Δεν πίστεψαν πως μπορεί να το γυρίσει ο Νταμπράουσκας

ΟΦΗ

Η αλλαγή στάσης και η στήριξη που μετατράπηκε σε απογοήτευση.

Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις το «μάρμαρο» το πληρώνει ο προπονητής. Ο ΟΦΗ πήγε στη δύσκολη απόφαση και κατέληξε στο «διαζύγιο» με τον Βάλντας Νταμπράουσκας, το οποίο θα επισημοποιηθεί τις επόμενες ώρες.

Τι έγινε κι από τη στήριξη της διοίκησης στον Λιθουανό προπονητή, φτάσαμε στο φινάλε της συνεργασίας; Θυμίζουμε πως πριν από λίγο καιρό ο Μηνάς Λυσάνδρου είχε στηρίξει, στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους στο ΒΑΚ, τον Βάλντας Νταμπράουσκας και μάλιστα είχε αποκαλύψει πως είχε γίνει η πρώτη κουβέντα για ανανέωση του συμβολαίου. Από τότε έως και σήμερα μεσολάβησε ένας Βόλος κι ένας Παναθηναϊκός, μία ισοπαλία και μία ήττα, αλλά και η συνέχιση του αγωνιστικού κατήφορου του ΟΦΗ.

Δεν είναι η βαθμολογική του θέση -δύο βαθμούς απέχει από τα πλέι οφ- αλλά η αίσθηση πως ο Νταμπράουσκας δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει το τσιπάκι. Δεν τέθηκε θέμα ικανοτήτων, αυτό είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα. Η ουσία ήταν στο κλίμα της ομάδας και πως είχαν διαμορφωθεί τα αποδυτήρια. Οπως λέμε στην καθομιλουμένη, τους είχε πάρει όλους από κάτω.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που στον ΟΦΗ θεώρησαν πως δεν φαίνεται να μπορεί ο Νταμπράουσκας να αλλάξει την κατάσταση και με δεδομένο πως ακολουθεί το κρίσιμο παιχνίδι με την Κηφισιά για το Κύπελλο, το οποίο είναι ένας από τους στόχους της ομάδας -η πορεία τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά- πάρθηκε η απόφαση να μπουν τίτλοι τέλους και να αρχίσει η αναζήτηση για νέο προπονητή.

Ο Νταμπράουσκας σε αυτούς τους 14 μήνες στον ΟΦΗ άφησε το δικό του αποτύπωμα. Αγαπήθηκε, αποθεώθηκε, αλλά στήθηκε και στον τοίχο και με δική του ευθύνη. Η συνεργασία φτάνει στο τέλος της, οι ιστορικοί του μέλλοντος θα κρίνουν αν η απόφαση είναι σωστή ή λάθος, δεδομένα όμως ο ΟΦΗ γυρίζει σελίδα και καλείται να βγάλει αντίδραση σαν ομάδα και σαν οργανισμός για να έρθει μία καλύτερη συνέχεια.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.