Derby della Capitale... Ευρώπης

15:30 | 05/04/2024

Το ντέρμπι της Ρώμης ή "Derby della Capitale", όπως είναι επίσης γνωστό, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το διάστημα 5-8 Απριλίου η Serie A.

Η Ρόμα υποδέχεται -ως τυπικά γηπεδούχος- τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο», με τις δύο ομάδες να χρειάζονται το «τρίποντο», στην προσπάθεια που καταβάλλουν για μια θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου. Οι «τζιαλορόσι», οι οποίοι είναι πέμπτοι στην κατάταξη και αήττητοι στους τελευταίους έξι αγώνες πρωταθλήματος (4-2-0), θέλουν τους τρεις βαθμούς για να διατηρηθούν σε... τροχιά Champions League, δεδομένου ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως η Ιταλία θα «βγάλει» και πέμπτη ομάδα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Όμως, το ντέρμπι της Ρώμης έρχεται σε μια... δύσκολη χρονική στιγμή για τη Ρόμα, η οποία λίγες ημέρες μετά (11/4) αντιμετωπίζει τη Μίλαν, στον πρώτο μεταξύ τους «εμφύλιο» για τα προημιτελικά του Europa League. Από την πλευρά τους, οι «αετοί», οι οποίοι ηττήθηκαν μεσοδβόμαδα 2-0 από τη Γιουβέντους στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, καλούνται να ανασυνταχθούν και να νικήσουν τη... μισητή «συμπολίτισσα», προκειμένου να μη χάσουν έδαφος στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού «εισιτηρίου» (και) από το πρωτάθλημα.

Στο μεταξύ, Μίλαν και Γιουβέντους υποδέχονται Λέτσε και Φιορεντίνα, αντίστοιχα, ενώ η Μπολόνια θα επιδιώξει να κάνει ακόμη ένα βήμα για την έξοδο στο νέο Champions League αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Φροζινόνε, η οποία ωστόσο έχει ανάγκη τους βαθμούς, καθώς βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η (απερχόμενη) πρωταθλήτρια Νάπολι αναμετράται εκτός έδρας με τη Μόντσα, ενώ η πρωτοπόρος Ιντερ θα «κυνηγήσει» τη νίκη στο «Φρίουλι» κόντρα στην Ουντινέζε, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώνεται η αγωνιστική, προκειμένου να κάνει άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση -και μαθηματικά- του τίτλου.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής στη Serie A και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Σαλερνιτάνα-Σασουόλο 5/4

Μίλαν-Λέτσε 6/4

Ρόμα-Λάτσιο 6/4

Έμπολι-Τορίνο 6/4

Φροζινόνε-Μπολόνια 7/4

Μόντσα-Νάπολι 7/4

Κάλιαρι-Αταλάντα 7/4

Βερόνα-Τζένοα 7/4

Γιουβέντους-Φιορεντίνα 7/4

Ουντινέζε-Ίντερ 8/4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 30 αγώνες)

Ίντερ 79

Μίλαν 65

Γιουβέντους 59

Μπολόνια 57

Ρόμα 52

Αταλάντα 50 -29αγ.

Λάτσιο 46

Νάπολι 45

Τορίνο 44

Φιορεντίνα 43 -29αγ.

Μόντσα 42

Τζένοα 35

Λέτσε 29

Ουντινέζε 28

Βερόνα 27

Κάλιαρι 27

Φροζινόνε 25

Έμπολι 25

Σασουόλο 24

Σαλερνιτάνα 14

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.