Δεύτερη στη Eurovision Κύπρος και Φουρέιρα

09:14 | 13/05/2018

Πρώτο το Ισραήλ

Η Netta Barzilai, η οποία εκπροσώπησε το Ισραήλ ερμηνεύοντας το κομμάτι με τίτλο «Toy», κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό του μουσικού διαγωνισμού Eurovision 2018.

Η εκκεντρική Ισραηλινή τραγουδίστρια από την πόλη Hod Hasharon, γεννημένη στις 22 Ιανουαρίου του 1993, έχει δηλώσει πως αν δεν ήταν τραγουδίστρια, θα είχε σπουδάσει ψυχολογία ή θα φοιτούσε στο παιδαγωγικό τμήμα, για να γίνει νηπιαγωγός.

Η 25χρονη τραγουδίστρια, που έχει υπηρετήσει στον στρατό και αποτελεί μέλος του νεανικού κινήματος «aNoar HaOved VeHaLomed», έχει δηλώσει πως το τραγούδι της είναι γραμμένο για το κίνημα #MeToo, το κίνημα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης, πράγμα που αποδεικνύεται και από το ρεφρέν, «im not your toy» (δεν είμαι το παιχνίδι σου)

Για το τραγούδι και τα κιλά της είχε μιλήσει και σε συνέντευξή της στο BBC, εξηγώντας  πώς είναι να αισθάνεται κανείς διαφορετικός από τους άλλους.

«Όταν είσαι διαφορετικός και όταν είσαι παχύς, δεν αισθάνεσαι πολλές φορές αποδεκτός. Γιατί όμως θα πρέπει να με απασχολεί αυτό;  Το τραγούδι αυτό είναι γραμμένο για το κίνημα #MeToo. Είναι ωραίο οι γυναίκες να αποκτούν ''φωνή''. Το τραγούδι είναι για τον καθένα που θέλει να είναι ο εαυτός του», είχε αναφέρει η Netta Barzilai.

Η Κύπρος, με την εκρηκτική Ελένη Φουρέιρα και το δυναμικό, χορευτικό τραγούδι «Fuego» σε σύνθεση του Άλεξ Παπακωνσταντίνου, κατέκτησε την δεύτερη θέση στον τελικό του μουσικού διαγωνισμού Eurovision 2018.

Η «Beyonce της Ευρώπης», όπως την αποκάλεσε το BBC, η  ποπ τραγουδίστρια, αλβανικής καταγωγής, που μεγάλωσε στην Ελλάδα, ξεκίνησε την καριέρα της το 2007 ως μέλος των «Mystique», αλλά από τη διάλυση του συγκροτήματος το 2010 ακολούθησε σόλο καριέρα. Διεκδικούσε με πάθος τη συμμετοχή της στη Eurovision εδώ και χρόνια.

Η Κύπρος τής έδειξε εμπιστοσύνη και δικαιώθηκε καταφέρνοντας να ξεκολλήσει από την πέμπτη θέση, την υψηλότερη που έχει καταφέρει ποτέ να βρεθεί, με τους Άννα Βίσση - «Μόνο η αγάπη» (1982), Χαρά και Ανδρέα Κωνσταντίνου - «Μάνα μου»  (1997) και Λίζα Αντρέας - «Stronger every minute» (2004).

Η Κύπρος, δεύτερη στις προτιμήσεις του κόσμου (πρώτο το Ισραήλ) και πέμπτη στην ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών των χωρών, συγκέντρωσε συνολικά 436 βαθμούς. Απέσπασε 6 12άρια, από Λευκορωσία, Μάλτα, Ισπανία, Σουηδία, Ιρλανδία και Ελλάδα

israil_180513_072034.jpg#asset:18271

Πηγή:
Cretalive
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.