Δαμιανάκης: «Στο Γεντί Κουλέ ένιωσα σαν... παίκτης του ΟΦΗ»

Special

Ο Μπάμπης Δαμιανάκης μιλάει στο Capitano.gr για την πρόσφατη εμπειρία του ως αντίπαλος του ΟΦΗ, την… περιπέτεια με την ομάδα της Βέροιας, την ατομική του βελτίωση ενώ αναφέρεται και στην περίπτωση της φυγής του στο εξωτερικό

Κατ αρχάς, μετά την περιπέτεια σου με την Βέροια βρίσκεσαι Ηράκλειο πλέον.

Ναι. Ήρθα πριν λίγες ημέρες. Μετά την διάλυση της ομάδας, περιμένω όπως και οι υπόλοιποι παίκτες της Βέροιας την απόφαση της ΕΠΟ αν θα μας δώσει ένα περιθώριο κάποιον ημερών ώστε να βρούμε κάποια ομάδα να συνεχίσουμε να παίζουμε. Να μην περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι.

Πότε θα το γνωρίζετε;

Από μέρα σε μέρα. Ίσως και την Δευτέρα (σ.σ σήμερα)

Πως έφτασε η Βέροια στην διάλυση;

Παρ ότι οι συνθήκες ήταν καλές, καλό προπονητικό κέντρο, υπήρχαν οικονομικά θέματα γι αυτό και διαλύθηκε η ομάδα. Είχαμε μείνει 14 παίκτες, η ομάδα δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Πιστεύεις ότι έκανες λάθος με την απόφαση να πας στην Βέροια; Μήπως βιάστηκες;

Όχι καθόλου, δεν νομίζω ότι βιάστηκα. Όταν παίρνω μια απόφαση, σωστή η λάθος την υπερασπίζομαι. Είχα στόχο να βελτιώσω κάποια πράγματα από πέρυσι, και το πέτυχα. Ήμουν πολύ καλύτερος, ατομικά και πνευματικά. Σκόραρα και δύο φορές, πέρυσι ένα γκολ στα διπλάσια παιχνίδια.

damianakis.JPG#asset:3822


Καλύτερη η εμπειρία εκεί, από ότι στον ΑΟΧ την προηγούμενησεζόν;

Καμία σχέση, παρ ότι έπαιξα αρκετά παιχνίδια και στον ΑΟΧ, οργάνωση δεν υπήρχε. Δεν θέλω να θυμάμαι την περσινή περιπέτεια. Μετά τον ΟΦΗ, στην ΑΕΛ πέρασα επίσης πολύ καλά. Έχω ευχάριστες εμπειρίες από την Λάρισα. Ένιωσα και εκεί σαν να είναι οικογένεια μου.

Τι δεν πήγε καλά στην ΑΕΛ και δεν έμεινες στην ομάδα;

Κοίτα, την πρώτη χρονιά έκανα καλή προετοιμασία, μετά με τον Άγγελο Αναστασιάδη, έκανα ένα λάθος σε ένα φιλικό και ουσιαστικά, έμεινα εκτός ομάδας.Τελικά, αποφάσισα να πάω σε μια ομάδα για να παίζω. Έτσι αποδέχτηκα την πρόταση του ΑΟΧ.

Πρόσφατα αντιμετώπισες τον ΟΦΗ στο ‘’Γεντί Κουλέ’’, μίλησε μου για τα συναισθήματα σου.

Ανεκτίμητα συναισθήματα. Να σου πω την αλήθεια, όταν μπαίνω σε αυτό το γήπεδο, συγκινούμαι λίγο. Μου έρχονται αναμνήσεις όταν πήγαινα παλιά στο γήπεδο σαν φίλαθλος. Πρώτη φορά έπαιξα αντίπαλος όταν έπαιζα στον ΑΟΧ. Έχω περάσει πολλές στιγμές στον ΟΦΗ, οι περισσότερες όμορφες. Πριν δύο εβδομάδες, όταν μπήκα στο ''Γεντί Κουλέ'' με την φανέλα της Βέροιας, ένιωσα σαν παίκτης… του ΟΦΗ. Σαν να γύρισα στο σπίτι μου. Αυτό το πράγμα, να δω τον κόσμο και όλα αυτά. Όμως, είμαι επαγγελματίας και μετά το σφύριγμα του διαιτητή, έπρεπε να αγωνιστώ για την ομάδα που ήμουν. Είναι η δουλειά μου.

(Ο Μπάμπης Δαμιανάκης μαζί με τον συντάκτη του Capitano.gr, Γιάννη Χαμαλάκη)

IMG-61d61c70ceff8bc5ef1384cab410f155-V.jpg#asset:3817


Πως βλέπεις τον ΟΦΗ;

Από την αρχή πίστευα ότι ο ΟΦΗ θα είναι στις δύο πρώτες ομάδες. Το καλό είναι ότι πλέον η ομάδα είναι μια οικογένεια, πριν λίγο καιρό ήταν λίγο στα χαμένα, τώρα δείχνει καλά. Η ομάδα έχει βρεθεί, είναι σαν πλοίο που έχουν βρει τον καπετάνιο, με προορισμό την Α’ Εθνική. Νομίζω θα ανέβει μαζί με τον Άρη.

Άποψη για την Football league; Καλύτερη φέτος;

Κάποιες ομάδες έχουν φέρει καλύτερους παίκτες από πέρυσι. Ίσως

Αν, τελικά γίνει σας δώσουν την δυνατότητα να ενσωματωθείτε από τώρα σε κάποια ομάδα, τι σκέφτεσαι;

Περιμένω την απόφαση και θα δω τι επιλογές θα έχω. Αυτή την περίοδο είναι δύσκολο, κυρίως για αμυντικό. Θα αποφασίσω ότι είναι καλύτερο για μένα

Θέλεις να μείνεις Ελλάδα ή εξωτερικό;

Ναι, το είχα πει και πέρυσι ότι το σκέφτομαι. Αν προκύψει κάτι καλό, θέλω να φύγω. Πιστεύω θα πάρω και εμπειρίες και νοοτροπία, θα αλλάξω παραστάσεις. Νομίζω ότι παίρνεις πράγματα στο εξωτερικό και σε χαρακτήρα.

Ότι καλύτερο σου εύχομαι, ευχαριστώ.

Να σαι καλά. Εγώ σε ευχαριστώ!

237252.jpg#asset:3823

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.