Δέλλας: «Θέμα αξιοπρέπειας τα πλέι άουτ»

16:08 | 27/03/2024

Οσα είπε ο προπονητής του ΟΦΗ στη καθιερωμένη συνάντηση με τους δημοσιογράφους.

Ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε μετά την προπόνηση της Τετάρτης για το πως προετοιμάζεται ο ΟΦΗ ενόψει Ατρομήτου, για το κίνητρο των πλέι άουτ, αλλά και για τα σχέδια του ώστε να ρίξει στο γήπεδο και άλλα παιδιά που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ

Για το πως κυλάει η προετοιμασία με τα προβλήματα και τις απουσίες ενόψει Ατρομήτου: «Σίγουρα ότι διακόπηκε το πρωτάθλημα δεν ήταν καλό αλλά όσον αφορά τις απουσίες τα αφήνω πίσω, αφού είμαι της άποψης ότι αυτοί που είναι παρόντες είναι και οι σημαντικοί. Σίγουρα έλειψαν κάποια παιδιά, όμως δουλέψαμε καλά. Νομίζω όλο αυτό το διάστημα στις προπονήσεις είδα όρεξη από τα παιδιά και το ζητούμενο είναι να το δούμε αυτό το Σάββατο στο γήπεδο. Παίζουμε στην έδρα μας, θέλουμε τον κόσμο να είναι κοντά μας όπως ήταν στο τελευταίο εντός έδρας και να προσπαθήσουμε να τους κάνουμε πάλι χαρούμενους».

Για το πως μπορεί να κρατήσει ο ίδιος στην «τσίτα» τους ποδοσφαιριστές: «Δεν νομίζω ότι είναι θέμα κινήτρου, αλλά θέμα αξιοπρέπειας δικιάς μας, αναλογιζόμενοι το τι έχει συμβεί μέσα στην χρονιά νομίζω ότι θα πρέπει να αποδείξουμε εμείς οι ίδιοι στους εαυτούς μας, στον κόσμο μας ότι αυτό που γινόταν πριν ανήκει στο παρελθόν και αξίζουν καλύτερα πράγματα για το μέλλον. Από εκεί και πέρα σας είπα είναι όλα δύσκολα παιχνίδια και αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε την δικιά μας δομή που έχουμε καταφέρει να περάσουμε αυτό το διάστημα και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να μας φύγει το «άγχος» από τα παιδιά, ώστε να μπορέσουμε να αποδώσουμε καλύτερα».

Για το αν είναι οδηγός το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Κηφισιά: «Σας είπα και μετά το παιχνίδι ότι υπήρχε προσπάθεια και αυτό που ζητήσαμε από τα παιδιά να κάνουμε, όμως αυτό που μας έλειψε ήταν το γκολ, το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, ενέργεια και αυτά προσπαθούμε μέρα με την ημέρα να τα διορθώσουμε. Σε κάθε μας θέλω να πηγαίνουμε για τη νίκη, αυτό είναι το σκεπτικό μου, ειδικά στα play outs είναι αυτού του επιπέδου και ένας βασικός παράγοντας για εμένα είναι το κομμάτι έδρα, που έδρα σημαίνει σπίτι και πρέπει να το προστατέψουμε όπως και να χει»

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια στην πρεμιέρα με την Κηφισιά: «Σίγουρα δεν μπορώ να μην πω ότι δεν ήμουν ευχαριστημένος από την προσπάθεια ή από αυτά που ζητήσαμε από τα παιδιά στο τακτικό κομμάτι τουλάχιστον, αλλά πάντα ψάχνεις να βελτιώνεσαι και ψάχνεις να βρεις τι έφταιξε, τι μπορούμε να βελτιώσουμε, τι να κάνουμε καλύτερα και κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Δεν πάει να πει ότι επειδή ήμασταν τακτικά καλοί, δεν σημαίνει ότι θα είναι έτσι και στο επόμενο. Και εκεί πρέπει πάλι να προσπαθήσεις και βέβαια να βελτιώσεις αυτό που σας είπα και παραπάνω. Αυτή είναι η διαδικασία».

Για τον Αποστολάκη και αν είναι ένα μήνυμα για τα υπόλοιπα παιδιά της Κ19: «Σίγουρα αν ψάξετε λίγο στο παρελθόν μου, είμαι υπέρ των νέων παιδιών αλλά, υπάρχει και ένα αλλά εδώ. Να μου δώσουν τα ίδια το δικαίωμα να μπορέσω να τα χρησιμοποιήσω. Πάντα είμαι σε επικοινωνία με τα τμήματα υποδομής, σίγουρα υπάρχουν παιδιά και έρχονται και άλλα και αυτό είναι ένα ζητούμενο παραπάνω. Να μπορέσουμε να ξεμπλέξουμε γρήγορα από αυτή την διαδικασία, ώστε να δούμε και άλλα παιδιά σε άλλες θέσεις που έχω στο μυαλό μου. Αυτά όμως είναι στο μέλλον τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι που είναι δύσκολο με τον Ατρόμητο και θα πρέπει τα επόμενα δύο παιχνίδια που έχουμε στην έδρα μας να κάνουμε το απόλυτο και από εκεί και πέρα θα έχουμε να συζητήσουμε πολλά πράγματα».

Για το αν είναι κέρδος ο Αποστολάκης: «Αν το είδατε ο Αποστολάκης μπήκε σταδιακά, δεν μπήκε αμέσως. Η γνώμη μου είναι ότι ένα νέο παιδί θα πρέπει να βοηθηθεί από την ομάδα πρώτα και μετά να βοηθήσει ο ίδιος. Η παρουσία του πριν νομίζω ότι του έκανε και κακό. Όπως είδατε είναι ο Αποστολάκης, ο Θεοδοσουλάκης, ο Αδαμάκης, ο Κουτεντάκης που είναι μαζί μας καθημερινά που εύχομαι να τους δώσω την ευκαιρία να παίξουν και να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να βρίσκονται στην ομάδα ή και τα τέσσερα παιδιά που ήταν από την ακαδημία στις προπονήσεις μαζί μας και θα είμαστε συνέχεια σε επικοινωνία για να έχουμε πλήρη εικόνα, όμως αυτά είναι για το μέλλον τώρα πρέπει να είμαστε λίγο ρεαλιστές και να κοιτάξουμε το παρών, το πως θα μπορέσει η ομάδα να απελευθερωθεί»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.