Δεν ήταν εύκολο, το έκανε…

Απόψεις

Δεδομένη θεωρούσαν πολλοί εκ των προτέρων τη νίκη του ΟΦΗ επί της Βέροιας λόγω των προβλημάτων που είχε, όμως μόνο έτσι που δεν ήταν τα πράγματα.

Η ομάδα της Ημαθίας από την αρχή της αναμέτρησης έδειξε πως όσο μπορούσε και βάσει των πολλών προβλημάτων που είχε, θα προσπαθούσε να προβάλει σθεναρή αντίσταση στον ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην αναμέτρηση με φανερή τη διάθεσή τους να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ το οποίο θα τους άνοιγε το δρόμο προς τη νίκη, όμως στην πρώτη μεγάλη στιγμή που τους παρουσιάσθηκε είχαν την ατυχία να δουν τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι, μετά το φάουλ του Ντίνα. 

Παρά τη νευρικότητα που έβγαζε στο παιχνίδι του ο ΟΦΗ, έδειχνε πως μπορούσε να βρει τις λύσεις απέναντι στην σκληροτράχηλη Βέροια. Σκληρά μαρκαρίσματα, στο όριο του αντιαθλητικού από τους φιλοξενούμενους, τα οποία παρέσυραν τους παίκτες του Ομίλου και δεν τους έδιναν τη δυνατότητα να ηρεμήσουν το παιχνίδι τους και να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. 

Και ενώ το δεύτερο δοκάρι, αυτό του Μάνου στο 34’ σε συνδυασμό με τις αναξιοποίητες προσπάθειες που είχαν οι γηπεδούχοι, άρχισαν να… ενοχλούν προς στιγμή και να προμηνύουν… κακό οιωνό, ήρθαν τα γκολ στο 41’ του Κουτσιανικούλη και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου του Βουό με το εύστοχο πέναλτι που κέρδισε ο Μάνος και αποκατέστησαν την τάξη και την ηρεμία. 

Το τρίτο γκολ με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου στην επανάληψη, απλά έβαλε τη σφραγίδα της νίκης του ΟΦΗ και του έδωσε το δικαίωμα να κάνει μια πιο χαλαρή διαχείριση του αγώνα. Εκεί κάπου, με τον ρυθμό να έχει πέσει, πέρασε στον αγώνα στο ντεμπούτο του με τα ασπρόμαυρα ο Ζοζέ Κοέλιο. 

Ο Πορτογάλος στην πρώτη του παρουσία με τη νέα του ομάδα δεν θάμπωσε. Έχει όμως ελαφρυντικά, καθώς ούτε ο ρυθμός του αγώνα ήταν τέτοιος που θα τον έκανε να ξεχωρίσει, ούτε ο ίδιος έδειξε πως έχει εγκλιματιστεί ακόμα στο νέο του αγωνιστικό περιβάλλον. Παρόλα αυτά έδειξε πως έχει την ηρεμία να διαχειρίζεται σωστά τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, κάτι που προμηνύει πως οι βοήθειες που θα δώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην ομάδα θα είναι πολύτιμες. 

Τώρα για τη νέα τριάρα σε εντός έδρας παιχνίδι που πέτυχε ο ΟΦΗ, πέμπτη στη σειρά μετά τους αγώνες με Κισσαμικό, Δόξα Δράμας, Απόλλωνα Πόντου και ΑΕ Καραϊσκάκης, μόνο στη σφαίρα του… ανεξήγητου δεν ανάγεται. Η δυναμική που δίνει στον ΟΦΗ η έδρα, το φορμάρισμα των Μάνου και Κουτσιανικούλη, η άμεση προσαρμογή του Βουό, αλλά και γενικά η καλή αγωνιστική παρουσία στα εντός έδρας ματς, δίνουν πειστικότατη εξήγηση. Τυχαίο ίσως ήταν το 3-0 με τη Βέροια, καθώς αν ήταν τυχερός ο ΟΦΗ στις φάσεις με τα δύο δοκάρια, το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο… 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.