Δηλαδή ήταν κανονικός ο ΟΦΗ για να κριθεί;

Απόψεις

Ο ΟΦΗ του Σαββάτου, η επιλογή του Δέλλα και η γκρίνια του κόσμου.

Ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να είναι απογοητευμένος από την πορεία του ΟΦΗ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε χθες. Έχει κάθε δικαίωμα να έχει απαιτήσεις και να ζητά το διαφορετικό τη νέα χρονιά. Έχει κάθε δικαίωμα να γκρινιάζει, δεν πέρασε και λίγα. Ανόητες ήττες, καταδικαστικές, αποκλεισμός από το κύπελλο, κατρακύλα στη βαθμολογία, απώλεια του στόχου των πλέι οφ. Δίκιο έχει σε όλα.

Ομως. Υπάρχει αυτό το όμως. Ο ΟΦΗ του Σαββάτου κόντρα στον Παναιτωλικό δεν ήταν ομάδα που θα ξαναδούμε. Ήταν το «αφύσικο». Αλλαγές, δοκιμές, ειδικές συνθήκες (χρησιμοποίηση Γιαννούλη). Το είπε ξεκάθαρα ο Δέλλας μετά το τέλος του αγώνα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη: «Το παιχνίδι χάθηκε με δική μου ευθύνη επειδή θέλησα να δώσω χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν είχαν παίξει».

Αυτός ο ΟΦΗ που είδαμε το Σάββατο δεν μπορεί να κριθεί και δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Από αυτόν τον ΟΦΗ δεν γίνεται να αρχίσει το «χτίσιμο» του ρόστερ και η διόρθωση των «ανορθογραφιών». Αυτός ο ΟΦΗ ήταν μία εξαίρεση και δεν έπαιξε κανένα ρόλο ούτε στην αξιολόγηση του Δέλλα, αλλά ούτε στη συνολική άποψη του κόσμου για την ομάδα.

Ξαφνικά, όμως, αυτός ο ΟΦΗ, του Σαββάτου, κρίνεται λες και ήταν μία κανονική ομάδα που έδωσε ένα κανονικό παιχνίδι. Δεκτή η γκρίνια ότι θα έπρεπε να παίξει καλύτερα και να πάρει τη νίκη στο τελευταίο ματς της σεζόν και δη στο γήπεδό του, αλλά είπαμε, ο Δέλλας αποφάσισε να κάνει αλλαγές και να δοκιμάσει πρόσωπα σε ένα παιχνίδι που δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Κι αυτά τα περί πρώτης θέσης στη βαθμολογία των πλέι άουτ είναι το κίνητρο που δεν δίνει κάτι εκτός από το γόητρο. Ή μήπως πιστεύετε ότι αν τερμάτιζε πρώτος στα πλέι άουτ ο ΟΦΗ ο κόσμος του θα το θυμόταν;

Ο κόσμος θα θυμάται τις οδυνηρές ήττες και την απογοήτευση που έζησε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Εξ ου το χθεσινό ξέσπασμα πολλών, ήταν σαν να «έσκασε» η «χύτρα» που «έβραζε». Ναι, ο ΟΦΗ θέλει μεταγραφές, θέλει σωστό σχεδιασμό, θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητα, αλλά η αφετηρία αυτών δεν πρέπει να είναι το χθεσινό ματς γιατί έτσι θα καταλήξουμε σε αυτό που τόνισε πως δεν θέλει ο Μακεδόνας προπονητής: «Η άποψη μου είναι ότι δεν πρέπει να ξηλώνεις μια ομάδα και να την χτίζεις από την αρχή».

Το σίγουρο είναι πως ο Τραϊανός Δέλλας κατάλαβε, αν δεν είχε καταλάβει σε μέγιστο βαθμό, που ήρθε, πόσο απαιτητική ομάδα είναι ο ΟΦΗ και τι δύσκολο έργο έχει καταλάβει.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.