Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Εύβοια: Πέντε οι νεκροί και δύο οι αγνοούμενοι

14:18 | 09/08/2020

Στα Ψαχνά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Πέντε είναι οι νεκροί και δύο οι αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής ο Νίκος Χαρδαλιάς, από τα Ψαχνά όπου έχει μεταβεί.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένα μωράκι ηλικίας 8 μηνών, το οποίο έκανε διακοπές με τους γονείς του στα Πολιτικά, περιοχή που επλήγη με σφοδρότητα από τη φονική κακοκαιρία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, νεκροί είναι δύο ηλικιωμένοι από τα Πολιτικά, καθώς και άλλα δύο άτομα που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται στην Εύβοια όπου μετείχε προ ολίγου σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Βασιλικών με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, δημάρχους και επικεφαλής των δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για μεγάλη καταστροφή στην περιοχή και για ακραία καιρικά φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει.

«Όλα γίνανε πολλά ξαφνικά αλλά ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε» είπε ο κ. Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία συνεργάστηκε με τους Δημάρχους και τους τοπικούς φορείς για να αποφευχθούν τα χειρότερα.


Πηγή:
www.cretalive.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.