θίξω τις θέσεις, όχι κάποιον σε προσωπικό επίπεδο. Οι πρόεδροι ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ δεν είναι τίποτα μπροστά μας. Εκείνοι και εγώ επενδύουμε. Στόχος μου είναι να κάνω κερδοφόρο τον Παναθηναϊκό. Όπως είμαι παντού πρωταθλητής, έτσι θέλω και εδώ. Δεν είναι πρωταθλητής όποιος βάζει 15-20 εκατ. από την τσέπη του αλλά μαλ@κας.

Να φτιάξουμε το μπάσκετ, να μην κρυβόμαστε πίσω από τους οργανωμένους ή τους διαιτητές. Ξέρω πως όλοι οι μεγάλοι διαιτητές εξαφανίζονται και υπάρχει κενό μέχρι τους επόμενους, που δεν έχουν ποτιστεί από το δηλητήριο της ΚΕΔ. Θέλουμε να είναι στην άκρη, δεν μας νοιάζουν τα ονόματά τους. Μόνο με 50-50 διαιτησία θα φτιάξει το προϊόν. Λάθη θα γίνουν, το θέμα είναι στο τέλος είναι να μην υπάρχει ανισορροπία. Ας κάτσουμε και με τον ΕΣΑΚΕ και με την ΕΟΚ να δούμε πώς θα φτιάξουμε το προϊόν. Στην Ευρώπη, ΠΑΟ - ΟΣΦΠ - Μακάμπι φέρνουμε τα περισσότερα έσοδα. Πολλά θέματα δεν έχουμε στην Ελλάδα να τσακωνόμαστε ήδη; Ας προσπαθήσουμε μέσω του αθλητισμού να το αλλάξουμε αυτό. Ας χρησιμοποιήσουμε τον αθλητισμό και το γήπεδο για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.