Δελάκης στο Livetalks: "Ηράκλειο" και Τείχη περπατάνε μαζί

22:36 | 12/08/2020

Με αφορμή την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για την λειτουργία των γηπέδων τένις

Στον δρόμο δηλαδή για την συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής για το "ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α", ο μεγάλος στόχος είναι ένας: "Να αναδείξουμε πώς αθλητισμός, Ηράκλειο και Τείχη περπατάνε μαζί" υπογράμμισε στο Livetalks ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών "ΗΡΑΚΛΕΙΟ", κ. Μιχάλης Δελάκης.

Σχολιάζοντας το ομόφωνο "ναι" του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στο ψήφισμα το οποίο κατέθεσε (Δείτε ΕΔΩ), ο κ. Δελάκης δεν έκρυψε τη συγκίνησή του: " Ήταν συγκινητική η αγάπη των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου. Λάβαμε ένα μήνυμα, που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες για εμάς. Η στήριξη και η εμπιστοσύνη που εισπράττουμε πρέπει να επιστρέψει στην πόλη. Το ΗΡΑΚΛΕΙΟ βρίσκει και θα βρει τρόπους να την επιστρέψει".

Όπως τόνισε ο κ. Δελάκης, "είμαστε πάντα απλωμένο με το χέρι για συνεργασία. Έφτασε η ώρα που πρέπει να γίνουν τα έργα, αλλά πρέπει να διασφαλίζεται και η λειτουργία του Ομίλου Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών. Συζητάμε να βρούμε τον τρόπο".

Ο πρόεδρος του Ομίλου ξεκαθάρισε ότι "το ΗΡΑΚΛΕΙΟ δεν έχει καμία διάθεση να ζητήσει ιδιοκτησία του χώρου. Η χρήση του έχει παραχωρηθεί για καλό σκοπό. Και ο καλός σκοπός φαίνεται 92 χρόνια. Ο κάθε Ηρακλειώτης βιώνει μέσα του ότι εκεί γίνεται μία σοβαρή δουλειά".

Ανέφερε επίσης ότι "δεν είχαμε καμία ενημέρωση πότε θα γίνει το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) για να πάμε να στηρίξουμε τις απόψεις μας" και πέταξε το... μπαλάκι σε όσους (τυχόν) διαφωνούν: " Εάν η πόλη και οι Υπηρεσίες θέλουν να κλείσουν τον χώρο, ας το κάνουν ευθέως".

Ο κ. Δελάκης αισθάνεται "τεράστια την ευθύνη που παίρνουμε από τους πολίτες, από το Περιφερειακό και το Δημοτικό Συμβούλιο". Μαζί με τους συνεργάτες του, αναζητούν τη χρυσή τομή ώστε να ξεκινήσουν τα έργα και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Ομίλου, προκειμένου "στο άμεσο μέλλον να γίνει αυτός ο χώρος γίνει όπως πραγματικά τον φανταζόμαστε".

Η αρμονική συνύπαρξη των Τειχών και των εγκαταστάσεων θα μετατρέπει το ιστορικό αυτό σημείο "που είναι ήδη ένας χώρος αθλητικού πολιτισμού, σε ένα φάρο για να λάμψει ακόμα περισσότερο" υποστήριξε ο κ. Δελάκης, λέγοντας ακόμη πως "ο χώρος αυτός θα λειτουργήσει με βλέμμα προς τα εμπρός, θα γίνει ένα ορόσημο για το Ηράκλειο: Θα συνδέσει το λιμάνι με την πόλη".

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.