Δεν είναι ότι δεν έχει…

Απόψεις

Μια νίκη είναι δεδομένο ότι θα δώσει άλλη ψυχολογία και… cojones στον ΟΦΗ.

Ο Γιάννης Ποτουρίδης είπε χωρίς να ψάξει για δικαιολογίες τη γνώμη του για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Χρειάζεται πράγματι… κότσια για να πάρεις τόσο σημαντικά ματς, ωστόσο τα πράγματα είναι ως ένα σημείο ξεκάθαρα στον Όμιλο. Τα περισσότερα κακά, δηλαδή, για τον ηρακλειώτικο σύλλογο ξεκινάνε από την έλλειψη αυτοπεποίθησης και την άσχημη ψυχολογία. Αν η ομάδα του Παπαδόπουλου είχε καταφέρει να πάρει περισσότερες νίκες, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Επειδή, όμως, με το «αν» δουλειά δε γίνεται, ο ΟΦΗ καλείται ν’ αντιμετωπίσει τα δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί.

Δεν είναι ότι δεν έχει πάθος ή καρδιά. Ακόμη και στο… Βατερλό με τον Άρη, αλλά και στους αφιλόξενους Ζωσιμάδες και παρά τα σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, οι παίκτες του έπαιξαν ψυχωμένα και πάλεψαν για το «τρίποντο». Καμιά φορά, ωστόσο, τα παραπάνω στοιχεία δεν αρκούν από μόνα τους, καθώς μπροστά τους υψώνεται η μεγάλη ανάγκη για βαθμούς, που δημιουργεί άγχος.

Οι πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες για «τρίποντο» έχουν φέρει αυτή την κατάσταση, ωστόσο στον ΟΦΗ πρέπει να μάθουν πλέον να ζουν… υπό πίεση, αφού έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος. Δεν είναι ψέμα, εξάλλου, πως αρκετά από τα παιχνίδια που έχουν δώσει οι «ασπρόμαυροι» τα προσεγγίζουν σωστά, αλλά στο φινάλε δεν παίρνουν τίποτα. Οφείλουν, επομένως, ν’ αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο κομμάτι με προσοχή και υπευθυνότητα. Γιατί είναι βέβαιο ότι μια νίκη θα δώσει άλλη ψυχολογία και… cojones. Και αυτή  η νίκη θα πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατό.

ΑΠΟ ΤΑ 78 ΣΤΑ 73 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ

Και μέσα σ’ αυτό τον «κυκεώνα» των… εσωτερικών αναζητήσεων που έχει πέσει η ομάδα όλο αυτό το διάστημα, έρχονται και οι συγκυρίες να συνθέσουν με γλαφυρό-σχεδόν γραφικό –τρόπο το όλο τραγικό «σκηνικό». Κόντρα στον Άρη το παιχνίδι χάθηκε σε 78 δευτερόλεπτα. Το Σάββατο (01/12) τα δευτερόλεπτα που «πλήγωσαν» τον Όμιλο ήταν 73’. Τόσα μεσολάβησαν από την ωραιότερη ίσως φετινή δημιουργία των «ασπρόμαυρων» και τη χαμένη ευκαιρία του Πλατέλλα μέχρι το γκολ του Αθανασιάδη.

Κυριακίδης και Κοροβέσης «έκρυψαν»  την μπάλα, αλλά η κατάληξη δεν ήταν η ευτυχής, αφού το σουτ του 30χρονου μεσοεπιθετικού πέρασε άουτ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην επόμενη φάση ο Κλάους επέστρεψε στα γκολ σε ματς Super League από τις 26 Μαΐου του 2016 ή έπειτα από 2.049 αγωνιστικά λεπτά ή μετά από 32 αγώνες. Αντί, έτσι, να γίνει το 2-0, ήρθε το 1-1. Οι συγκυρίες που λέγαμε…

Υ.Γ.: Θα’ χει, πάντως, τη δική του πλάκα… Να νικήσει, δηλαδή, ο ΟΦΗ τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή (09/12) και μετά από 13 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα να έχει κερδίσει μόνο τους «αιώνιους».

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.